Chartistka ve stopách komunistů, aneb zaveďme v médiích cenzuru

Před několika měsíci volal tehdejší ministr za ODS Blažek po cenzuře nezávislých, hlavně internetových medii. Před několika dny se k jeho voláni přidala i bývala šéfka Helsinského výboru Anna Šabatová. Inu pěkně pomaličku nám to ti občanští demokraté a humanisté ve jménu lidských práv chtějí zrušit svobodu slova.

Podle bývalé šéfky Helsinského výboru a bojovnice za lidská práva Anny Šabatové by bylo správné regulovat veřejné debaty a média a to tak, aby nešířily informace, které vyvolávají u většinové populace nepřátelské postoje k rómské menšině (zatím pouz ejen k ní, pak možná přibudou pedofilové, islám a pod.).

Anna Šabatová řekla v rozhovoru pro Idnes.cz (zde) : „Když to shrnu, podstatné je regulovat média a veřejné diskuse.“

Kdyby podobná slova o potřebě zavést cenzuru, což eufemisticky zakrývá neutrálním „regulovat“, veřejné debaty a svobodných médii použil nějaký komunista nebo nacionalista, byl by okamžitě mediálně vláčen nejhlubším bahnem, ale takovéto názory z úst paní Šabatové nejspíše nikomu nevadí.

Přitom základním kamenem svobodné společnosti je svoboda slova a i mezi lidská práva patří svoboda názoru a slova. Za jaká lidská práva tedy Šabatová bojuje, když jedné skupině obyvatel je chce odebrat ve jménu prosazováni výhod další skupiny? Přesně takovéto chování a myšlení, jenž zde Šabatová předvádí, vede k nárůstů netolerance a nepřátelství vůči romské menšině.

Myslím si, že z názoru paní Šabatové budou mít radost nejen ti, kdo už delší dobu chtějí potlačit svobodu slova v České republice, ale také problémové skupiny, jako jsou třeba islamisté, kteří již o podobné potlačení svobody slova a práva na kritiku islámu usilují nejen v České republice, ale také další problémové komunity.

Vždyť podobné požadavky na cenzuru svobody slova v České republice mají představitelé českých muslimů. Například Vladimír Sáňka, místopředseda Ústředí muslimských obcí v ČR, veřejně řekl:
„Oba tyto případy (tj. film Nevinnost muslimů a spisovatel Salman Rushdie) se dostávají za hranici svobody slova, tady na Západě je svoboda slova téměř něco svatého a nikdo ji nesmí porušit, ale neplatí to ani tady. Vždyť máme zákony, které mohou trestat hanobení rasy, národa a další jiné věci. Svoboda slova proto nemůže být bez hranic a tady ta hranice byla překročena a měl by existovat elementární respekt k přesvědčení druhých.“ Více o podobných názorech českých muslimů píši ve své knize Islám a islamismus v České republice (Podrobnosti zde.)

Koho pak překvapí, že Anna Šabatová kandidovala za stranu Zelených do senátu v roce 2008 a šéf českých muslimů vyjádřil podporu šéfovi strany Zelených Ondřeji Liškovi ve volbách a jeden z pražských aktivistů z okruhu Ondřeje Lišky jménem Šádí Šanaah za peníze kuvajtské ambasády pořádal konferenci o islamofobii? (podrobnosti zde.)

Svoboda mizí postupně po kapkách a odstraňují ji ti, co tvrdí, že bojuji za lidská práva, ale již neříkají, že jen některých menšin.

Autor: Lukáš Lhoťan | úterý 17.9.2013 10:10 | karma článku: 35,26 | přečteno: 1715x