Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jak islám naplňuje ústavní právo ČR o náboženské svobodě těm, kdo se rozhodli od něj odejít? Minimálně hrozbami násilím a v zahraničí násilím i vražděním odpadlíků. 

Islám sám je v rozporu s naší  Ústavou!!

2 0
možnosti

Další věc je, že muslimka si nesmí vzít za muže jinověrce, přičemž muslim ano, čímž určitě tento zákon porušují také.

2 0
možnosti

Určitě má smysl psát petice proti islámu v našich zemích a veliký.

Právě proto, aby si toho lidé více všímali, přemýšleli nad tím, co islamismus přináší díky nebezpečnému odklonu od původního islámu.Praktikují na lidech brutality, však to čteme a vidíme hodně často, co se děje v jejich vlastních zemích. , a není toho málo, hlasatelé nešíří tiše toleranci a snášenlivost, nechovají se v našich zemích jako hosté a odmítají respektovat naše zvyky, kulturu a způsob života. Je to  přesně naopak . Je tedy na nás, jakou zvolíme budoucnost Evropy pro své děti. 

A moc času není.

5 0
možnosti
Foto

Internetová petice smysl nemá, není právně závazná a podle zákona č. 85/1990  

(3) Peticí se nesmí zasahovat do nezávislosti soudu.

 

(4) Petice nesmí vyzývat k porušování ústavy a zákonů, popírání nebo omezování osobních, politických nebo jiných práv občanů pro jejich národnost, pohlaví, rasu, původ, politické nebo jiné smýšlení, náboženské vyznání a sociální postavení, nebo k rozněcování nenávisti a nesnášenlivosti z těchto důvodů, anebo k násilí nebo hrubé neslušnosti.

0 4
možnosti
Foto

Islám sám je protiústavní tím že omezuje svobody,  zaručené  Ústavou. Proto petice proti pouhému rozšíření jeho práv jde zároveň peticí ve prospěch zachování Ústavních práv a demokracie v ČR.

1 0
možnosti

J17a69n 14S16t95i43f25t39e80r

18. 8. 2014 11:32

Pokud by islám chtěl být uznán jako oficielní náboženství, musel by splnovat zákon. Tedy musím přiznat, já zákon přesně neznám, ale předpokládám, že v české republice je uzákoněna svoboda náboženství. A svoboda náboženství znamená i svobodu na změnu náboženství. Je známo, že islám toto nedovoluje, dokonce trestá opuštění islámu smrtí. Neuznává tudíž náboženskou svobodu a proto nesmí být podle zákona postaven na roven ostatním náboženstvím.

4 0
možnosti
Foto

J20a53n 59P72a49v88e21l18k10a

18. 8. 2014 11:52

Tak nějak, právo se dělí na světské a církevní (proto taky v minulosti se používal termín doktor obojího práva - ostatně to je význam zkratky JUDr.),

Církevní právo nesmí být v rozporu s právem naší republiky. Takže i katolík má například právo na rozvod. A může poté uzavřít nové manželství (když si to před sebou vnitřně obhájí). Nemůže ho však uzavřít v kostele, jelikož je to v rozporu s církevním právem. Může ho však uzavřít na radnici či jinde, kde je to povoleno.

A obdoba by musela platit v případě uznání islámu. Museli by deklarovat, že jejich právo není v rozporu s naším světským. Do té doby nemůžou být uznáni jako církev.

1 0
možnosti