Čeští muslimové si zde přejí prosadit islámské právo

Potlačováni práv jednotlivce a zabíjení odpadlíků od islámu je správné a demokratické řekl vlastně v Českém rozhlase jeden z nejdůležitějších českých muslimů Vladimír Sáňka (místopředseda Ústředí muslimských obcí). Jeho kolega Hamza Jan Velička z iniciativy Šaria pro Česko přímo řekl, že cílem muslimů je nejen šířit islám, ale i islámské právo v České republice.

Šaria je arabský termín pro islámské právo, doslovně znamená cestu k prameni. Jak správně podotýká český konvertita k islámu Hamza Jan Velička jsou (barbarské) islámské fyzické tresty pouze malou částí islámského práva šaria. Vladimír Sáňka v rozhovoru ještě dodal, že tyto zákony jsou poslední možností, ale platí neboť je nařídil Alláh a že když budou praktikovaný bude to v zájmu dobra celé společnosti. Redaktor Českého rozhlasu se zeptal jestli se tím, ale islámské právo nedostává do rozporu s demokracií. Vladimír Sáňka odpověděl, že naopak je to velice demokratické.

V tu chvíli jsem už nevydržel a rozesmál se. Slyšel jsem už hodně pokusů obhájit netoleranci a barbarství v islámském právu, ale říci, že je to vlastně demokratické ještě ne. Podle Vladimíra Sáňky je tedy demokratické, když jsou omezena práva jednotlivce a dochází k tyranii menšiny. Na druhou stranu má místopředseda Ústředí muslimských obcí pravdu, když říká, že tresty islámského práva jsou brutální právě proto, aby odradili jednotlivce od činností, která poškozuje společnost.

Jen pro ukázku dle islámského práva šaria se odpadlictví od islámu trestá smrtí. Obdobně i kritika islámu se trestá smrtí, šíření křesťanství je trestné (hrozí i smrt) a tak bych mohl pokračovat dále co vše je v islámském právu zakázané a trestá se i smrtí, ale to vše opravdu ohrožuje společnost. Jenže ne tu lidskou, ale tu islámskou.

Ono se svobodou jednotlivce, svobodou slova apod. by se islám zhroutil jako domeček z karet. Proto musí nastolit tak brutální tresty, aby zastrašil své kritiky a odpůrce. Skutečnost, že Vladimír Sáňka a Hamza Jan Velička si přejí takové zákony prosadit v Česku v rámci šíření islámu pod rouškou náboženské svobody by mělo být varováním co může hrozit našim dětem a vnukům. Některé z velmi problematických názoru z českých mešit jsem také uveřejnil v knize Islám a islamismus v České republice (podrobnosti zde.)

Doporučuji pořad Českého rozhlasu o islámském právu šaria s názory obou muslimu zde.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Lhoťan | pátek 7.12.2012 15:36 | karma článku: 36,09 | přečteno: 3311x