Česko-americký profesor: „Terorismus je dobrá reklama na islám“

Česko-americký profesor bostonské univerzity Igor Lukeš řekl ve vysílání České televize, že teroristické útoky na Ameriku, byly pro šíření islámu v USA dobrou reklamou. Podle jeho slov po každém z teroristických útoků, jako bylo 11 září, došlo k nárůstu výstavby mešit a odívání islámským závojem u žen. Tedy máme se bát toho, že jednou tento nástroj propagace islámu budou používat islamisté i u nás?

V tomto vysílání České televize Igor Lukeš doslovně řekl:„Já si myslím, že budou ještě otevřenější a tolerantnější. A to říkám zcela vážně, neboť lze prokázat, že po teroristických útocích z jedenáctého září došlo v celé Americe k aktivizaci islámu. Mladí lidé, kteří do té doby považovali náboženství svých rodičů za cosi zastaralého, tak se najednou pro něj zapálili. A bylo to vidět na ulicích každého většího amerického města kde byla najednou cela řada mladých žen v muslimských šátcích, v každém větším městě se začaly stavět islámské modlitebny a to všechno za tolerantního sympatického přístupu americké společnosti, která to všechno chápe a příjímá. A já myslím, že naše reakce teď bude velmi podobná.“Odkaz na video zde.

Je neuvěřitelné, že podobně přemýšlel i Usáma bin Ládin a jeho partička, když na videích získaných americkou rozvědkou v Afganistánu před několika roky oslavovali jak po jejich masakrování nevinných civilistů v USA desítky Evropanů konvertovaly k islámu a začaly ho šířit v Evropě. V Čechách jedním z nich byl například Lukáš Větrovec proslavený doslovným překladem arabských kázání v brněnské mešitě v nichž se kázala nenávist k židům.

Jenže já se tomuto jevu vůbec nedivím. Díky osobní zkušenosti z muslimského prostředí i prostředí naší české společnosti vím, jak mnoho lidí na islámu přitahuje ten jeho nekompromisní a agresivní postoj k všemu neislámskému. Tito konvertité či navrátilci k islámu z řad nepraktikujících muslimů mají k islámu podobný postoj jako ti kdož si oblíbili komunismus nebo nacismus – nemají rádi svobodu a demokracii, ale touží po řádu, poslušnosti a jednobarevnosti společnosti. Některé z těchto věcí jsem popsal i ve své knize Islám a islamismus v České republice. (podrobnosti zde).

Na druhou stranu násilí ze strany muslimů vyvolává jisté zbabělé chování u většiny těch co islám neoslovil, ale přece jen do nich zasel strach. Oni podvědomě vědí a cítí, že pokud by islámu neustoupili, tak by s ním byli konfrontování a tak protože sami tuto konfrontaci nechtějí, radši ustoupí výměnou za to, že si mohou ještě pár desítek let prožít v blahobytu a neislámské společnosti, neboť islamizace jako proces neběží hned, ale vyžaduje jistý čas.

Právě proto je terorismus dobrou reklamou pro islám. Přitahuje to totiž lidi s totalitním, potencionálně násilnickým a netolerantním myšlením. A tedy pokud se bude dále islám šířit jak se šíři, tak se máme za pár desetiletí na co těšit i u nás v ČR.

Autor: Lukáš Lhoťan | pondělí 22.4.2013 11:51 | karma článku: 32,58 | přečteno: 1926x