Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"obviňováni Mohammeda z pedofile je dosti populistické a nevědecké ukazující spíše na omezené myšlení a slepou nenávist těch kdož tak činí" Více zde: 

http://lhotan.bigbloger.lidovky.cz/c/22723/Media-populiste-a-Mohammed.html

0 1
možnosti
PI

P10e41t42r 58I55s89k91r58a

12. 2. 2013 10:11

Největším nebezpečím pro civilizaci, tedy země mimo islámský svět, není islám samotný, ale jedinci, kteří relativizují naše zvyky a zákony, které pramení z kořenů naší kultury. Tito islámským imigrantům přímo nahrávají. Stejně jako se homosexuální páry snaží relativizovat instituci rodiny ve společnosti a chtějí se jí rovnat, což samo o sobě z podstaty věci není možné.

1 0
možnosti
VH

No jo - a od kdy je zakázán sex s dětmi (a od kolika) v "euro-antlatické civilizaci"?  Že nám (ať Židům či křesťanům) o tom Bůh nic neřekl?

   A zejména: od kdy je skutečně takový sex trestán?

  Ostatně: pokud by tento výmysl naší civilizace neexistoval, existovala by traumata lidí, zazivších v dětství sex?

  PS: To není ochrana pedofilie. Jen reakce na nesmyslné argumenty.

1 4
možnosti
MK

A co takové, že žena může mít první styk až po prvním krvácení? :-)

2 0
možnosti
PK

Definujte mi dítě? Z hlediska biologie je fyzicky dospělý každý živočich fyzicky shopný se rozmnožit.

Trochu nechápu proč se z toho lidská rasa snaží opět nějak vyčlenit.

0 5
možnosti
MR

devitileta, natoz sestileta se nemuze rozmnozit

4 1
možnosti
Foto

Bůh miluje všechny lidi.

4 6
možnosti
JK

V některých kulturách bylo normální, že se muž oženil s děvčátkem, ale pohlavní styk s ní měl až po první menstruaci. Nevidím důvod, proč to vyčítat Mohamedovi, když je dost možné, že jeho devítiletá manželka byla v tomto věku pohlavně dospělá. Kdyby byl pedofil, nečekal by tak dlouho.

Samozřejmě jsem taky odpůrkyní toho, aby se muslimům na našem území ustupovalo. Nepovažuji islám za obohacení, ale za ohrožení.

3 0
možnosti
JS

V některých kulturách bylo normální upalovat kojence na pánvích a roštech – jako oběť bohům. Tento zvyk byl například široce rozšířen ve starověku v oblasti Blízkého východu. Bible to například nazývá "ohavností pronárodů, kteří provádějí své syny a dcery ohněm". Izraelci, kteří tuto praktiku odmítali, působili v tamní společnosti jako nebezpeční exoti, kteří mohou odmítáním dětských obětí vyvolat hněv bohů.

Co tím chci říci? Rozumné a morální normy nejsou relativní, ale mají absolutní platnost – to dokazují dochované texty ze všech starověkých kultur. Vždycky se našel někdo, kdo v podobných praktikách spatřoval hluboce protilidskou a nemorální tradici.

Intimní styk s dětmi je nemorální dnes a byl nemorální i před tisíciletími. Muhammad v Koránu několikrát hovoří o evangeliu. Musel ho tedy znát. Evangelium lze chápat nejen jako svědectví křesťanské víry, ale také jako mimořádně vysokou morální laťku. Například evangelium připouští pouze jediný princip vztahu mezi mužem a ženou – doživotní partnerskou věrnost. Muhammad byl všechno možné, jen ne věrným manželem. Muhammed o funkční rodině věděl prakticky všechno, co dnes o funkční rodině víme my, přesto jednal úplně jinak. Když k tomu připočteme, kolik nařídil poprav a kolik uloupil majetku a kolika vášním podléhal, pak to svědčí o tom, že byl jen pouhým svévolníkem, který si dělal, co se mu zachtělo, nikoli co je správné.

7 0
možnosti