Bývalá členka islámské komunity v Brně vypráví

Byla mediální hvězdou české islámské propagandy. Dnes je naopak pro brněnskou mešitu jedním z úhlavních nepřátel. Díky poznání jak fungují islámské přetvářky na veřejnosti, tak vnitřního fungování islámské společnosti kolem brněnské mešity je neocenitelnou postavou diskuze kolem islámu v Čechách a na Moravě. O kom je řeč? O Pavlíně Bitarové.

Pavlína Bitarová se společně s dalšími lidmi rozhodla dát obyvatelům České republiky zajímavý dárek v podobě rozhovoru o islámu, muslimech a arabských zemích. Rozhovor je přístupný na webu Youtube.com a ukazuje nám v mnoha ohledech jak islám promění život mladé Češky, která zatouží po slibovaném islámském ráji mezi muslimy a místo toho pozná peklo a pokrytectví.

Kdo je vlastně Pavlína Bitarová?

Pavlína Bitarová pochází ze smíšeného manželství Češky a Syřana. Vyrůstala v Sýrii a poté i Brně, kde se také dostala skrze zájem o arabskou kulturu k zájmu o islám. Konvertovala k islámu a díky své píli a nadšení se stala jednou z blízkých osob Muneeba Hasana Alrawiho a pomáhala organizovat i život v brněnské mešitě.

Společně s Muneebem Hasanem Alrawim a dalšími muslimy, například koordinátorem jihomoravské Suverenity blok Jany Bobošíkové Liborem Matoušem či Lukášem Větrovcem, prováděla propagaci islámu v rámci multikulturní výchovy na brněnských školách. Jako vzornou a praktikující muslimku ji muslimové posílali do médii a natočila i několik filmů o islámu. (Jedna z ukázek zde.)

Jenže jak se stále více dostávala pod povrch islámské společnosti a islámu začala si všímat a pociťovat pravou tvář islámu a života podle jeho zásad. Což nemělo nic společného s nádherou islámské propagandy pro českou veřejnost.

Ale o tom všem nám teď ona sama vypráví v sérii rozhovorů, které si můžete poslechnout i vy.

Celá serie zde.

Autor: Lukáš Lhoťan | sobota 5.1.2013 15:42 | karma článku: 32,57 | přečteno: 8132x