Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MA

Martin Adámek(adamek.blog.idnes)

13. 7. 2009 17:51
k prevenci

jsem rozhodne pro pouzivani drsnych kampani... nedavno jedna jejich pekna serie bezela

lidi jsou dnes z TV a pocitacovych her zvykli na velky masakr, tak je potreba jim ukazat realny masakr z reality, aby to vubec vnimali, aby se to dostalo k jejich prahu vnimani

0 0
možnosti
MA

Martin Adámek(adamek.blog.idnes)

13. 7. 2009 17:45
vec kazdeho

pokud bych se prepnul do rezimu "cynismus", tak bych (ciste hypoteticky) rekl "jejich vec, je to prirozeny darwinowsky geneticky vyvoj, prezije ten, kdo aspon trochu mysli".

Hodne smutne na tom pak ale samozrejme je, kdyz takove hovado smete nekoho "venku" (mimo auto), kdo k tomu prijde jako slepy k houslim. To je potom nefer. Pokud jde jen o ridice (a toho, kdo k nemu vedom si vsech okolnosti dobrovolne sednul, misto aby ho zadrzel), tak je to sice smutne, ale vicemene fer.

0 0
možnosti
LP

cjhcjd

12. 10. 2008 17:05
Zkušenost

Známého chytli policajti řídit opilého, tak jim dal tisícovku, a nechali ho jet. Pak se jednou opilej vyboral, a spolujezdec byl půl roku v pracovní neschopnosti. Sebrali mu na tři roky řidičák, dostal 300 hodin prospěšných prací a dost si poplatil. Od té  doby (jsou to asi dva roky) autem skutečně nejezdí. Takže myslím, že by přiměřená represe pomohla, ale silniční kontroly by musely být tak transparentní, aby se zamezilo korupci.

0 0
možnosti
C

criticafacilis

11. 9. 2008 9:48
napad

mno, fakt netusim jestli takovy napad uz tady nekde padnul ani jestli se to dostane k nekomu kompetentnimu a taky je mi jasne ze tato ma reakce je jiz jaksi out-of-date, ale mozne reseni by bylo kontrolovat ridice primo na akcich, at jiz koncertech ci jinych zabavach pred tim nez usednou za volant. ostatne treba by nebylo od veci vybavit zatim alespon vetsi podniky nejakym pristrojem kde by se ridici mohli zkontrolovat sami. samozrejme, ze druha stranka veci je samotne chovani ridicu na silnici...

0 0
možnosti
PK

GUG

23. 5. 2008 17:54
Pane Jelínku:

a jaké řešení byste navrhoval Vy? Neustále mladým lidem opakovat, ať v noci nejezdí autem ožralí? Vždyť to všichni vědí, že pod vlivem alkoholu se nesmí řídit, a stejně to dělají. Víme moc dobře, jak mládež přistupuje k zákazům a rodičovským radám. Jediné řešení je restrikce. Omezit věkovou hranici pro řidičák na 26 let a/nebo zakázat provoz osobních aut mezi 22. a 6. hodinou v noci. A samozřejmě přísné tresty za porušení. Argument, že to bude mít negativní dopad na ekonomiku, neuznávám. Proč může být zakázána např. jízda kamiónů v neděli? To přece taky musí mít negativní dopad na ekonomiku. I spousta dalších zákazů má negativní dopad na ekonomiku. Že zákazy nic neřeší? Dobrá, zrušme tedy zákazy krádeží, vražd apod., protože ty stejně nic neřeší a stejně se tyto činy budou dělat. Že represe neúčinkuje? Rozhodně účinkuje lépe než prevence, ovšem musela by být pořádná. Dopravně bezpečnostní akce by se měly pořádat v pátek a sobotu v noci, ne během dne. Pak by represe fungovala.

0 0
možnosti
LJ

Lukáš Jelínek

24. 5. 2008 20:23
Re: Pane Jelínku:

Ano, zaveďme restrikce, ale pořádné. Proč se omezovat jen na řidiče? Zakažme kuchyňské nože, protože jsou u nás nejčastější vražednou zbraní. Zakažme vepřové maso, protože jeho konzumace zabijí mnohem více lidí než auta. Zakažme televizní filmy a počítačové hry, protože v nich leckdo čerpá inspiraci ke zločinu. A především zakažme život - vede totiž zaručeně k smrti.

