GPS našeho života

Stalo se vám někdy, že jste se ztratili? Třeba, že jste jeli autem a najednou jste vůbec nevěděli, jestli jedete správně a dokonce ani kde jste?

Já se ztratil už několikrát tak, že jsem neměl ani ponětí, kde jsem. Řeknu vám, není to příjemný pocit. Člověk musí vydat mnoho námahy, přemýšlení a úsilí, aby se zase vrátil na cestu, kterou již zná a kde se tedy může zase uklidnit a odpočinout si.
Pokaždé, když vše dobře dopadlo, řekl jsem si, že příště si s sebou vezmu mapu nebo GPSku. Časem jsem na to ale samozřejmě zapomněl a opět jsem začal jezdit bez těchto užitečných pomůcek.
Ne jen v autě nebo na cestách se nám ale občas stane, že sejdeme z cesty a ztratíme se. Když se nám to však stane na naší životní cestě, může to mít daleko závažnější důsledky a dá to také daleko větší námahu, než se dostaneme zpátky ke směru, kterým chceme jít.
Když si pořizujeme GPSky do aut a na výlety, proč si taky nepořídit GPS do našeho života? Něco, co nám může pomoci daleko více, něco, co nás může provázet celý život.
Pro mě je mou GPS Bůh. Vždycky, když se ztratím a nevím jak dál, mohu se podívat nahoru, „pokecat“ si, dát se dohromady a najít zpátky směr, kterým jsem šel.
Nemyslím to ale teď tak, že pokud nemáte Boha, jste ztraceni! Jen si zkuste najít tu svou GPSku, která vás bude směrovat vaším životem tak, abyste jej žili co nejlépe. Jestli to bude Bůh nebo třeba manželka, dítě, rodiče, úspěch, pozitivní myšlení nebo cokoli jiného, to už je na vás.
Přeji vám všem, abyste v životě moc nebloudili, a když už se to občas stane, abyste mohli svou GPS použít a najít zpátky své místo i směr vašeho bytí.

 

P. S.: Stále nemám 1000 dukátů, tak nemohu komentovat vice než jednou ani svůj vlastní článek. Brzo ale snad této hranice dosáhnu!

Autor: Lukáš Fürst | pátek 29.7.2011 15:33 | karma článku: 12,87 | přečteno: 820x
  • Další články autora

Lukáš Fürst

Vánoce... svátky pohody a klidu??

12.12.2018 v 16:11 | Karma: 12,90

Lukáš Fürst

Reward!

6.3.2018 v 16:08 | Karma: 12,97

Lukáš Fürst

Základní problém dnešní doby

27.2.2018 v 17:11 | Karma: 26,62

Lukáš Fürst

Lidský mozek a finance

21.2.2018 v 17:33 | Karma: 11,74