Kritici islámu na veletrhu Svět knihy 2014

Na veletržním stánku iDnes.cz (blog) je možné se seznámit s mými knihami Islám a islamismus v České republice a Ježíš Kristus a islám, ale také s knihou kolegy blogera docenta Jihočeské univerzity Martina Konvičky Sex, drogy a islám. 

Je zde také možnost osobního setkání s mou osobou, a to přímo na veletrhu Svět knihy 2014 v sobotu, 17. května od 13:00 do 13:30. Na stánku L206 (iDnes.cz) v levém křídle veletržního paláce. Myslím si, že je potřeba nejen blogy psát na internetu, ale také je vydávat v knižní podobě, aby se informace a témata dostaly i k lidem, co na internetu moc nejsou nebo informace hledají pořád klasicky v knihách. Například v knižním e-shopu Kosmas.cz se kniha docenta Konvičky stala bestsellerem měsíce května.

Konvička v knize také poukazuje na to, že dnešní agenda Strany zelených již není o ekologii, ale o kolaborantství s postupující islamizací a umlčování svých ideových odpůrců. Ekologie tak slouží představitelům celostátního vedení Zelených pouze jako návnada pro ekologicky smýšlející voliče, kdy skutečným cílem je právě ona lepší Evropa plná islámských přistěhovalců a respektu k islámu za cenu likvidace Evropy jako svébytné civilizace. Ne nadarmo je známo o jednom z kandidátů Zelených Šadím Shanaáhovi, že v muslimském světě nepopírá, že je muslim, ale v Česku naopak říká, že muslim není.

Konvičkova kniha je prvním pokusem dostat jeho názory z internetu i mezi populaci, která jeho blog na iDnes.cz nezná, ale také je potřeba pomoci panu docentovi obhájit jeho teze proti vlně polopravd, lží a nenávisti, kterou proti jeho osobě rozpoutaly právě kampaně Bronislava Ostřanského, Karla Goldmanna nebo Ingrid Romancové.

Právě z toho pohledu považuji celkově aktivitu administrátorů blogu iDnes.cz na veletrhu Svět knihy za velmi přínosnou pro rozvoj jak společenské diskuze na různá témata, tak i pro podporu tolerance. Protože tolerance vyvěrá ze svobody slova a schopnosti diskutovat a obhájit své názory přes prubířský kámen diskuze. Pouze tam, kde dochází k cenzuře a umlčování svobody slova dochází k netoleranci a mnohdy to vede k totalitám a násilí.

Článek adminů blogu o veletrhu zde.

Takže milí čtenáři, těším se na Vás na stánku iDnes.cz na veletrhu Svět knihy.

S pozdravem Lukáš

 

Autor: Lukáš Lhoťan | pátek 16.5.2014 8:00 | karma článku: 20,67 | přečteno: 953x