Americký odborník na politický islám navštíví ČR

Známý americký odborník na politický islám doktor Bill Warner přijede do České republiky na pozvání Centra pro studium politického islámu v České republice a Slovensku. Představí svou českou verzi knihy Právo šaría pro nemuslimy a bude hovořit s veřejností v Brně a na VŠ Cevro institut v Praze.

Po 11. září se Bill rozhodl zpřístupnit původní islámské texty běžným lidem. Jeho zkušenosti s vědeckými teoriemi se projevují ve způsobu, jakým analyzuje islámskou politickou doktrínu. Jeho návštěva v České republice je důležitá nejen s ohledem na jeho věk, ale i na fakt, že žádný z českých orientalistů se neodvažuje s objektivním rozborem islámu vystoupit veřejně.

Shlédl jsem několik jeho přednášek a měl jsem možnost hovořit s jeho lidmi budujícími jeho českou pobočku a jsem nadšen. Nadšen z toho, že se další lidé probouzejí a uvědomují si hrozbu islamizace v naší budoucnosti.

Warner například klade několik zásadních otázek:
Jak se původně křesťanské země jako je Sýrie, Turecko a Irák staly muslimskými?
Jak se buddhistický Afghánistán a hinduistický Pákistán staly muslimskými?
Jak se stala Severní Afrika islámskou?
Proč se o islámské expanzi neučíme ve škole?

Závěry Billa jsou nekompromisní, ale zároveň dávají naději. Naději, že Evropa se má ještě čas probudit a pochopit, kde je problém …

 

 

Autor: Lukáš Lhoťan | čtvrtek 2.10.2014 10:35 | karma článku: 27,37 | přečteno: 985x