Je si roven užitečný idiot Ruska s užitečným idiotem Turecka?

Nejspíše končící europoslanec za ČSSD Libor Rouček označil ty, co nepodporují politiku USA a EU na Ukrajině za idioty. Přesněji za Putinovy užitečné idioty. To, že on sám je již mnoho let užitečným idiotem Turecka a turecké lobby, mu ovšem vůbec nevadí.

Pan europoslanec a zároveň i stoupenec Turecka v EU se snaží vyvolat dojem, že on je ten správný socialista, který je sice pro socialismus, ale proti Rusku. Je to víc než příznačné, že dnes je centrem světového socialismu a snění o socialistickém ráji Brusel a Washington a naopak Moskva se staví do role obránce konzervativních evropských hodnot a křesťanství. Rusko se odklonilo od klasické demokracie směrem k autoritativnímu stylu vlády a k řízené demokracii právě také kvůli tomu, že vidí, k jaké národní a civilizační sebevraždě vede tzv. demokratický vývoj v Evropě, který se proměňuje v tyranii menšin vůči (zatím) většinové evropské populaci.

Ovšem v tomto se mnou nemusíte souhlasit a rozhodně se nehodlám stavět na obranu Ruska. Spíše si kladu otázku, čím se před jeho potencionální imperiální politikou chce dnešní evropská společnost bránit? S omezenými výdaji na obranu, ekonomickými problémy, enormní zadlužeností a bez vlastních surovinových zdrojů jistě představujeme pro Rusko sílu, jíž je schopné vzdorovat.

A proč píši o panu europoslanci jako o užitečném idiotovi Turecka? Jím citovaný Leninův výrok se totiž perfektně hodí na jeho chování v otázce přijetí Turecka do EU a politiky vůči němu.

Víte například, že Turecko již desítky let okupuje území Kyperské republiky? Vytvořilo si tam svůj vlastní protektorát, kde se během okupace dopustilo etnických čistek, když vyhnalo z domovů kolem 200 tisíc nemuslimských Kypřanů. Ovšem to Bruselu a panu Roučkovi asi moc envadí, naopak se to přehlíží.

Rusko se v případě Krymu dopustilo mnohem menšího násilí a neprovádí etnické čistky jako Turecko na Kypru a přesto je zde taková mediální kampaň. Kdy pánové Rouček, Zaorálek, vedení města Liberce či bývalý ministr zahraničí Karel Schwarzenberg a další, odsoudí Turecko a budou proti němu také tak aktivně vystupovat? Asi až dostanou pokyn z Bruselu?

A proč evropští socialisté, včetně pana Roučka, tak touží po Turecku v EU? Odpovědí nám může být tato pasáž z Revuepolitika:
„Evropská demokratická levice většinou podporuje vstup Turecka do EU. Odpovídá to její vizi multikulturní Evropy.“ (Více zde.)

Ano. EU již desítky let toleruje to, že muslimské Turecko okupuje území Kypru a dopustilo se tam válečných zločinů. Inu, pro Brusel a naše socialisty je zkrátka bližší turecký muslim než pravoslavný Kypřan či Rus. Jenže ten Rus nám dodává mnoho nerostných zdrojů a kupuje naše výrobky. A pokud se nám to nelíbí, tak Čína ráda převezme všechny tyto naše kontrakty. A kde pak vezme EU zdroje a čím zaměstná své obyvatele? Už teď máme díky politice Bruselu a našich elit v Evropě kolem 30 milionů nezaměstnaných a budoucnost našich dětí vypadá nevábně.

Ale co, copak našim elitám jde poslední roky o nás lidi? Hlavně, že si kopnou do Ruska. Oni svůj blahobyt mají jistý a lid se vždy nějak oblbne.

Více o okupaci Kypru zde.P.S. Pan europoslanec Libor Rouček je dalším člověkem blízkým současnému vedení ČSSD, který by asi viděl rád kritiky islámu ve vězení nebo aspoň podrobené cenzuře svobody slova. V jednom ze svých blogů totiž napsal: Existují u nás i významné osobnosti, které neváhají přišít teroristické akce islámských fundamentalistů na vrub islámu jako náboženství. Takovéto projevy netolerance a záměrné porušování politické korektnosti jsou na západ od našich hranic i za Atlantikem obvykle trestány nejen veřejnou kritikou, ale i společenskou ostrakizací. Zdroj zde.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Lhoťan | úterý 18.3.2014 10:51 | karma článku: 34,31 | přečteno: 1684x