Břetislav Tureček popírá Arménský holocaust, podobně jako antisemité ten židovský

Bylo to první masové vyvražďování v 20 století. Víc jak milion křesťanů, převážně Arménu, byl vyvražděn muslimy v průmyslově řízeném vyvražďování, jenž byl předobrazem židovského holocaustu. Ovšem v České republice se najdou vysokoškolští učitelé, kteří se snaží celou věc bagatelizovat a překrucovat dějiny. Patří mezi ně například autor knih o islámském světě a novinář Břetislav Tureček. 

Dokážete si představit, že by někdo mohl u nás v klidu bagatelizovat židovský holocaust? Já dost dobře ne, ovšem pan Břetislav Tureček obdobným způsobem bagatelizuje Arménský holocaust. Na rozdíl od popíračů toho židovského holocaust, není u nás popírání arménského holocaustu trestné. A tak si může pan Tureček v klidu překrucovat dějiny pokusu vyvraždit křesťany a Armény pod nadvládou muslimů v Osmanské říši.

O Turečkově snaze překrucovat dějiny píše na webu Eurabia.cz pan Martin Janeček: „Lidové Noviny o tom uveřejnily 18. dubna článek pana Břetislava Turečka „Odsun, který se krvavě zvrhl.“ Článek zcela systematicky hájí pachatele genocidy. Řekl bych, že už jeho titulek není neutrální. Slovo „odsun“ známe samozřejmě především ve spojení s odsunem sudetských Němců z Československa po druhé světové válce. Takže už titulek naznačuje, že vlastně ti Turci udělali Arménům jenom něco podobného tomu, co Češi udělali svým německy mluvícím spoluobčanům.“ (Celý text zde.)

Pan Tureček je nejen novinář, spisovatel, ale i vysokoškolský pedagog. Vyučuje na Metropolitní univerzitě Praha a vede její Centrum pro studium Blízkého východu. Kladu si otázku: „Co asi učí české studenty? Vyučuje popírání Arménského holocaustu i na této škole? Jak objektivní vzděláni pak absolventi této školy mají?

Když jsem Turečkův článek popírající Arménsky holocaust četl poprvé, tak jsem nevěřil svým očím, měl jsme jej kdysi za relativně objektivního, ale když hodnotím zpětně jeho stále více otevřenější proislámské vystupování, tak mne zas tak moc nepřekvapuje, že se snaží zločiny muslimů a Arménský holocaust popírat a bagatelizovat.

Když jsem před několika měsíci uvažoval, jak bych mohl v České republice pomoci s informovaností o tom, jako zločiny muslimové již před 100 roky na křesťanech a Arménech spáchali, tak jsem se rozhodl napsat publikaci „Arménský holocaust -  Sto let od plánované genocidy arménského národa 1915-2015“, v této publikaci jsem se věnoval i tomu co Arménskému holocaustu předcházelo a jak byl detailně naplánován (strany 21 a 27). Když nad tím teď tak přemýšlím, bylo to správné rozhodnutí tuto publikaci připravit, neboť pokusy falšovat dějiny a vyhovět proislámské a proturecké lobby jsou v ČR stále silnější.

V jistém smyslu jsme svědky podobného pokusu falšovat dějiny a fakta, jako tu byl za komunistů, ale teď se to dělá mnohem rafinovaněji a ve jménu multikulturalismu, poltické korektnosti a boji proti islamofobií. 

Autor: Lukáš Lhoťan | pondělí 4.5.2015 10:00 | karma článku: 28,45 | přečteno: 1501x