Islámská nadace: „Úřad práce Brno diskriminuje muslimy“

Úřad práce Brno se měl, podle předsedy Islámské nadace v Brně Muneeba Hasana Alrawiho, dopustit „diskriminace“ brněnských muslimů tím, že odmítl udělit egyptskému imámovi povolení k zaměstnání. Jak řekl Alrawi na veřejné diskuzi na staré brněnské radnici: „Asi si (úřad práce) myslí, že je v Česku dostatek vzdělaných českých imámu.“

Celá záležitost je stará již několik měsíců a informovala o ni i agentura Mediafax, přesto stoji za pozornost. A to kvůli tomu jak postup státní orgánu interpretuje „vůdce“ českých muslimů. Ten si nejspíše myslí, že České republika je nějaké arabská či muslimská země, kde sice papírově platí právo, ale ve skutečnosti si mohou úřednici dělat co chtějí. A tak to vyznívá jako by se „islamofobní“ pracovníci úřadu práce rozhodli diskriminovat muslimy.

Jenže každá mince má dvě strany. Pan Alrawi již zapomněl veřejnosti sdělit, že žadatelem byla nadace a ta ze zákona nemůže zaměstnávat nikoho JAKÉKOLIV víry jako duchovního. Úředníci tak rozhodli na základě platného zákona, jenže Alrawi si asi myslel, že když si nadaci pojmenuje islámská bude to automatický bráno jako náboženská instituce. To je také nesmysl. Podle platného zákona je pracovně-právně platná pozice duchovního pouze u státem registrované církve a ostatní si tak sice mohou říkat, ale nejsou a úřady je tak neberou.

Pokud to Alrawi nevěděl, pak se již nedivím nedodržováni platných zákonu ze strany jeho Nadace, ale pokud to věděl, pak vědomě lhal a podněcoval proti českému státu. Ano jistě, někdo může namítnout, že jde o věc starou několik měsíců, ale obdobným alrawiovským postupem podnítili islamisté z Dánska nenávist a zášť vůči Dánskému království a to přesně před pěti léty.

Tehdy dokonce objížděli dánští imámové, ideově spříznění s Alrawiho Islámskou nadací a Pražskou islámskou nadací, muslimské země a prezentovali tam vulgární karikatury Mohameda jako vyšlé v dánském tisku, teprve později se zjistilo, že jimi prezentované karikatury nikdy v dánských novinách nevyšly. Ale to již umírali lide a byla celosvětová vlna muslimské nenávisti vůči Evropě.

Inu Alrawi má dobré učitele a jak pravil ex-šéf vojenského zpravodajství generál Miroslav Krejčík před poslanci ke zmíněnému trendu podotkl, že "je to eroze a je otázkou, jestli nás to pohltí, nebo nepohltí". "Otázka je, zda se lépe daří vyvážet demokracii, nebo importovat islám".

"Ukázalo se, že islámské menšiny v Evropě se začaly dožadovat speciálních pravidel," prohlásil první náměstek ministra zahraničí Jaroslav Bašta s tím, že tam, kde nelze najít kompromis, očekávají prý muslimové ústupek druhé strany. "Dnes jim vadí karikatury, za čas ale mohou demonstrovat proti tomu, že jíme vepřové a pijeme alkohol, protože i to je proti jejich přesvědčení," dodal.

 


Zdroj obou citátu je zpráva „Tajné služby ČR: Evropu chtějí islamizovat radikálové.“
Krátká videa z diskuze na staré brněnské radnici

Zdroj obou citátu je zpráva „Tajné služby ČR: Evropu chtějí islamizovat radikálové.“

Krátká videa z diskuze na staré brněnské radnici

 

Autor: Lukáš Lhoťan | čtvrtek 13.10.2011 22:51 | karma článku: 23,50 | přečteno: 1377x