Katolíci pomáhají šířit islám?

Český rozhlas zveřejnil zprávu o tom, že polští katolíci ve spolupráci s muslimy organizují každoročně setkáni mladých křesťanů s muslimy, kdy se navzájem učí o islámu a křesťanství a předčítají si z koránu i bible.

Aktivita, kdy se mladí lidé učí verše z koránu či pasáže z Bible sice vypadá bohulibě, ale ve skutečnosti tomu tak není. Cílem této aktivity totiž je sice oficiálně budováni porozumění mezi katolíky a muslimy, ale ve skutečnosti jde o to prezentovat islám jako náboženství lásky a tolerance a zamlčet jeho kontroverzi, netolerantní a nenávistné části.

A právě zde je základní problém. Po křesťanech evropská společnost chce, aby se reformovali, přizpůsobili apod. Ale v případě islámu tomu tak není. Ze strachu z islámské násilné reakce mnozí politici, církevní představitelé i státní správa apod. mlčí o netolerantních a kontroverzních částech islámu a místo toho se tvrdí, že islám není problém jen ti extremisté a že ti extremisté překroutili islám, ale opravdu?

Samozřejmě, že ne. A to si uvědomují i tzv. reformní a liberální muslimové, kteří by islám rádi reformovali, ale ti jsou v menšině a hrozí jim smrt z rukou jejich pravověrných souvěrců a ani Evropa se jich nezastane.

A tak vidíme takováto divadla jako je to v Polsku nebo i u nás, kdy se představitelé křesťanů či politici setkávají s muslimy, kteří otevřeně hlásají netoleranci a násilí, nebo je i ospravedlňují a tváři se jak jsou ti muslimové super. Stejně tak státní správa a české školy v rámci podpory multikulturalismu vodí žáky a studenty do českých mešit a nechávají muslimy, aby jim propagovali islám a jeho výhody nebo je i učili islámským zvykům jak ukazuji fotografie uvedeny níže.

Bohužel dnes ani většina těch politiků co hovoří o konci multikulturalismu nemá odvahu se této šílené ideologii postavit. Mají strach, aby nebyli stoupenci multikulturalismu ukřižováni jako rasisti a islamofobové. I katolická církev prožívá velkou krizi v otázce vztahu k islámu. Ta církev, která stala v čele obrany Balkánu, Slovenska, Španělska, Itálie před expanzi islámské říše ve středověku a jejíž kněží, mnichové a věřící byli vraždění muslimy dle islámského zákona šaria za hlásaní Krista a evangelizaci dnes neví co dělat a jak čelit obnovení džihádu (byť zatím jen misii a korupcí) proti Evropě.

Naopak některé katolické a křesťanské skupiny a jednotlivci se dokonce chovají tak, že šíření islámu a jeho propagandy pomáhají jako již zmiňovaná aktivita v Polsku apod. Je pak možné se divit tomu, že ti kdož se snaží čelit islamizaci a džihádu proti Evropě mají pak dojem, že se katolíci spíše s islámem spojili proti liberální a sekulární evropské společnosti?

Pevně věřím, že katolická církev v České republice neudělá stejnou chybu jako její sestry v jiných zemích a místo rezignace a podlehnuti ideologii nekonfrontovat se s islamizaci se ji postaví a v jejím středu se objeví stejně odvážní a v Krista věřící lidé jako byli Biskupové bránici balkánské města a vesnice před nájezdy islámských bojovníku (mudžahedinu) a kteří s nebáli jít mezi muslimy a kázáni Krista muslimům jako svatý František a podobní věřící křesťané.

 

Autor: Lukáš Lhoťan | neděle 3.2.2013 17:15 | karma článku: 22,82 | přečteno: 1158x