Kauza iráčtí uprchlíci aneb poslední se budou smát sluničkáří a multikulturalisté

Obrovskou radost mezi mnoha diskutujícími na internetu vyvolalo prohlášení ministra Chovance, že se ruší pilotní projekt pomoci přesídlení křesťanů z Iráku. Radují se jak sluničkáři, tak odpůrci migrantů. 

Jenže ti druzí se nebudou dlouho radovat.

Můžeme si myslet co chceme, z nějakých 89 již přesunutých lidí 25 uteklo do Německa a 8 se rozhodlo vrátit zpět do Iráku. Ano, není to malé číslo, ale vzhledem k okolnostem nejde o nic neobvyklého. Nechci zde spekulovat co vyvolalo zběsilou snahu 25 Iráčanů odejít okamžitě do Německa. U 8 Iráčanů z Brna je to známo, prarodiče nedokáži již přizpůsobit se naším podmínkám a chtějí se vrátit zpět, jejich děti je nechtějí opustit a tak odcházejí s nimi.

Vlastně celou kauzu projektu nadačního fondu Generace 21 v posledních týdnech odstartovala veřejná prohlášení iráckého exmuslima Salmana Hasana (první z 17 března), který vydal několik veřejných prohlášení v nichž obvinil nadační fond Generace 21 z mnoha závažných věcí až zločinů (zdroj). Nadační fond Generace 21 jeho obvinění odmítl a poukázal naopak na lží šířené Salmanem Hasanem a podivné okolnosti kolem jeho osoby (zdroj).

Ať již je pravda kdekoliv, já osobně věřím více nadačnímu fondu Generace 21, tak díky egoistickému selhání skupinky 25 Iráčanů a pod tlakem kombinovaných mediálních útoků ze strany multikulturních aktivistů, jako je Věra Roubalová Kostlánová, tlaku odpůrců imigrantů a mediálních útoků Salmana Hasana došlo k rozhodnuti české vlády pilotní projekt nadačního fondu Generace 21 ukončit. Tedy nedovolit již příjezd zbývajících zhruba 50 iráckých křesťanů.

Byť s útoky Salmana Hasana nesouhlasím, tak chápu jeho motivy. Chtěl své muslimské příbuzné přivést do ČR, ale úřady mu to nedovolily a nadační fond Generace 21 mu odmítl vyplatit vysokou finanční částku bez doložení potřebných dokladů. Nesouhlasím s jeho zlobou, ale chápu její lidskou podstatu.

Chápu také motivy odpůrců imigrantů, kterým je jedno, kdo příchozím imigrantem je, ale prostě zde nikoho cizího nechtějí.

Chápu také sluničkáře a multikulturalisty. Kdyby byl projekt nadačního fondu Generace 21 úspěšný v dostatečné míře, tak by český stát získal možnost jak šalamounsky vyřešit nařízené kvóty na počty imigrantů z Bruselu a ještě k tomu, by to daňového poplatníka prakticky nic nestálo. Protože nadační fond Generace 21 financuje veškerou svou činnost z darů soukromých osob a případně ve velmi malé míře z DOBROVOLNÝCH darů od některých místních obcí. Takže být jejich projekt úspěšný, tak sem levicové neziskovky nedovezou žádného muslimského imigranta, a tedy budoucího voliče levice, ale ještě k tomu přijdou o příjmy ze státního rozpočtu!

A v tom je možná zakopaný celý pes. Jak ukázalo mediální odkopání multikulturní aktivistky Věry Roubalové Kostlánové, tak o to možná jde. Ona totiž v rozhovoru pro Echo24.cz řekla, že „O uprchlíky by se měly starat nevládní organizace, které s tím mají mnohaleté zkušenosti a umí s běženci komunikovat - umí je informovat, znají jejich sociální potřeby a umí je podpořit i respektovat … Projekt nadace je od začátku špatně založený. Pomoc uprchlíkům by se v první řadě neměla řídit podle toho, jaké jsou víry. Vyčleňovat určitou náboženskou skupinu není v souladu s azylovým zákonem. (Věra Roubalová Kostlánová je ze spolku InBáze, který se věnuje i boji s islamofobií a propaguje zvyky muslimů v české společnosti.)

Takže nakonec se nebude jako poslední smát ani Salman Hasan, ani odpůrci imigrantů, ale budou se smát sluničkáři a multikulturalisté. Protože do ČR budou přicházet imigranti (převážně muslimové) o které se budou tyto neziskovky starat, budou tak levici zajišťovat možné budoucí voliče a budou mít zajištěné příjmy z naších daní.

Inu všichni tři odvedli dobrou práci, ale jen jedni z ni budou mít nakonec prospěch.

 

Autor: Lukáš Lhoťan | pátek 8.4.2016 10:00 | karma článku: 31,83 | přečteno: 2858x