Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Seizenic

25. 4. 2008 11:58
Linux a moje data ?

Také sem trochu paf z toho, jak souvisí Linux  či Open source s mými daty. No ale rád se nechám poučit. Pravdou ovšem je, že ztráta dat není otázkou jestli, ale kdy.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

25. 4. 2008 11:21
Ať dělám co dělám, ten článek nechápu.

Jako majitel účetní firmy pochopitelně zálohuju a pochopitelně né na internet (jedná se o důvěrná data)  Žádný free software na účetnictví neexistuje (jen pár hodně ostrouhaných programů, které se hodí jen pro drobné živnostníky a pochopitelně je to pouze pod Win. Chci-li být "opravdovým mužem, nebudu zálohovat a klientům řeknu sorry, vaše data jsou v háji. To pak dojdu daleko.

0 0
možnosti
LJ

Lukáš Jelínek

25. 4. 2008 11:58
Re: Ať dělám co dělám, ten článek nechápu.

Ten článek je o tom, že zálohování je nutnost, pokud člověk nepracuje na něčem, o čeho se mu o zálohování postarají jiní.

Zálohovat důvěrná data "na Internet" (na vzdálený server) je samozřejmě možné a bezpečné. Musí být ale náležitě zašifrována.

0 0
možnosti
VK

eso-v-rukavu-rymr

25. 4. 2008 11:14
free soft

Ach jak rad bych ja doma pouzival soft zdarma... jenze problemem je to, ze doma casto pracuju a Open Office porad zoufale zaostava za MS. A to nejen v rychlosti (odhadem cca 10x pomalejsi a narocnejsi na pamet?). Moznost tisknout do PFD to nespasi.

Na druhou stranu jsem v posledni dobe objevil free softik, ktery vic nez snese srovnani s komercnimi produkty... kdo dela profesionalne do statistiky, je technicky zdatnejsi a nezna "R", tak ten dela velkou chybu. http://www.r-project.org

0 0
možnosti
MF

neutral bloke

25. 4. 2008 10:51
nezalohujte

a radeji si zkuste zjistit neco o principu tak trivialniho ukonu, jako je DELETE. pokud si svoje data smazete, tak tim pouze systemu zadavate instrukci inkriminovane sektory oznacit jako "free space", ale fyzicky je tam stale mate. zkuste Google a "data recovery". a neni take zadnym tajemstvim, ze pokud vas disk onemocnel na "Click of death" pod OS Win, tak z nej data jeste dostanete, pokud jej strcite pod Linux. klidne si zalohujte, ale na vase ucetnictvi je lepsi misto CD pouzit napriklad Mediafire hosting;-)

0 0
možnosti