Jihočeský džihád za islamistku v mateřské školce

Malé městečko Lišov u Českých Budějovic prožívá v současné době kauzu, která dříve či později může nastat v každém českém městě. Základním tématem kauzy je konverze Ivy Špírkové, místní učitelky mateřské a základní školy, k islámu a praktikováni islámských zvyků v této mateřské škole.

Iva Špírková po konverzi k sunnitskému islámu hlásanému z českých mešit začala chodit do práce v šátku (hidžábu) a začala se chovat jako pravověrná následovnice koránu a Mohameda. V mateřské škole odmítá islámské zahalení žen sundat a chová se dle islámského zákona šaría.

V situaci, kdy se české školství snaží řídit sekulárním postojem a zakazuje jakoukoliv politickou či náboženskou agitaci mezi žáky, ať již přímou, či nepřímou, je tato kauza zásadní ukázkou nerespektování sekulárních zákonu ze strany českých muslimů. V soukromí si může slečna Iva Špírková vyznávat a dělat relativně cokoliv, co je v souladu s českými zákony, ale ve státním vzdělávacím zařízení by měla respektovat jeho sekulární a nenáboženský ráz, a ne prosazovat islám, byť nepřímo.

Česká konvertitka tak již svým chováním znepokojila některé rodiče dětí z města Lišova, kteří mají strach z jejího negativního vlivu a možného prosazování islámu mezi dětmi. Iva Špírková jim odpovídá řečmi o rasismu, náboženské diskriminaci a nenávisti. Sama přitom je členem iniciativy Šaría pro Česko, která prosazuje islámské právo jako nejlepší zákon pro Českou republiku. V její snaze vnutit českému školství islámské zahalení žen ji podporuje i spoluzakladatelka Strany práv občanů – Zemanovců v Lipníku nad Bečvou Erika Schönweitzová , která se vyjadřuje o Židech jako sviních, o premiéru Petru Nečasovi jako o židovské svini a šíři seznamy Židů v české politice. (Podrobnosti zde.) Inu pro výchovu dětí v mateřské škole velmi vhodné islámsko-antisemitské podmínky, že?

Chování slečny Ivy Špírkové by bylo například ve Francii považováno za vážné porušení sekulárních a republikánských hodnot a důvodem k rozvázaní pracovního poměru. Ale v České republice jaksi vadí, když je někdo křesťan, Hare Krišna či Jehovista, ale nevadí prosazováni hodnot islámského fundamentalismu v mateřské a základní škole?

Sama Iva Špírková nasadila všemu korunu, když prohlásila, že volí džihád proti těm, kdož nechtějí islámské zahalení v českých školách. Máme se tedy bát fyzického násilí českých muslimů?

Dodáno pondělí 25 března: Pokračování kauzy s aktuálními informacemi zde.

 

Autor: Lukáš Lhoťan | pondělí 18.3.2013 19:08 | karma článku: 42,12 | přečteno: 11470x