Nenoste pánové na veřejnosti igelitku...

...nebo skončíte v pekle.V módním pekle. Ne, nebojte se. Jsem patrně poslední, komu by toto údajné módní faux pas dělalo vrásky. Tohle je spíše reakce na situaci, která se mi nedávno stala. Je přece jedno, že někdo zveřejní bez upozornění Vaši fotku v oblečení a rozostří na ni obličej. A udělá to proto, že se mu nelíbí Vaše oblečení. Jde mi o princip a zároveň drzost těchto nadutců.

Taška Albert, košile TNF, šortky Tatonka, sandály Bufo a ponožky tartanové:)

  Jdu po Václavském náměstí a vidím dvě smějící se slečny, jak si na mobil fotí/točí muže, který jde dolů s igelitkou. Měly z toho docela přehrávanou legraci a budily pozornost. Nevím, možná to dokumentovaly pro vlastní potěchu, možná pro FB a třeba pro módní peklo. Web, kam mohou dát svojí příspěvkovou fotku o tom, jak je nějaký člověk zase jednou nemožný.
 
  Překvapilo mne, co se na takových rádobymódních webech řeší a jak mají potřebu se tam lidé předhánět kdo koho viděl hůře oblečeného. Pokud k tomu přidáme kilometrové komentáře pod fotkou, nebudu daleko od faktu, že větší problém musí mít asi přispěvovatelé, než jejich  oběť. Občas vidím, jak někdo potají míří mobil a fotí okolní lidi. Se škodolibým výrazem na tváři. Patrně to rychle někam odesílá. Proč? Třeba pro posilnění vlastního ega, možná z vlastních mindráků a třeba z přesvědčení, že jsou opravdu křižáky módního vkusu.
 
 Móda je přece subjektivní věc a člověk by u ni neměl ztratit nadhled, ale hlavně sebereflexi. Pro pořádek předkládám pár dogmat a vyslovených "pravd".
 
   Ponožky v sandálech - na toto téma jsme se tu již bavili. Tak dlouho, až je do své kolekce stihnul zařadit i Louis Vuitton. A co teď kverulanti?:)
 
   Proti módní šedi v českých ulicích - také dobré heslo, které poukazovalo na to, jak jsme nevýrazní co do nápadu, často v šedých a vysloveně černých odstínech. Doporučuji toto vysvětlovat Armanimu, turistům ze Španělska a našim předním českým návrhářkám:). Aktivisté je asi nikdy neviděli.
 
   Igelitka u mužů - lituji každého, kdo si v průtrži mračen nese krabici bot v čistě ekologické papírové tašce. Většinou dojde tak za roh...A když je ještě bílá a vypadá spíše, že si ji odložila u Vás žena, je možná varianta z Lídlu větší terno:). Jsem rád, že velké procento mužů tyto módní samozvance ignoruje a drží se dvou věcí, které by fakt chlap měl zvládat - praktičnost a logiku.  
 
   Košile s krátkým rukávem - absolutní faux pas pro gentlemana.Nejeden z jemných mužů omdlel při představě,že by ji měl v šatníku. Prý je lepší si vyhrnout rukávy. Nebo je to spíše si hraní na něco, na co dnešní muži většinou nemají a připomíná to buzeraci z komunistické éry?
 
   Rejoice aneb kostkované kalhoty ve městě - neslýchané. "  V tom bych milý Jarmile nikdy nešel! Já taky ne Kubi! ". Rejoice patří společně se značkami LV, Gucci, Rolex či Alaska Expedition mezi ty, které  asijští obchodníci ve velkém kopírují. Jak řekl manager LV: "Nám nevadí, že nás kopírují, jen to dokazuje náš úspěch". A tahle móda prostě úspěch má. Na "kostkáče" můžete mít názor, ale ten na faktu jejich oblíbenosti nic nezmění.

 

   A co že je tedy prototyp vysněného muže v podání takových stránek? Vypozoroval jsem, že  bezpohlavní, slimfitově stavěný objekt, s hrudníkem vpáčeným dovnitř, submisivní výraz (to jediné u těch vzdychajících bojovnic za módu chápu) skrytý za silnou černou obrubou brýlí. Na sobě chinos ( či jak těm kalhotám podivného tvaru říkají) a tričko velikosti S. Tímto opět děkuji rodičům za svoji "Hanáckou muskulaturu", která mne od takového oblečení chrání i kdyby ho na mne chtěli nacpat násilím:).                 A dívenkám, které takto někoho za zády fotí přejí brzké nabytí sebezkušenosti ze situace, kdy se takovým objektem stanou sami. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Chmela | středa 21.11.2012 0:11 | karma článku: 31,23 | přečteno: 2802x
  • Další články autora

Lukáš Chmela

Noční vlci v Praze

7.5.2016 v 22:30 | Karma: 19,00

Lukáš Chmela

Paříž v podzimní náladě

3.11.2015 v 7:00 | Karma: 14,72

Lukáš Chmela

Designblok 2015

24.10.2015 v 15:58 | Karma: 13,64

Lukáš Chmela

Ne/klid

20.4.2015 v 1:35 | Karma: 11,85