0 0
možnosti
MK

Martin Kostera

23. 5. 2008 7:57
To není pravda!

Není pravda, že by represivní cesta selhala. Vždyť tu žádná represe není! Silnice nejsou plné poldů a magoři nedostávají pokuty jak na běžícím páse.

Vysoké tresty jsou na dvě věci, pokud jsou jen teoretické...;-O

0 0
možnosti
AC

a-c

23. 5. 2008 10:01
Re: To není pravda!

přesně tak... represe nejsou... 0,5-1 promile, brát řidičák, více než 1 promile - do chládku, více než 3(2,5?) promile - doživotní zákaz řízení.

0 0
možnosti
PS

stir

23. 5. 2008 1:18
Být policejním prezidentem

vypíšu speciální odměny. Za každého řidiče který jede "pod vlivem", který jede na červenou, který přejíždí dvojitou plnou ... a možná by už policajti nestáli tam kde dřív, tam kde nachytají každého za banální překročení rychlosti. Ale vsaďte se, že by smrtelné nehody za čas poklesly.

0 0
možnosti
PS

stir

23. 5. 2008 1:12
Měl bych návrh

(i když na Nobelovku to určitě nebude). Co kdyby dopraváci nějakou dobu nestáli na známých místech, kde chytí 80 procent řidičů kteří překročili rychlost o 11 km ? Co se takhle postavi v noci na ty okresky ? Jasně, chytíte jednoho-dva řidiče ale to budou zrovna ti nejhorší - mladí a ožralí. Vybodujte je a když budou jezdit dál, už hrají o kriminál. Jenže bohužel, pokuty jsou příjmem státního rozpočtu. A hádejte co má stát raději. Tisíc řidičů kteří se zamysleli, překročili mírně rychlost a zaplatí dejme tomu tisícovku. Anebo jednoho mladého pitomce, kterého zbaví řidičáku ?

0 0
možnosti
PP

pefben

23. 5. 2008 7:32
Re: Měl bych návrh

Na nobelovku to není ;-D , ale je to přesné. Policie honí zejména ty, kteří se snadno chytají a to jsou ti slušní (neznamená přece, že když někdo udělá drobný přestupek, je hajzl, že). Chytat ty důležité v bavorácích je nad jejich síly. A ti mladí v noci? To je zase moc práce s pochybným výsledkem....

0 0
možnosti
PK

mmkk

23. 5. 2008 0:32
Dezinformace

Ale to není všechno - jak se ukazuje, alkohol má mnohem větší podíl na úmrtí na silnicích, než se dosud myslelo. 8-o

Ta zmiňovaná statistika je z Jižních Čech, takže by se to slušelo uvést při takovém zevšeobecňování :-/

A moc bych mezi to nedával rovnítko, protože na západ od našich hranic se může pod mírným vlivem jezdit a rozhodně se nedá říct, že by na tom byli mnohem hůře než my. Spíš naopak !

0 0
možnosti
MS

Ceasar

23. 5. 2008 6:17
Re: Dezinformace

Je pravda, ze v mnoha zemich na zapad od nasich hranic je mirna hladina alkoholo v krvy povolena. Otazkou je jestli je skutecne dobre prebirat vsechno ze zapadu, nebo se ridit rozumem, kdyz vime jak to u nas vypada.

0 0
možnosti
HK

Kytickaa

22. 5. 2008 22:51
Také jsou i rozumní

Mé kamarádky syn v únoru havaroval...také k ránu, ale měl dost rozumu a nepil, rozvezl po hronovském okolí kamarády a jel domů. Jenže byla ta vichřice a dostal asi boční poryv do auta a narazil do stromu. Vylezl záhadně ven a došel v šoku domů, vzbudil tátu, že boural, ten s ním došel na místo nehody, Felda totálně obtočená kolem stromu, zavolali hasiče a policajty a ti nevěřili, že řidič stojí vedle nich bez zranění (krom pár modřin). Nechápali kudy vylezl... přesto ho vezli do nemocnice,kde byl na pozorování. Měl prostě štěstí... rok řidičák a rozum, že nepil. To samozřejmě zkontrolovali. Nenašli ani brzdnou dráhu, takže příčinu nehody dali ten náraz větru.

0 0
možnosti
JZ

Yaroukh

23. 5. 2008 0:13
Re: Také jsou i rozumní

Mazec 8-oR^

0 0
možnosti