Multikulturní Dánsko čelí konfliktu mezi muslimy a Dány

Polský internetový portál WP.pl informuje, že podle Poláků žijících v Dánsku narůstá v této zemi napětí mezi muslimskými přistěhovalci a Dány. Dokonce už dochází i k fyzickým útokům vůči odpůrcům islámu. Státní úřady jsou bezradné.

Někteří Dánové již mají dost politické korektnosti a servilnosti dánských úřadu k muslimům a proto začali organizovat veřejné demonstrace proti islamizaci Dánska. Například ve městě Kopenhadze došlo k demonstraci pod vedením iniciativy Stop Islamiseringen na protest proti islamizaci země.

Tato demonstrace byla napadena levicovými extremisty a stoupenci islámu, kteří pod heslem boje proti rasismu vyrazili proti demonstraci s cílem vyjádřit muslimům podporu. Dánská policie zatkla nejméně 32 lidí.

Petr, Polák žijící v Dánsku, upozornil na to, že narůstá napětí mezi Dány, dále pak, že muslimové již otevřeně útočí na ty, kteří se veřejně vyjadřují proti infiltraci muslimů do dánské samosprávy. Jako příklad uvádí ženu, která protestovala proti rozhodnuti městských úřadů ovládaných muslimy a levicovými politiky ve městě Kukkedal proti jejich rozhodnutí podporovat muslimské svátky, nikoliv však křesťanské. Dům této ženy se poté stal cílem útoku stoupenců islámu, kteří jej podpálili.

Fotografie muslimů a jejich stoupenců, kteří demonstrují proti Dánům volajícím po odporu proti islamizaci Dánska.

Muslimové demonstrují proti svobodě slova v Dánsku

Autor: Lukáš Lhoťan | pátek 1.3.2013 10:23 | karma článku: 38,44 | přečteno: 4574x