EU plánuje vybudovat poutní místa muslimů v Evropě?

Místopředseda Evropské komise Antonio Tajani  prohlásil na konferenci v Tunisku, že by v Evropě měly být vybudována místa pro poutě muslimů z muslimských zemí, aby se tak zdůraznil význam islámu při budování Evropy.

 


EU plánuje budovat poutní místa muslimů v Evropě?
Místopředseda Evropské komise Antonio Tajani  prohlásil na konferenci v Tunisku, že by v Evropě měly být vybudované místa pro poutě muslimů z muslimských zemí, aby se tak zdůraznilo význam role islámu při budováni Evropy.
Tajani (komisař pro průmysl a podnikání Evropské komise) pronesl tuto vizi na konferenci Facility for Euro-Mediterranean Investment and Partnership v tuniském městě Gammarth. Podle jeho vize je možné využít památky na období okupace Španělska, jižní Francie a Sicílie muslimskými armádami pro pozitivní propagaci soužití Evropanů s muslimy.
Během konference Tajani dále podotkl význam investic Evropské unie do podpory arabských zemí a mezi-kulturní výměny mezi arabskými zeměmi a Evropou. Tajaniho prohlášeni již vyvolalo bouřlivou reakci na internetu, kde mnozí odpůrci islamizace a islámu vyjádřili přesvědčení, že jeho slova jen potvrzují  „zradu“ Evropské unie a její zaprodáni podpoře islamizace Evropy výměnou za finanční prospěch ze strany muslimského světa. Naopak c menši míře se objevuji názory, že vybudování „poutních míst pro muslimy“ by mohlo pomoci skomírající ekonomice Španělska, Itálie a Francie a to přilákáním bohatých arabských investorů.
To, že nejde o fikci dokazuje záměr Kataru vytvořit fond jenž by investoval pouze v evropských lokalitách obydlených muslimy. Podrobnosti zde.
http://www.20minutes.fr/politique/906639-marine-pen-accuse-emir-qatar-financer-fondamentalisme-france
Video z youtube.com s projevem Tajaniho

Tajani (komisař pro průmysl a podnikání Evropské komise) pronesl tuto vizi na konferenci Facility for Euro-Mediterranean Investment and Partnership v Tuniském městě Gammarth. Podle jeho vize je možné využít památky na období okupace Španělska, jižní Francie a Sicílie muslimskými armádami pro pozitivní propagaci soužití Evropanů s muslimy.

Během konference Tajani dále podotkl význam investic Evropské unie do podpory arabských zemí a mezi-kulturní výměny mezi arabskými zeměmi a Evropou. Tajaniho prohlášení již vyvolalo bouřlivou reakci na internetu, kde mnozí odpůrci islamizace a islámu vyjádřili přesvědčení, že jeho slova jen potvrzují  „zradu“ Evropské unie a její zaprodání podpoře islamizace Evropy výměnou za finanční prospěch ze strany muslimského světa. Naopak v menší míře se objevuji názory, že vybudování „poutních míst pro muslimy“ by mohlo pomoci skomírající ekonomice Španělska, Itálie a Francie a to přilákáním bohatých arabských investorů.

To, že nejde o fikci dokazuje záměr Kataru vytvořit fond jenž by investoval pouze v evropských lokalitách obydlených muslimy. Podrobnosti zde.

Video z youtube.com s projevem Tajaniho

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Lhoťan | středa 4.4.2012 17:51 | karma článku: 25,36 | přečteno: 2647x