Konvertitka z Lišova o propagaci radikalního islámu ve školství

Je to již rok co jsem zde na blogu informoval o jihočeské učitelce z mateřské a základní školy v Lišově - jisté Ivaně Špírkové. Tato Češka konvertovala k islámu a začala chodit do školy zahalená v ortodoxním islámském zahalení (tzv. hidžáb). Dnes se ukazuje, že se tato konvertitka hodlá zapojit i do kampaně pozitivního propagování islámu v českém školství.

V časopise určeném českým školákům (proto je rozdáván zdarma) Redway vyšel článek o islámu, který se snažil prezentovat islám v jeho umírněné a liberální podobě. Byť zde byl islám prezentován vcelku pozitivně a umírněně, stejně se to některým českým muslimům nelíbilo, a to včetně učitelky Špírkové.

V diskuzi na stránce ‎Cesta k víře pro Česko/The right way 4 Czechia sociální sítě Facebook byl text z časopisu Redway diskutován a odsuzován některými muslimy, včetně učitelky Špírkové, jako neobjektivní, protože propagoval umírněný výklad islámu oproti jejich ortodoxním postojům.

Za mnohem závažnější naopak považuji fakt, že v době mediální bouře kolem zveřejnění působení Špírkové v české škole s ortodoxním islámským zahalením se Špírkova dušovala, že jejím cílem není ovlivňovat české děti pozitivně k islámu. Tehdy si dokonce stěžovala, že jí má být kvůli její konverzi k islámu vyhrožováno.

Jak se ovšem po roce ukázalo, policie žádné vyhrůžky na adresu Špírkové nepotvrdila a Špírkova se naopak pomaličku chystá začít ovlivňovat české studenty v rámci zde několikrát již zmiňovaného projektu Muslimove.cz, jak se sama přiznala.

V diskuzi totiž sama vystupující pod přezdívkou Iv Sell napsala: „Ted tady vůbec nejde o to, že jsem muslimka a psla jsem námitky na vaše informace, ale jsem také učitelka, také ted sleduji a snad se i aktivně zapojím do projektu Kláry Popovové, který je pod záštitou evropské unie a ministerstva školství a dalších, kde se jedná o kritické čtení studentů základních škol a gymnazistů a jen mne to ted utvrzuje v tom, jak je to strašně důležité téma. Vy píšete pro mladé lidi, o to víc byste měla i v osobním životě vystupovat jako nestranný člověk a snažit se, i když je to v reálu nemožné, dávat obzvláště mladým lidem co nejobjektivnější informace. Neznamená, že když se setkáte nebo dáte do diskuze s muslimy, kteří jsou skutečně praktikující svou víru, že podle vás je to přestřelené... ? absolutně nepochopeno a absolutně nechápu vaše postavení jakožto pisatelky veřejné...to snad...jsem krapet out of order v jakém světě to vlastně už žijeme....“

Pro nezasvěcené do celé kauzy: autorka článku z časopisu Redway totiž napsala, že muslimky nemusí chodit zahalené, muslimové se nemusí modlit, když nemohou apod. Čímž se ovšem dostala do křížku z ortodoxním fundamentalistickým pojetím islámu a tedy i názory skupiny Cesta k víře pro Česko/The right way 4 Czechia (původně Šaría pro Česko), která podle BIS hovoří o zavedení islámského práva v Česku. Autorka článku z časopisu Redway sama nakonec v diskuzi o učitelce Špírkové a spol. napsala: Jinak mi to, co tady zrovna ta vaše parta káže, připadá dost přestřelený.

Také celkové pojetí „objektivní“ prezentace islámu v rámci názorů Špírkové a spol. ukazuje, že obavy ze zneužití projektu Muslimové očima českých školáků (Muslimove.cz) pro potřeby islámské propagandy jsou víc než reálné. A to vše s posvěcením českého ministerstva školství a Evropské unie. Inu, pro islamisty a jejich spojence dobrý úspěch. Já sám jsem o pronikání islámu a islamistů do českých škol v rámci projektu multikulturalismu referoval již ve své knize Islám a islamismus v České republice, za kterou jsem si od muslimů vysloužil nehynoucí nenávist a trestní oznámení pro podněcování k nenávisti (podrobnosti zde a zde).

O případu projektu Muslimové očima českých školáků psali blogeři z iDnes.cz i zde:

Projekt: Muslimové očima českých školáků

Schizofrenie pachatelů dobra: Chceme gender, podporujeme islám

Islám u nás i v Evropě pomalu a jistě vítězí

Islám zatemňuje rozum

Ano, multikulturalisté a islamisté chtějí zblbnout naše děti stejně jako je zblbli nacisté:

Nacisté považovali za fetiš zvedlou ruku, islamisté mají zahalení žen. Podobnost čistě náhodná? Fotografie z návštěvy gamnazistů z moravských Bučovic v brněnské mešitě:

Propagaci islámu v českém školství vtipně komentuje i ruská televize Russia today:

 

Autor: Lukáš Lhoťan | pátek 25.4.2014 9:36 | karma článku: 35,65 | přečteno: 3144x