Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Boužel nic nového pod sluncem. VV měly takové pojistky taky a ANO to u některých má též. A všechny tři strany se tváří jako hrozně moc demokratické... (v případě VV tvářili).

0 0
možnosti
JH

Úsvit národní koalice

3 hod ·

Stanovisko strany Úsvit s Blokem proti Islámu k nynějším spekulacím o spolupráci mezi Úsvitem a BPI

Strana Úsvit s Blokem proti Islámu se ostře ohrazuje proti cíleným pokusům o poškození jména strany. Jde o neomalený pokus dehonestovat úspěšnou spolupráci Úsvitu a BPI. Ti, co tuto kampaň vedou mají jediný cíl: Poškodit dosavadní úspěšnou práci naší strany a BPI. Konstatujeme, že jsme jednotní a silní a proto jim tyto snahy nevyjdou.

Proto konstatujeme:

1. O smlouvě s Blokem proti Islámu mluvíme od srpna loňského roku. Prostředky, které investuje Úsvit do této kampaně pocházejí zejména s uspořených prostředků díky ukončení podezřelých smluv uzavíraných Tomiem Okamurou. Po našich předchozích zkušenostech se nelze divit, že se obě strany dohodly na smluvním vázání závazků obou stran.

2. Pokud jde o původ prostředků. Ty jsou čerpány standardně v té části, kterou máme k dispozici do konce volebního období jako státní příspěvek na činnost politické strany. Jde o oficiální příspěvky, které přichází postupně v pravidelných splátkách. Úsvit se zavázal ve prospěch partnera použít prakticky vše, co má k dispozici a je logické, že chce smluvně minimalizovat riziko, že náhle skončí bez partnera a s dluhy. To snad musí pochopit každý.

3. Ke spekulacím, kdo ovládá Úsvit lze říci pouze jediné – Úsvit ovládají jeho řádní členové prostřednictvím řádně zvoleného předsednictva. Je možné, že se snahy o ovládnutí z různých směru objevily, ale technicky je to nemožné. Naposledy se o to pokusil bývalý předseda Okamura, respektive lidé v pozadí za ním. Nepodařilo se mu to a proto si založil nový subjekt.

Opakujeme: Čelíme účelové snaze poškodit Blok a Úsvit, kterou mají na svědomí lidé jednající z osobní zášti nebo vlastních politických zájmů.

0 0
možnosti
MK

A členové BPI se teď marně ptají, co to má znamenat - Konvička a spol. mlčí a mlčí.

0 0
možnosti
MK

a) členka BPI paní Eva Hrdinové ted píše, že tuto utajenou smlouvu vynesla Klára Samková (načež ji dál obviňuje, že BPI teď ustavičně podráží nohy), b) měl jsem dojem, že Černoch a Okamura se předháněli, jak hodně vytunelovaný a bez peněz je Úsvit, načež pan Černoch vyškrábe z pod prstů 60 000 000??? A kde prosím Vás vzal těch 60 mega?

0 0
možnosti
MK

pardon, ne Hrdinová, ale Hrindová

0 0
možnosti

"V smlouvách se totiž píše, že „Blok proti islámu a Účastník 1 a Účastník 2 se zavazuje zachovávat vůči třetím osobám mlčenlivost..." Tohle je prakticky v každém obchodním kontraktu. Pan Lhoťan asi moc smluv v životě neviděl co? ;-D

2 0
možnosti
MK

Takže nějaká škodná, asi zaplacená, musela kecat. No co, vždyť jsme v Česku. Ale i tak, naprosto ujetý článek. Co všechno umí nemístná ukřivděnost.

0 0
možnosti
FK

Já nějak nechápu, co je na tom za senzaci...že má Blok politické ambice, to vědí všichni dávno. A že k prosazení je třeba mít finanční zdroje, to je snad samozřejmost. Kde vzít prachy a nekrást? V matraci asi Konva 60 mičud neschovává, z členských příspěvků nebo dobrovolných darů se pokryje možná tak pronájem sálů a chlebíčky, ale kloudná kampaň těžko.

