Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

hippon

24. 1. 2011 10:44
Náboženství a demokracie

Článek jsem také četl a také z něj měl smíšené pocity. Nicméně výrok doc. Mendela vnímám jako výraz jako osobího sekularistického smýšlení, nikoliv jako objektivní konstatování akademického vědce. Co se týče Hamasu, je to sice v mých očích teroristická organizace, ale nelze popřít, že zvítězila ve svodobných volbách. Výrok  pana Muneeba jsem chápal jako pouhé konstatování této skutečnosti.

0 0
možnosti
VM

hippon

24. 1. 2011 12:17
Oprava

Chtěl jsem samozřejmě napsat "...jako výraz JEHO osobního smýšlení...".

0 0
možnosti
T

tostak

24. 1. 2011 6:20
Lhotane, jak dlouho jeste budes ze sebe delat hlupaka

0 0
možnosti
T

tostak

24. 1. 2011 6:21
Re: Lhotane, jak dlouho jeste budes ze sebe delat hlupaka

Lhotane, jak dlouho jeste budes ze sebe delat hlupaka s tim absurdnim pojmem "islamofob"?

vzdyt uz to neni ani srandovni....spise trapne

0 0
možnosti
MR

iluminat

24. 1. 2011 5:27
pane Lhotane, vam se asi borti vase sny, tak se zbortily

vsem tem salonim komunistum taky, nekterym to ale doslo az v Leopoldove, Mirove nebo Jachymove. Aby se vam neco v budoucnu takoveho  nestalo, i kdyz by jste tak netrpel, vasi bratri se nijak s tim netentockujou, a konec byva rychly.

0 0
možnosti
MT

mtd

24. 1. 2011 12:36
Re: pane Lhotane, vam se asi borti vase sny, tak se zbortily

stalin takovému typu komunistů říkal užiteční idioti.

0 0
možnosti
T

tostak

24. 1. 2011 2:15
O neslucitelnosti islamu s demokracii nelze pochybovat

A nejeneom s demokracii. Tak jako kazde totalitni ideologii, tak islamu predevsim je nepritelem hlavne vzdelani, roznopravnost zen a muzu, svoboda a svoboda slova ze vseho nejvice. Pripomeneme-li jiz vetsine lidi znamy fakt, ze je islam nemenny a primo od boha, potom jiz musime dodat, ze islam nema ve vyspelych demokratickych zemich co pohledavat.

Pri znalosti techto faktu lze take tezko pochopit a omluvit podporu islamu ze strany levicove smyslejicich lidi a levice celkove. Kryci plastik "nabozenstvi" pro islam zde evidentne nestaci.

Neni totiz vetsiho svinstva z rady totalitnich a agresivnich ideologii, nez je islam.

0 0
možnosti
F

fáfa

24. 1. 2011 0:22
samozřejmě že je islám s demokracií neslučitelný

to jste nevěděl ? Rozhodující slovo mají ajatoláhové, nikoliv nějaký volby apod. Víte, jako kdyby u nás, tady v Evropě, se netvořily zákony v parlamentu, prostřednictvím volených poslanců, ale určoval je papež. To je divná představa, co ?

Ale v islámu to nepříjde, tam ajatoláh vydá svůj pokyn a tím se musí řídit všichni.

Islám a demokracie jsou naprosto neslučitelný pojmy.

0 0
možnosti
F

fáfa

24. 1. 2011 0:25
Re: samozřejmě že je islám s demokracií neslučitelný

btw- myslel jsem že vy islamofilové si to uvědomujete.

A ono vás to překvapuje ? 8-o8-o

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

23. 1. 2011 23:57
No, pane Lhoťane, a co teď, že?

Očividně jste v situaci velmi nepříjemné - zažíváte velkou deziluzi ze svých muslimských bratří, převážně těch, kteří skutečně pocházejí z islámského kulturního okruhu a jejich nepokrytého nepřátelství k evropskému pojetí veřejného i soukromého života obecně a ústavně právního pořádku zvláště, ale pořád se (a to celkem pochopitelně z psychologického hlediska) držíte teze o "správné myšlence, které se chápou špatní lidé" - tj. naprosto perfektního ekvivalentu mantry, kterou levičáci různého zabarvení omílají na téma marxismu a marx-leninismu. Jenže zároveň, jak se zdá, ve vás začíná klíčit pochybnost zda nábožensko-politicko-ideologický komplex zvaný islám (v žádném případě to není jen pouhé náboženství a důkazy pro to jsou jak každodenně empirické, tak teoreticky podložené) přece jen skutečně není nekompatibilní a díky své expanzi tudíž vědomě ohrožující tyto evropské principy. Chápu, že pokud jste si do této chvíle upřímně myslel, že tomu tak v žádném případě být nemůže, tak

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

24. 1. 2011 0:04
Re: No, pane Lhoťane, a co teď, že?

vás i jen samotná pochybnost musí vyděsit téměř k smrti. Protože co potom, že? Na kterou stranu se připojit, když zde zcela jednoznačně míříme ke konfliktu (či spíše jen jeho dalšímu kolu)? Zůstat muslimem, protože je to pro vás náboženská víra, tedy něco mnohem bližšího a osobnějšího, než nějaké obecné abstraktní ideály na téma svobod a práv jednotlivce a společnosti, a to i přesto, že zjišťujete, že může být ve skutečnosti naprosto jiný, než jste doteď věřil? Anebo jako člověk z tohoto kulturního okruhu zůstat věrný jeho ideálům, a pak se tedy rozloučit se svou vírou, tj. provést opravdu VELMI zásadní změnu svého nahlížení na svět? Samozřejmě, že při takovém dilematu by se jistě našli chytrolíni, kteří by zkoušeli nějakou střední cestičku, jako vytvořit "evropský islám", ovšem to už by to své dílo klidně mohli nazvat "zeleno koblifouství" nebo jakkoli jinak, protože by to byl "islám" bez islámu, ten pravý si totiž jako jednu z nejdůležitějších aspektů doktríny vylučuje možnost

0 0
možnosti
SS

Sergeant survived

23. 1. 2011 23:53
Islám je s demokracii neslučitelný?

Ano.

Mimo jiné to znamená, že v Evropě nemá co dělat.

Pane Lhoťane, zeptal bych se Vás, zda jste se zamyslel nad mou nedávnou připomínkou o urážlivém významu slova islamofob, kterým označujete všechny odpůrce své ideologie. Jenže to nemá cenu, protože nepovažujete za nutné nebo vhodné odpovídat na dotazy čtenářů.

0 0
možnosti

Clara Shot

23. 1. 2011 23:50
Principy demokracie se s islámem snesou..

Islám však nesnese principy demokracie, tak to mi to aspoň připadá..

0 0
možnosti