Dnešní islámské pogromy na křesťany v Egyptě

Nejnovější vývoj v Egyptě opět tvrdě zasahuje hlavně křesťanské obyvatelstvo. Islámští stoupenci Muslimského bratrstva, v odvetě za snahu armády rozehnat nepovolené shromáždění, začali hromadně útočit na křesťany. Podle hlášení svědku v některých částech Egypta dochází k pogromům.

Stoupenci náboženství míru (islámu) šíři fámy, že armáda podporuje křesťany a tak v odvetě za operace armády proti aktivistům Muslimského bratrstva již došlo k pogromu na křesťany v Káhiře a například Suezu došlo k útokům na kostel a františkánskou školu. Kostel byl také muslimy napaden v Heliopolis. K útokům na křesťany dochází i v turistickém centru Luxor.

Egyptská státní televize zveřejnila záběry stoupenců Muslimského bratrstva ozbrojených samopaly AK-47 a útočící na vojáky. Stoupenci muslimského bratrstva také zaútočili na zhruba 12 policejních stanic a napadli i několik policejních hlídek. CNN zveřejnila rozhovor s jedním muslimem, který v reakci na snahu armády odzbrojit bojůvky Muslimského bratrstva prohlásil: „We will burn everything. We will turn into bombers“. Jak mírumilovné poselství, že?

Arabská televize al Hajat oznámila, že islamisté zatím zaútočili dnes na 8 kostelů v celém Egyptě. Očití svědkové hlásí, že tisíce muslimských stoupenců svrženého islamistického prezidenta Mursího se shromažďují v Beni Suef (horní Egypt). Očekává se brzký pogrom na tamější křesťany, neboť armáda v této lokalitě má slabé jednotky a stahuje je směrem ke Káhiře.

Jsem zvědav co udělají naší křesťanští politici, aby pomohli křesťanům v Egyptě. A případně mezinárodně tlačili na zastavení pogromu na křesťany ze strany stoupenců Muslimského bratrstva. Prosím všechny lidi dobré vůle, aby se za trpící Kopty (původní obyvatele Egypta a křesťané) alespoň modlili, snad jich muslimové opět moc nezabijí.

Fotogalerie

Islamisté zaútočili dnes na katolický kostel Bon Pasteur v Suzeu a podpálili jej

Obchod křesťanského majitele vypálený muslimy v lokalitě al Minja dnes

Muslimští útočníci vypálili i katedrálu svatého Georgie v Zohag

Muslimští útočníci vypálili i katedrálu svatého Georgie v Zohag -2

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Lhoťan | středa 14.8.2013 17:55 | karma článku: 32,87 | přečteno: 2254x