Dvě tváře Palestinců – propaganda o míru a realita

Papež František uspořádal s izraelským a palestinským prezidentem společné modlitební setkání za mír. To, jak si „mír“ představují palestinští vůdcové, ovšem ukazuje úplně jiná příhoda. Je jí nedávný únos tří židovských chlapců. Tento únos muslimové a Arabové oslavují jako své vítězství.

Dnes jsem se zúčastnil pravidelné nedělní mše. Během bohoslužby kázal náš otec farář o nutnosti modlit se za mír a usmíření všech lidí ve světě. Podobně hovořil nedávno i papež František ve Vatikánu, který dokonce zašel tak daleko, že pozval i představitele islámu, aby na posvátné půdě křesťanů předčítali z koránu.

Opomíjím teď fakt, že podle učení evangelia a církevních otců je islám dílem zlého a jeho zakladatel Mohammed je na úrovni antikrista. Přesněji řečeno je jeho učení (islám) dílem antikristovým (tzv. učí nauku, jež je proti nauce Krista). Toto vše může být našim ateistickým, budhistickým či židovským spoluobčanům jedno.

Ale jedno by jim lhostejné být nemělo. A tím je chování muslimů a v tomto případě i Arabů. Před několika dny byli v Izraeli uneseni tři židovští chlapci. A jak se k tomuto činu postavili představitelé palestinských Arabů (muslimů)?

Tak jako palestinští muslimové oslavovali teroristické útoky z 11. září 2001, tak i teď oslavují únos tří židovských chlapců. Tyto chlapce unesli islámští teroristé a jejich únos je oslavován jak v pásmu Gazy, tak i na západním břehu Jordánu v palestinské autonomii.

Zde můžete opět vidět praxi islámské politiky dvou tváří. Palestinský prezident si ve Vatikánu hraje na posla míru, ale jeho lidé zatím unášejí židovské děti a oslavují to. Náš prezident Miloš Zeman má pravdu. Takováto kultura je neslučitelná s naší kulturou a civilizací a její vyznavači jsou pro naši vlast stejnou hrozbou, jako byli nacisté.

Celá situace s chováním Palestinců mi připomíná situaci, již popisuji ve svých knihách Islám a islamismus v České republice a Ježíš Kristus a islám. Situaci chování českých muslimů, kteří se na veřejnosti snaží vystupovat tolerantně a uvnitř svých společenství hlásají názory, které jsou radikální a odlišné od jejich veřejného vystupování.

Fotogalerie palestinských oslav únosu tři židovských dětí

Zdrojem fotek je článek Arabs Celebrating Kidnapping of Jewish Children zde.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Lhoťan | neděle 15.6.2014 12:43 | karma článku: 32,96 | přečteno: 1489x