Islamisté v Egyptě na důkaz síly vodili křesťanky jako "dobytek"

Dav stoupenců Muslimského bratrstva nejenže vyplenil v Káhiře křesťanskou školu, ale zajal i skupinu jeptišek a jako „dobytek“ či válečné zajatce je vodil během demonstrací po ulicích Káhiry, aby demonstrovali sílu islámu.

Samozřejmě, že v České republice novináři jako redaktorka idnes.cz Ivana Milenkovičová omílají Goeblesovskou propagandu islamistů, že oni za násilí nemohou (ukázka zde). Stejně tak přece nemohli Nacisté za terorismus a násilí Sudetských němců v roce 1938, že?

Ivana Milenkovičová studuje žurnalistiku a politologii na FSS v Brně, které je na seznamu cílů českých islámských aktivistů z okolí Muneeba Hassana Alrawiho (píši o tom například podrobněji ve své knize Islám a islamismus v České republice). Možná tedy i ona prošla nejen multikulturní nalejvárnou v brněnské mešitě, ale hlavně mohla být nakontaktována českými islamisty, kteří ji mohou teď ovlivňovat k tomu, aby psala zprávy stylem prospěšným islamistům v Egyptě.

Nebylo by to nic divného, protože snahu ovlivňovat česká média ve prospěch islamistů jsem viděl Muneeba Hassana Alrawiho konat několik let. A podobně to funguje i na západě, kde saúdskoarabské finance a aktivismus islamistů vede k snaze ovlivnit média a politiky ve prospěch islámu.

Zatímco naše média prezentují situaci v Egyptě spíše jako střet zlé armády, která se postavila demokraticky zvoleným islamistům (přestože byl Mursí zvolen podvodem viz odkaz zde) a ještě těmto mírumilovným islamistům ubližuje, tak islamisté v Egyptě dávají křesťanské menšině najevo, že nejsou víc než dobytek či otroci.

Například britský deník Daily mail popisuje (zde) jak dav islamistů nejenže vyplenil křesťanskou školu a místo kříže umístil symbol islámu, ale také to jak potom mírumilovní muslimové vodili po ulicích zajaté jeptišky a ukazovali je jako důkaz síly islámu. Řádové sestry popisují jak je dav urážel a zneužíval. V poslední době bylo zabito spousta křesťanů (více než za 20 let za vlády Mubaraka), kterým se vyznavači náboženství míru mstili za nekompromisní postup armády proti islamistům.

Ukázka záběru z televizních kamer, jak mírumilovní islamističtí demonstranti jsou vyzbrojeni zbraněmi a střílejí po egyptské armádě.

Záběr na incident z Alexandrie, kde muslimští demonstranti zlynčovali a zavraždili křesťanského taxikáře

Muslimové demonstrují na podporu Muslimského bratrstva.

Autor: Lukáš Lhoťan | středa 21.8.2013 17:53 | karma článku: 36,99 | přečteno: 4255x