Deutsche Schule Prag neví o islamofilní aktivitě na své půdě?

Před několika dny jsem napsal blog o aktivitě českých multikulturalistů a islamofilů článek „nová kampaň s cílem pozitivně propagovat islám v českém školství“. Spád událostí následně nabral celkem zajímavý směr. Na můj blog si stěžovali autoři fotografií zahalené muslimky v hidžábu a muslimsky v nikábu a Deutsche Schule Prag podala trestní oznámení.

Administrátoři blogu odebrali můj blog z hlavní stránky blogu s odkazem na to, že jsem zveřejněním fotografie zahalené muslimky v nikábu bez souhlasu autora fotografie porušil pravidla. Na administrátory blogu se nezlobím spíše mi je víc než divné, proč si autoři fotografie, kterou používají k propagaci porozumění k islámu na webu projektu Muslimove.cz stěžují na to, že fotografii zveřejňuji.

V rámci projektu přece přesvědčují české žáky o tom, že islám je príma a není hrozbou pro českou společnost. Dokonce pořádají mezi žáky nábor, aby se stali za finanční odměnu mediálními tvářemi tohoto projektu. Ale asi si uvědomují, že dospělí lidé, na rozdíl od žáků základních a středních škol, jež jsou jejich cílovou skupinou, mají mnohem větší rozhled a reagují na propagaci pozitivního vztahu k islámu, muslimům a zahalování žen negativně.

Vcelku tomu tedy rozumím. Cílem jejich projektu je vlastně ovlivňovat žáky pozitivním směrem k islámu a multikulturalismu, ne upozorňovat dospělé lidi na ovlivňování mládeže směrem k multikulturní a islamofilní společnosti.

Reakce Deutsche Schule Prag je naopak mnohem zajímavější. Na webu občanského sdružení Czech Defence League byl zveřejněn článek „propagace islamismu na Německé škole v Praze?“ V tomto článku bylo zmíněno, že na Deutsche Schule Prag se má konat nábor pro projekt Muslimove.cz organizovaný Klárou Popovovou.

Deutsche Schule Prag vydala tiskové prohlášení, v němž uvádí, že:
Německá škola v Praze tímto prohlašuje, že akce "Muslimové očima českých školáků" se v prostorách školy nekoná ani tuto akci škola nijak nepodporuje. Tímto žádáme o okamžité odstranění informací o propagaci islamismu na Německé škole v Praze na stránkách Czech Defence League (http://www.czdl.cz/vyuka-islamismu-na-nemecke-skole-v-praze/) V tomto směru došlo ke zneužití jména Německé školy v Praze a záležitost byla předána policii. Marie Grygerová (Tisková mluvčí Německé školy v Praze.)

Toto prohlášení mluvčí školy také zaslala občanskému sdružení Czech Defence League a následně poslala oficiální mail s informací, že občanské sdružení Czech Defence League svým článkem zveřejnilo lživou informaci a že Klára Popovová na škole vůbec nepůsobí. Tisková mluvčí školy také informovala tyto občanské aktivisty, že celá věc byla předána policii a právnímu oddělení.

Dnes v dopoledních hodinách jsem získal od aktivistů občanského sdružení Czech Defence League a dobře informovaných pracovníku školy podklady k rozporování prohlášení tiskové mluvčí. Kontaktoval jsem ji a požádal jsem ji o odpověď na otázku proč tvrdí, že Klára Popovová na škole nepůsobí, když na škole pracuje. Tisková mluvčí mi řekla, že v mailu měla namysli, že daný den na škole není a že se víc vyjadřovat nebude, ať si napíši dotazy mailem.

Jak se tedy zdá, někdo zde lže. Buď lhala tisková mluvčí Deutsche Schule Prag, nebo lže Klára Popovová či vedení školy. Také by mne zajímalo, co vedení Deutsche Schule Prag kutí kolem pozitivní propagace islámu v České republice? Chápu, že Německo směřuje k tomu být za pár desetiletí velkým Tureckem a velkou islámskou zemí, ale musí se to skrze německé školy prosazovat i u nás?

Napsal jsem mail s oficiální žádostí vedení školy, aby se vyjádřilo k rozporuplným informacím a postojům tiskové mluvčí a aktivitám vzdělávacího pracovníka Kláry Popovové na jejich škole. Tak uvidíme, co odepíší.

Nejmenovaná německá škola v roce 1970 a v roce 2011, snímek koluje po internetu:

Klára Popovová, zaměstnanec (HPP nebo VPP)

Aktivity organizátorů projektu Muslimove.cz podporují i lidé sledovaní BIS a podezřívaní z islámského extremismu:

Ukázka náborového letáku šířeného po internetu:

 

Autor: Lukáš Lhoťan | středa 2.4.2014 18:13 | karma článku: 36,43 | přečteno: 2788x