Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Panu Mazurkovi naprostý souhlas a karma!

0 0
možnosti
PB

...... nojo, ale to si myslíte pouze Vy a cca 90% normálních lidí v Evropě,- nyčko devoto jak to chápe těch zbylejch 10% v Bruselu a přilehlým okolí !R^

4 0
možnosti
RB

Přiznejme každému jeho čest. Islám přinesl křesťanské Evropě v mnoha směrech kulturní pokrok. Vzpomeňme jen jméno Avicenna (správně Ibn Sina) a jeho přínos medicině. Dávání Avicenny do souvislosti s islámem je ovšem poněkud nadnesené, protože Ibn Sina byl nepochybně mohamedán, ale narodil se v dnešním Azerbajdžánu a jeho otec pocházel z Afghanistanu. Stejně tak bychom mohli islamu přiřadit pokrok ve filosofii či astronomii, jen proto, že jejich nositelé pocházeli z islámských zemí. Na příklad astronomie je pevně spjata s Bucharou.

To však není podstatné. Základem dnešních imigračních problémů jsou dva faktory:

Prvním z nich je zcestná představa imigrantů, že v Evropě se jim bude žít lépe či pohodlněji. Proto jich převážná většina míří do Německa a Německo si za to může samo, protože tuto myšlenku v islámských zemích důsledně a dlouhodobě propagovalo. Nepochybně se na tom podílí i EU, ale jen proto, že je to nemohoucí orgán bez ideje a koncepce.

Druhým faktorem je především politická nemohoucnost států z nichž imigranti pocházejí. Proč třeba do Evropy míří imigranti z Ugandy? Typickým příkladem té nemohoucnosti jsou na příklad Sýrie nebo Irák. Prakticky všechny evropské státy důsledně oddělily církve od státu. Ani jeden z islámských států to neučinil, a negativní vliv islámských frakcí na jejich politiku je očividný.

Jiným problémem je, že nevnímáme, že to jsou v podstatě průmyslově i surovinově vyspělé země, které při správné aplikaci hospodářské politiky by patrně obrátily imigrantský proud na opačnou stranu. Kolik z nás vidělo ubohé pastevce, tábořící pod stany? A kolik jsme viděli byť i v troskách měst, svědčících o zničeném blahobytu?

3 3
možnosti
Foto

Islám nepřinesl žádný pokrok. Islám, který vznikl arabských městech Mekka a Medina z nevzdělaných, ale krutých Arabů, kteří za necelý sto let vybudovali říši až k hranicím Číny. Obsadili Persii, které vnutili islám, Maury, kterým rovněž vnutili islám. To byli vzdělané národy a jejich vzdělání islám využíval, ale dál jej nerozšiřoval, ale napak všemocně potlačoval i vraždami učenců.

10 0
možnosti
EC

Co by jste chtěl po islámskym polomozku?

2 0
možnosti
Foto

Paní Charvátová, pokud bez mrknutí oka dokáží bořit Palmýru, pokud kdysi začali v pohodě rozebírat pyramidy (vhodné kamení na chýše), pokud dokáží odpalovat historické sochy a další nenahraditelná kulturní dědictví lidstva, co jim bude v Evropě bránit dělat totéž?! 

Pro ně to nemá žádnou historickou hodnotu a nemají k tomu vůbec žádný vztah. Ale Evropa je plná takových nezměrných hodnot!

13 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2295x
Zajímám se o dění ve společnosti a mnohé věci mně připadají absurdní a nehodné 21. století. Nemám rád lživé zpravodajství a komentáře, politickou korektnost a pokrytectví a rád otevřeně nazývám věci pravými jmény.

Píšu jen tehdy, pokud mě něco skutečně "nadzvedne".

Seznam rubrik