Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Lidé, kteří jsou ochotni obětovat život, věří v nějakou ideu. Muslimové věří, že jako mučedníci (za ně považuí i teroristy) budou mít posmrtnou odměnu. U nás v nějaké ideje věří jen málo lidí. Více jich vyznává konzum. Těm pak ale vychází, že obětovat život je nesmysl. Nakonec i mezi parašutisty, kteří provedli atentát na Heydricha byl Čurda, který je udal, shrábl velkou odměnu a užíval si s lehkými děvčaty. Byl to konzumní člověk.

1 0
možnosti
Foto

Pane Šestáku, naši lidi, kteří bojovali proti nacismu, nebojovali za Beneše a podobně. Oni bojovali za svobodu všech lidí u nás. Byli vychování k vlastenectví k oddanosti zemi, která byla jejich domovem, ve které se narodili, vyrostli. Byli hrdí na historii této země.  Za tyto ideály byli ochotni položit život a také jej mnozí položili. Zrůdnost komunistického režimu spočívá mimo jiné i v tom, jak on se k těmto lidem zachoval. Jenže dnes nikomu neříká vlastenectví nic. Jsou i tací, kteří si myslí, že vlastenectví je bojovat za konkrétní osobu, co je víc jak směšné.

2 0
možnosti

Nevím sice pane Kindle proč to adresujete přímo mně, ale budiž. Jinak je mi o tom co píšete něco málo známo z vlastních zkušeností, když děda v Buchenwaldu zahynul, oba rodiče si prošli Ravensbrückem, Dachau atd. jeden strýc byl za války majorem fr. armády, po r. 1948 musel emigrovat, druhý byl zase v domácím odboji a pak ho čekal Jáchymov, to jen na okraj.

0 0
možnosti
Foto

J94a55n 55R43ý72z79n82a75r

12. 1. 2014 12:21

Díky za článek - nad zmíněným klipem Sabatonu jsem o něčem podobném také uvažoval, ale nyní zaměřuji síly do své ekonomické základny :-).

Karma ....

0 0
možnosti
VV

Díky. Za možnost naděje.

0 0
možnosti
Foto

Znají. Ti kteří chtěli i chtějí vědět. Vždy byli, jsou a budou i tací. Přes veškeré snahy vymazat a vygumovat. O to více. Zdravím. J.A.J.

0 0
možnosti
ZS

Hitler byl šílený. Při zdravém rozumu by nemohl vypustit z úst, že Čech má disciplínu a pořádek.

0 0
možnosti
AK

Ale o tom nacionalismu mel bohuzel pravdu.

0 0
možnosti

"Ptám se sám sebe, jestli až se objeví nová tyranská vláda či dojde k nějaké okupaci bude mít český národ ještě nějaké Janoušky, Svobody, Moravce apod.?" - jistěže mít nebude, nebo třeba Vy byste šel bojovat a nasazovat život za  Štrougala, aby si nadále mohl užívat vysoké penze za své komunistické zločiny, nebo za Grebeníčka, Filipa, Livii Klausovou a Klause, Zemana, Grosse, Hušáka, Kellnera atd. atd. včetně všech lobistů? Já tedy ne.

1 1
možnosti
Foto

Domov, Vlast. Ne vyčůránkové, ,,šikulové", ergo gauneři. O tom to je.8-o;-)

0 0
možnosti