Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

mtd

24. 1. 2011 20:46
procenta

Zajímalo by mě, jaké je percentuelní zastoupení jednotlivých skupin. A to pokud možno v čechách, evropě a celosvětově. Díky.

0 0
možnosti
SS

Sergeant survived

24. 1. 2011 19:57
Smůla,

v Moskvě ti nesprávní hoši zase ukázali, co dovedou. Myslíte, že někdo bude mít náladu rozlišovat ty zlé a vás dobré muslimy?

0 0
možnosti
V

villík

24. 1. 2011 15:06
Jj. Ale je nějaký rozumný důvod, aby vůbec existoval...

..v Evropě islám ? Notabene teď ve 21. století ? Nemuseli bychom dělit nějaké věřící na nějaké skupiny.

Fašismus reinkarnovaný do náboženství tady přece nepotřebujeme. Za narážky a výroky znevažující jisté skupiny lidí tady přece bdělé orgány policie naše občany odchytává a soudy zavírají. Korán o podobných skupinách také nevybíravě mluví... a ticho po pěšince!

Kdyby tohle  věděli ti mrtví Španělé a spol. za recoquisty, tak by se na to tenkrát vykašlali.

0 0
možnosti
PO

Guldur

24. 1. 2011 15:05
Zajímavý postřeh

Načal jste poměrně hodně zajímavé téma a dodejme, že i dost problematické, a to sice textová kritika a redakční historie Koránu. Korán má v Islámu velmi specifické místo a rozhodně se nejedná pouze o "kanonický" text. Islámská teologie je z 80% procent poměrně racionální a má trochu blízko k rané křesťanské scholastice (hlavně metodou - zde opět otázka do jaké míry byla raná scholastika ovlivněna muslimy ze Španělska), ovšem těch zbývajících 20% je silně nepochopitelná a velmi metaforická mystika, která, dodejme, nedává moc smysl ani vykladačům. A právě podstata a postavení Koránu patří do těch 20%.

No a k té násilné interpretaci, tam bych si dovolil v zásadě souhlasit, protože obdobným vývojem prošlo i katolické křesťanství a část pravoslavné ortodoxie ( a kdysi hodně dávno i východní nesjednocené církve, hlavně koptové - 7.stol, a posléze v 9.stol nestoriáni).

0 0
možnosti