Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Poláku, islám v České republice je v rozporu se zákonem o náboženských společnostech v ČR:

Zákon č. 3/2002 Sb., o svobodě náboženského vyznání, část první, hlava první

§ 5

Podmínky vzniku a působení církví a náboženských společností

Vznikat a vyvíjet činnost NEMŮŽE církev a náboženská společnost, jejíž činnost je v rozporu s právními předpisy a jejíž učení nebo činnost ohrožuje práva, svobody a rovnoprávnost osob a jejich sdružení včetně jiných církví a náboženských společností, ohrožuje demokratické základy státu, jeho suverenitu, nezávislost a územní celistvost, a

a) je v rozporu s ochranou veřejné mravnosti, veřejného pořádku, veřejného zdraví, principy lidskosti a snášenlivosti a bezpečnosti osob, b) popírá nebo omezuje osobní, politická nebo jiná práva fyzických osob pro jejich národnost, pohlaví, rasu, původ, politické nebo jiné smýšlení, náboženské vyznání nebo sociální postavení, rozněcuje nenávist a nesnášenlivost z těchto důvodů, podporuje násilí nebo porušování právních předpisů, c) omezuje osobní svobodu osob zejména tím, že využívá psychický a fyzický nátlak k vytvoření závislosti, která vede k fyzickému, psychickému a ekonomickému poškozování těchto osob a jejich rodinných příslušníků, k poškozování jejich sociálních vazeb včetně omezování psychického vývoje nezletilých a omezování jejich práva na vzdělání,4) zabraňuje nezletilým přijmout zdravotní péči odpovídající zdravotním potřebám, nebo d) je utajována vcelku nebo v některých částech, stejně jako organizační struktura církve a náboženské společnosti a vazby na zahraniční složky, je-li částí církve nebo náboženské společnosti působící mimo území České republiky.

4 0
možnosti
Foto

Prorok Mohamed kázal aby se islám ,,šířil a prosazoval mečem,, takže na mírumilovnost a loajálnost muslimů nevěřím a mněl bych se před nima na pozoru

14 0
možnosti

pane autore, co je to plne uznani ismlamu ve vasem pojeti?

0 13
možnosti
LL

Podle českého zákona sice může 300 lidi registrovat náboženskou komunitu, ale stejná práva jako židé a křesťané dostanou nejdříve po 10 letech a zhruba 10 tisících podpisech a souhlasu vlády ... přesně to je v zákoně.

4 0
možnosti
Foto

Pane Lhoťane, islám je u nás plně uznán dle ústavy - jako každé jiné náboženství. Zákony dále jasně udělují právo lidem sdružovat se na základě společné víry. Z toho nelze nikoho vylučovat jen proto, že se vám nelíbí. 

Pokud víte o konkrétních porušeních zákona ze strany českých muslimů či jejich organizací, nepište články, pište trestní oznámení.

1 18
možnosti
OF

lepší muslim než odéesák :-P

1 15
možnosti
JT

nesmysl, ODS nerika, ze je treba krestany podrezat, ale sponzorovat.

12 1
možnosti