Egyptský soud odsoudil za urážku islámu k trestu smrti

Islámský soud v České republice odsoudil prezidentské kandidáty Miloše Zemana a Zuzanu Roithovou k trestu smrti za urážku islámu a Mohameda (oba jsou k islámu kritičtí). Jistě je to fikce, ale pouze v tom, že se to u nás zatím neděje. Ale v takovém Egyptě byli právě za urážku islámu odsouzení k smrti kritici islámu a to dle islámského práva šaria.

Nic osobního, ale až bude opět nějaký orientalista typu Luboše Kropáčka či Bronislava Ostřanského, kteří jsou placeni z naších daní, tvrdit, že vzrůstající muslimská populace v Evropě a prosazování islámu do veřejného života Evropy není problém, vzpomeňte si prosím na tento případ z Egypta.

Kde jsou teď všichni ti předsedové Islámských nadací a Muslimských obcí v Čechách a na Moravě jako je Muneeb Hasan Alrawi či Vladimír Sáňka? Kde jsou češti politici, levičáci, multikulturalisté, novináři a lidsko-právní aktivisté? Proč neprotestují?

Dokážete si představit co by nastalo, kdyby podobnou věc udělali katolíci, Vatikán, Rusové nebo Izraelci? Ale zde je ticho po pěšině. Jen pár zpráv v médiích a mlčení muslimské komunity. A přitom nejde o nic malého. Jde o zásadní střet o lidskou svobodu.

A proč? Protože egyptský soud odsoudil křesťany za urážku islámu k smrti na základě islámského zákona a zvyku zakladatele islámu Mohameda. Nejde o žádnou deviaci al Qaidy nebo islámského extremismu, ale o islámský zákon majicí oporu v koránu a Mohamedovi.

Řekněme si to upřímně. Muslimové zastávající takovéto pojetí islámu jsou bezpečnostní hrozbou. Jenže takových muslimů v Evropě i České republice přibývá a když se na to snažíte upozornit jste okamžitě ocejchováni pro-islámskými zájmovými skupinami i samotnými muslimy z rasismu, xenofobie, extremismu apod. Přitom odpor ze strany muslimů k takovémuto pojetí islámu je minimální.

Ještě hrozivější je fakt, že islámský režim v Egyptě se těší podpoře, včetně té finanční, ze strany Evropské unie a tedy i České republiky. Představitelé Evropské unie a české politiky se příležitostně setkávají s představiteli Egypta a propagují ho jako umírněnou verzi islámu. Do háje co je umírněného na tom, že jejich soud dle jejich zákonů založených na islámu odsoudí lidi za zesměšnění islámu a jeho urážku k smrti?

Kdyby naše republika opravdu bojovala za lidská práva, jak to tvrdí naše politické vedení, už dávno měl být vyhoštěn egyptský velvyslanec náš stažen z Egypta a na tuto zemi mělo byt uvaleno ekonomické embargo. Měla by být zastavena jakákoliv finanční a rozvojová pomoc apod.

Jenže. Jenže to by byla urážka islámu. A tak se u nás kdekdo naváží do Ruska či Číny, ale Egypt nevadí. Přitom ani v Číně ani v Rusku se kritika vlády zákonem netrestá smrtí. Bohužel naše společnost opravdu je v hluboké hodnotové krizi, kdy jsou naším vládám bližší islámští vrahové z Egypta jedoucí plnou parou na cestě k islámskému ráji než Rusové klopýtající na cestě k demokracii a svobodě.

Ano, snaha Egyptu popravit kritiky islámu je prachsprostá státní vražda a státní terorismus a ukazuje nám to lživost jejich propagandy o tom, že jejich islám násilný není.

Tvůrce a distributory filmu o muslimech odsoudili v Egyptě k trestu smrti

Proč Západ se musí chránit svobodu projevu a nepodlehnout islámskému násilí

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Lhoťan | pátek 30.11.2012 19:14 | karma článku: 29,00 | přečteno: 1795x