Hlásá nenávist kniha bývalého muslima nebo korán?

Jak jsem již několikrát psal - předseda Muslimské obce v Praze Vladimír Sáňka podal na mou osobu trestní oznámení kvůli mé knize Islám a islamismus v České republice. Aktuálně o celé kauze informuje časopis Týden, který na svém webu zveřejnil i rozhovor s panem Sáňkou.

Obsah rozhovoru, ani taktika pana Sáňky mne nepřekvapuje. Je přeci víc než logické, že se nepřizná k tomu, kterak schvaloval sebevražedné atentáty na židovské civilisty v Izraeli. Stejně tak mne nepřekvapuje, že jeho obranou jsou klasická tvrzení o manipulaci nebo vytrhávání určitých věcí z kontextu. I jeho útoky na mou osobu včetně osočování do rámce chování pana Sáňky zapadají.

V tištěné verzi Týdne postupuje stejným způsobem i šéf českých muslimů Alrawi. Informacím v knize uvedeným se Alrawi také snaží čelit obviněními či různými očerňujícími tvrzeními adresovanými mně. Jenže podstatné je to, že policie a státní zástupce názory muslimů nesdílejí a nevidí důvod, proč proti knize zasáhnout. Tedy zatím. Dokud ještě nemáme justici a policii plně zblbnutou multikulturalismem a politickou korektností.

Bylo by zajímavé provést analýzu obsahu mé knihy ve srovnání s takovým koránem či alespoň jinými knihami vydanými našimi českými muslimy a ptát se, která z nich nabádá k nenávisti více než má kniha?

Co by ovšem mělo Vás čtenáře zaujmout, je prostý fakt, že představitelé českých muslimů se sice opírají do mé knihy, seč jim síly stačí. Již ale nevidí nic zvláštního na tom, když například takový duchovní pražské mešity mluví ve svých přednáškách o bezvýznamnosti českých zákonů pro své věřící spolubratry. Poslechnout si to můžete zde:

Můj osobní dojem z celé kauzy je pocit, že má kniha a mé upozorňování na problematiku islamistického pozadí českého islámu zástupcům českých mešit doopravdy vadí. Jestli jejich úporná snaha nějak souvisí s možností získat pro muslimy od českého státu více práv a od letošního roku také dosáhnout na státní podporu, to netuším. Ale rozhodně vím, že má práce má smysl. Byť mne ne všichni spoluobčané podporují a s mým varováním před islamizací souhlasí. On jim ten islám asi vyhovuje ….

Ukázka z popisu veřejné diskuze v roce 2005 ve které pan Sáňka neodsoudil sebevražedné atentátníky, ale naopak je omlouval:

V Palestině jsou chudáci Palestinci utlačovaní, jejich děti zabíjeny, domy bořeny, stromy vytrhovány i s kořeny, nemají se jak bránit, nemají armádu a dobré vybavení, jako Izraelci. Na otázku, zda je tedy odpovídající reakcí vyhodit do vzduchu autobus s dětmi, které směřují do školy, odpověděli oba pánové (Sáňka a host) shodně, že je těžké toto posuzovat, protože tam nežijeme a navíc oni prý skutečně nemohou dělat nic jiného. Zajímavé. Přitom i masmédia (z mého pohledu vždy propalestinská) otevřeně přiznávají, že Izraelci nikdy neútočí na civilisty, ale jen na ozbrojené a na ty, kteří se dopouští výtržností. 
Další otázka. Co trest smrti pro toho, kdo od víry odpadne a vystupuje proti ní. Viz například Salman Rushdie. Odpověď: pokud se jedná o záležitost osobní, nic se neděje, v okamžiku, kdy takový člověk začne nebezpečně ovlivňovat muslimskou společnost, ve které žije, musel by se takový čin posuzovat z vyššího hlediska a tam by již trest byl možný. Svoboda slova "jako vyšitá". Zdroj.

Autor: Lukáš Lhoťan | úterý 25.2.2014 10:01 | karma článku: 34,08 | přečteno: 1974x