Takže zbývá asi jen nějaká forma půjčky...nebo si autor představoval, že se najde mecenáš, který po BPI hodí 60 mega se slovy "drobný si nechte"? To bychom už asi četli jiný šťavnatý článeček v duchu "oligarcha XY financuje fašizaci ČR, jaké jsou jeho skryté motivy?". Takže dluh. A u dluhů bývá dobrým zvykem něčím ručit (přičemž asi nikdo z BPI nemá majetek v hodnotě 60 mega) a nějakou formou je splácet. Že si Úsvit nechce dát okamurovské repete, to jim může vyčítat opravdu jedině pitomec, oportunista nebo někdo, kdo nezná detaily jeho působení.

Z celého článku mám pocit, že jde pouze o tisící projev Lhoťanovy zhrzenosti a zášti vůči BPI (mimochodem tam tekly penízky jak, od Lhoťana do společné pokladny, nebo spíš naopak?), no a vztah Lhoťana ke Konvičkovi začíná připomínat vztah Dienstbiera k Zemanovi.

6 0
možnosti
ZM

Mě je divné jen jedno. Zadám do googlu slava Úsvit se distancuje a zjistím, že ještě před 14 měsíci se Úsvit odporem otřásal nad islamofobním Okamurou, Kobzou a nevím kým ještě. A najednou jde kolem táta všech islamofobů Konvička a Úsvit mění názor.

Konvička dopadne stejně jako Okamura, poslouží jako schůdky a bude odkopnut.

2 1
možnosti
JH

Pane Maštalíři, to jsem ráda, že tu na Vás narážím zrovna v této diskuzi. Jak jistě víte v PK jsem byla koordinátorkou Úsvitu a kandidátkou ve volbách do EP. Už tehdy jsme všichni šli do těchto voleb s tématem "Za zpřísnění imigrační politiky", ačkoli se o tom tady nic nevědělo, protože bylo jaro 2014. Odporem se nikdo neotřásal a všichni jsme s protiimigračním programem souhlasili. Možná víte, že jsem i blogerka, můžete se o tom přesvědčit v mém článku z května 2014 http://holotova.blog.idnes.cz/c/408421/Nebezpecna-imigrace-pry-se-nekona.html Mělo by to být pro Vás jasným důkazem, že jsme všichni dělali, co jsme mohli už tehdy. Jestliže dnes spolupracujete s SPD, měl byste znát i historii Úsvitu, abyste nešířil nepravdy a pomluvy. Jediné, co bylo vytýkáno panu panu Okamurovi bylo, že 3.ledna 2015 v klidném ponovoročním období, kdy hnutí bylo na vzestupu preferencí zčistajasna zveřejnil text Jirky Kobzy o venčení psů a koček u mešit a bojkotu kebabů. Chytla se toho média a byli by nás všichni rozcupovali jako nácky a fašisty, konaly se proti Úsvitu protiakce, např. "Den kebabu" - toto bylo Okamurovi předsednictvem vytýkáno, že zveřejňuje něco tak šíleně hloupého a distancovalo se od toho. Teprve potom přišli útoky na Charlie Hebdo v Paříži a následná migrační vlna v roce 2015 a štěpení Úsvitu. Za zpřísnění imigrační politiky a proti islamizaci je Úsvit stále a nadále teď, jako už v roce 2014, nezávisle na Okamurovi s ním i bez něho a stále!!Prosím Vás, jako současného představitele SPD v PK, nelžete !!

3 0
možnosti
JH

Jestli si někdo jako myslí, že jsou volby a volební kampaně zadarmo? Ony se ty peníze někde brát musej a někdo se po skončení voleb musí finančně vypořádat - JE TO NAPROSTO LEGITIMNÍ ZPŮSOB. Jestli ví pan Lhoťan, jak by to šlo zadarmo, ať poradí! Jeden billbord stojí cca 7000 JENOM...Emotikona wink a republika není úplně malá, kde jsou články do novin, plakáty a plakátovací plochy, reklama atd. Nechápu, co kdo vidí špatného na tom když někdo půjčí 60mio na kampaň a plynou z toho pak nějaké závazky a dohody.

4 2
možnosti
ZA

Pidobně vypadaly snlouvy členů VV, co se kdysi propíraly v médiích. Nedovedu si představit, co by člověka vedlo k tomu, aby takhle šílenou smlouvu podepsal.

0 1
možnosti
JH

za to vy byste asi někomu půjčila 60 miliónů nebo třeba 100 tisíc bez smlouvy :-P

0 0
možnosti
JJ

To si podrazák Lhoťan asi radostí cvrnknul do trenek. ;-D

1 0
možnosti