Je obvinění Konvičky jen mediálním divadlem k získání voličů?

Jeden z přátel šéfa Bloku proti islámu (BPI) Konvičky, a člen týmu pracujícího na obhajobě Konvičky, je nejen spolutvůrcem programu BPI, ale měl (a možná stále má) poměr se státní zástupkyni, která Konvičku obvinila! 

Stoupenci Martina Konvičky prezentují svůj idol, jako oběť snahy umlčet svobodu slova, ale co když v pozadí celé kauzy jsou záležitosti, které kladou znepokojivé otázky o tom, jestli nejde jen o mediální divadlo? Režírované právě stoupenci Konvičky?

Když jsem zveřejnil informace o podivné smlouvě mezi Blokem proti islámu (BPI) a Úsvitem, tak jsem začal dostávat od různých lidí další a další informace o podivných záležitostech kolem BPI. Mnohé z těch informací jsou neověřitelné nebo se ukázaly být nepřesné, ale jedna informace se potvrdila a je velice znepokojivá.

Trestní oznámení na Konvičku podala státní zástupkyně Věra Nováková na počátku roku 2015. Věra Nováková je aktivní v komunitě lidí věnující se podpoře romské komunity v České republice. V rámci svých aktivit se účastnila (jako občan) střetu mezi odpůrci a zastánci Romu v Českých Budějovicích.

Fotografie Věry Novákové z Českých Budějovic, zdroj Saša Úhlová/paragraphos.pecina.cz

Fotografie Víta Zvánovce

Pan Zvánovec byl, v současné době údajně již není, přítelem této státní zástupkyně. Potvrdil to například Tomáš Pecina na blogu paragraphos.pecina.cz . A teď to zajímavé, pan Zvánovec je ve skupině právníků, která radí Konvičkovi s obhajobou. Byť Konvičku teď zastupuje právník z okolí bývalého šéfa Věci veřejných Bárty. 

Ještě zajímavější je, že původní Konvičkův právnička Klara Samková byla Konvičkou vyhozena poté, co mu důrazně doporučovala nijak kauzu jeho obvinění mediálně nerozebírat a počkat na soud. Naopak pod novým vedením Bártova právnika se z obvinění Konvičky stala mediální šou Bloku proti islámu.

Trochu si říkám jestli se zde nezjevuje nějaká současná podoba Bártova plánu Mark2 Corporation Czech, o kterém informovala Idnes.cz před několika roky. Cílem tehdejší strategie bylo infiltrovat Bártovy lidi i do veřejné sféry a policie. Není nakonec jen obviněni Konvičky produktem takové kooperace lidí stojící v pozadí koalice BPI a Úsvit?

Kladu si otázku, co by vlastně uměle vytvořenou kauzou získali? Rozhodně by získali mediální symbol údajného boje za svobodu slova a mohli by vytvořit obraz Konvičky, jako představitele opozice proti současné vládě a velkým stranám. Přitom sám Konvička by nemusel vůbec o celé teto případné akci Bártovych lidí vědět! Takže by ho klidně mohli nechat i padnout, až ho nebudou potřebovat.

Shrnu-li si celou kauzu, tak na ony výroky, za které jde teď Konvička k soudu měli podávat multikulturní aktivisté trestní oznámení na Konvičku dávno před tím, než se do případu vložila (ex)přítelkyně Konvičkova obhájce a kamaráda Bárty. Jenže policie na trestní oznámení aktivistů nereagovala, dokud se neozvala právě tato (ex)přítelkyně. No není to divné?

Nakonec i  Klara Samková upozornila v rozhovoru pro Parlamentní listy, že na odsouzení konvičky mohou mít zájem nejen jeho odpůrci, ale i někteří lidé z jeho okolí:

Zájem na Martinově odsouzení může být skutečně i na druhé straně (tj. některých jeho podporovatelů), a to proto, aby se z něj stal národní mučedník, něco mezi Janem Husem a Janem Nepomuckým, protože na základě tohoto jeho mučednictví se vyhrají všechny nastávající volby. Takže čím hůř, tím líp.

Autor: Lukáš Lhoťan | úterý 12.4.2016 14:07 | karma článku: 28,72 | přečteno: 3141x