Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím, že se pletete a diskuze apriori není o kolektivní vině. Myslím, že daná kauza ukazuje spíše na velmi pochybnou úroveň práce neziskovky, pokud, tedy vezmeme v potaz, že se vše odehrálo, jak píše prima. Pak je tu otázka manipulace médií z jedné i druhé strany ( vítači kontra odpůrci) Vše jen důsledek šílené politiky kancléřsky a vůbec zaspání EU v této problematice.

5 0
možnosti
LH

Tak to sou ale dvě rozdílné věci. Já nerozporuji, že ten daný člověk se možná do ČR nikdy dostat neměl (pokud nejde o manipulaci). Já mluvím o té projekci na spousty Čechů na všechny křesťanské uprchlíky ('proč je příjmáme? TIHLE "UPRCHLÍCI" jsou jen paraziti, jak vidíme') bez ohled na to, že většina jich nemá s tímhle daným člověkem nic společného. A takhle to funguje v debatách o imigrační krizi obecně.

0 2
možnosti
JJ

Křesťanští uprchlíci zde byli vítáni. A nedůvěru vůči nim zasela neziskovka a ten samotný migrant. Tedy není se co divit, že už jim přestali lidé věřit a považují je za lháře a podvodníky. Přestaňte se tedy do běžných lidí furt navážet, mili multikulturalisté.

7 0
možnosti
LH

Proč na základě toho, co řekl jeden imigrant, přestáváte věřit desítkám další, kteří mají prostě jen tu smůlu, že s ním sdílejí stejný geopolitický prostor? Nesou Češi zodpovědnost za veškeré činy a výroky jiných Čechů třeba v zahraničí?

0 0
možnosti
IG

Vzhledem k tomu, že se jedná o specialně vybrané jedince, nejde o klasické migranty, tak mi Váš článek přijde hodně mimo.

Takže obecně je třeba 10.000 migrantů, z nich jde 9000 "na černo" do Evropy. 1.000 jich zůstane v uprchlické táboře. Z 1.000 se vybere 100 co přejdou legálně a to těch nám nejbližších. Ze 100 jich tu máme 17 a hned první specialně vybraný človíček plácne takovou kravinu.

Co si pak myslet o zbytku?

8 0
možnosti
JN

J46i44ř14í 15N74o10s30e48k

17. 2. 2016 22:01

Zrovna ti "naši" nejsou vybraní z tábora, i když to bylo podmínkou. V táboře jsou ti chudí nejpotřebnější, co je nevyberou Rv

4 0
možnosti
LH

Nic. Nechte zbytek ať se prezentuje svými činy, svými výroky, svým chováním.

1 0
možnosti
JN

J98i68ř48í 62N89o98s24e47k

17. 2. 2016 22:00

Problém je v tom, že nejen že neznáme kritéria výběru křesťanů, ale neziskovka nepouští žádné informace - kdo přijede, co je zač, atd. A fakt, že to nejsou ti nejpotřebnější (z táborů atd) taky hraje roli. Jinak lidi jsou na křesťany naladění pozitivně, ale podivná Generace 21 to prostě kazí. Není pravda, že nám do toho nic není, G 21 platí jen převoz a začátek pobytu. Budou to naši sousedi, ale komunikace s povýšenými organizátory je trapná. Například první várka se zdá velmi sympatická. Nevyčítejte lidem, že jsou ostražití a podezřívaví, co jiného při pštrosí politice naší vlády čekáte?

4 0
možnosti
LH

Já nevyčítám lidem, že jsou ostražití. Já vyčítám lidem, že fungují na bázi 'jeden uprchlík řekl, že nebude žít v přemalovaném kravíně' = 'automaticky si to myslí všichni uprchlíci'. To je rozdíl. Zdravá ostražitost je přirozeně na místě. Já tu také nechci každého a všechny.

0 0
možnosti
JN

J98i39ř46í 51N45o19s16e19k

17. 2. 2016 22:15

Ale lidi se nezlobí na přivezené křesťany, ale na neziskovku, která nekomunikuje, a na způsob výběru, který je neprůhledný. Chápete? Křesťani se přeberou časem, ale chceme pomáhat potřebným a ne těm, co mají na cestu do USA nebo zpět do Libanovu nebo Iráku. Dobrá vůle pak hořkne.

A o to jde. Kdyby to nevytáhla Prima, ruplo by to později, ale ruplo.

2 0
možnosti