Britští islamisté hájí knihu a osoby šířící nenávist v Česku

Představitelé islamistů z Velké Británie, kteří jsou známi svou podporou antisemitismu a islamizace Evropy, veřejně odsoudili zásah české policie proti šíření islámské knihy, v které se vyzývá ke svržení neislámských vlád a sekularismu a nastolení islámského práva šaría. Kniha také vyzývá muslimy, aby neislámské vlády, jež nemohou svrhnout, upřímně nenáviděli.

Na obranu českých islamistů se vyjádřil jak autor knihy Bilal Philips, tak i známý muslimský antisemita a propagátor islamizace Evropy Haitham al-Haddad, kterému chtějí zakázat vstup například do Nizozemí, a který podle muslimských médií jezdí do Prahy vzdělávat české muslimy v pražské mešitě o islámském právu. Podle pražského muslimského duchovního Samera Shehadeha je al-Haddad také iniciátorem vzniku prvního islámského soudu na území České republiky.

Britští islamisté ve svém prohlášení vyjadřují znepokojení, že se česká justice staví ke knize Základy tauhídu jako k modernímu Mein Kampfu. Také vyzývají české muslimy, aby se ze strany českého státu nenechali omezovat a zastrašit a v šíření islámu pokračovali dále.

Jeden z mediálních výstupů o prohlášení britských islamistů na islámském portálu zde.

Co vlastně kniha Základy tauhídu tvrdí?
„Jelikož termín ibada znamená naprostou poslušnost a Alláh je považován za nejvyššího zákonodárce, zavedení světských právních systému, jež se nezakládají na Alláhových zákonech (šaría) je aktem nevíry v Alláhem zjevené zákony“, píše Philips na 26. straně své knihy.

Co mají tedy podle něj muslimové dělat? Na to Philips odpovídá o stránku dále slovy: „a proto značná část víry v jedinečnost uctívání Alláha si žádá zavedení islámské legislativy šaríi, zvláště v zemích, kde muslimové tvoří většinu populace. Alláhův zákon musí být znovu zaveden v takzvaně muslimských zemích, kde vlády vládnou podle dovezených kapitalistických či komunistických ústav a kde islámské právo buď úplně vymizelo, nebo bylo vytlačeno do několika málo vcelku nevýznamných oblastí. … Ti, kdo mají moc to změnit, musí tak učinit, zatímco ti kdo tuto moc nemají, musejí veřejně vystupovat proti uplatňování světských zákonů a vyžadovat zavedení šaríi. A pokud ani to není možné, je nutno své neislámské vlády upřímně nenávidět a pohrdat jimi k uspokojení Alláha a udržení víry v jeho jedinečnost (tauhíd).“

Jako blahodárný prostředek pro napravení zločinců propaguje Philips v knize na straně 44 mrzačení odsouzenců. „Podobně skutek může vypadat jako špatný, i když je ve skutečnosti dobrý. Například někdo může namítnout, že useknutí ruky za krádež je barbarské, nebo že zbičování za pití alkoholu je nelidské, a tak může takové tresty považovat za příliš tvrdé a tedy vůbec ne dobré, a přitom jde o tresty nařízené Alláhem a jeho prorokem, a jejich dobrý vliv na společnost mluví sám za sebe,“ píše Philips.

Zavedeme šaríu všude
V závěru knihy Philips vysvětluje jednu z mála známých zákonitostí islámského práva šaría, a tím je nerovnoprávnost nevěřících s muslimy před Alláhem a jeho zákony. „Obnáší to i skupinový závazek, že zavedeme Alláhovy zákony všude na zemi. A proto jsou věřící v Alláhových očích vysoko nadřazeni nevěřícím, protože přijímají své odpovědnosti,“ konstatuje Philips.

Jestliže jsou v české muslimské komunitě takovéto myšlenky šířeny státem uznanou muslimskou obcí a za odborného dohledu samotného předsedy Muslimské obce v Praze Vladimíra Sáňky, můžeme se pak divit tomu, že mají lidé o budoucnost mírového soužití s muslimy obavy?

Šéf českých muslimů o učení muslimských dětí nenávisti vůči nevíře v Alláha:

 

 

Autor: Lukáš Lhoťan | pondělí 19.5.2014 11:09 | karma článku: 29,27 | přečteno: 1254x