Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Velmi výstižné, děkuji za článek.

R^

0 0
možnosti
PB

.... mňo, tak po různejch prohlášení politiků, ekonomů, bezpečnostních expertů a očitých svědků,- (domácích i zahraničních) za posledních 14 dní, možu zodpovědně prohlásit, že už nejsu tem xenofobem, rasistou ba ani nacistou,- .....sice jim to trochaj trvalo ale mám z teho docela radost, že su zase normální borec V!

1 0
možnosti
JL

"Pravda tě osvobodí," říká se občas hrozivým hlasem v amerických filmech. Ano, pravda je důležitá - a proto díky tomu pánovi, že měl odvahu promluvit, a díky Novinkám.cz, že to zveřejnily a článek tam pořád visí. Včera jsem v noci četl stanoviska psychologa, snad Němce, že kancléřka Merkelová jako osobnost je narcistní osobnost, která se v určitých situacích může stát nebezpečnou pro svůj národ, protože upřednostňuje to, že ona je "žena roku", "matka Národa" či "zachránkyně uprchlíků". A tak to přesně je, Merkelová začíná být nebezpečná Němcům a Brusel celé Evropě. Bohužel,. A je načase, aby s tím všichni politici a všechny politické strany začali rychle něco dělat.

4 0
možnosti
Foto

Každý politik je sociopat. Jinak by nemohl být politikem.

0 0
možnosti
Foto

Ano opakuje. Zase nám berou náš majetek a naši svobodu a zase tvrdí, že je to pro naše dobro.

2 0
možnosti
Foto

Trochu jsem se unáhlil, a to v tom, že jsem se vůbec nezabýval osobou autora, Martina Herzána, kterého mi ex post připomněla v o něco pozdějším článku Petra Kišová. Doplňuji to, co jsem již napsal v reakci k jejímu článku: V podobných situacích je osoba autora zcela zásadní, protože jeho serióznost činí seriózními i informace, které je těžké si jinak ověřit. A to vůbec netuším, jakým směrem by mohl být článek zkreslen a jestli vůbec. Faktem je , že autor je pro mě neseriozní osoba a informace o něm na Novinkách někdo pojal velmi neobjektivně.

1 6
možnosti
Foto

Ale pane Turnere, nemyslel jsem si o Vás, že se necháte tak snadno ovlivnit sprostým komunistickým kádrováním jedné blogerky, která se zjevně snaží o jediné - zpochybnit osobu, která vydává svědectví, aniž by jediným slůvkem zpochybnila (či vůbec mohla zpochybnit) jeho věcný obsah.

Mně se již od dob komunismu doslova hnusí tyto praktiky, kdy někdo posuzuje nikoli obsah napsaného, ale jen se snaží jakkoli dehonestovat osobu pisatele, a to podle toho, jak se komu hodí do krámu a aniž by se on sám tomu mohl jakkoli bránit.

Vám ne?

7 0
možnosti
Foto

Myslím, že za podobné články nikdo nikomu nic nesmazal ani nezrušil. Pouze byly často prezentovány pouze články s opačných stran názorového spektra. Na Novinkách bohužel jen z jedné strany. Autor článku neuvádí nic převratného, co by nikdo nikdy neřekl. Nabádá k selekci skutečných uprchlíků a lidí, kteří situaci zneužívají jako ekonomičtí migranti a také jako lidé nebezpečných názorů a úmyslů.. To, že jsou bezprizorně se pohybující tisíce migrantů nebezpečím, které má vést k přísné azylové politice tvrdí mnozí již dlouho a nikdo je za tyto názory nešikanuje. Nicméně tyto názory bylo málo slyšet. Podstatou však nejsou názory, ale fakt, že pragmatická řešení přichází pomalu a s takovým zpožděním.

Z uveřejnění článku je patrná změna náhledu Německa a EU a svědectví z tábora je o to působivější, že ho vydává humanitární pracovník, který tam asi skutečně byl. Na druhou stranu je tam uvedeno, že těm, kdo jsou skutečnými oběťmi války pomoženo má být . Z mého pohledu je to seriozní informace a přístup k problematice.

1 1
možnosti

"Svědectví je tak věrohodné, jak věrohodný je svědek. Informace z uprchlického tábora v textu Martina Herzána - bývalého komunisty, obdivovatele Miloše Zemana a autora konspiračních teorií - proto beru se značnou rezervou."

Výňatek z blogu PetryKišové - velmi trefné

http://petrakisova.blog.idnes.cz/c/493961/verohodne-svedectvi-o-uprchlicich-od-konspiracniho-teoretika.html

2 7
možnosti
TB

Tak napište svoji reportáž a pak uvidíme ;-)

2 0
možnosti