Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

...... řešení - analýza, prognoza, opatření (normální lidi, cca 90%)  nebóóó,- 

...... (ne)řešení - tráva, úsměv, mír, květiny, láska, slunce v duši (přijímači) R^ 

(bych s tem (ne)řešením neztrácel zbytečně čas, život sám je vyléčí !)

0 0
možnosti
JS

Ženy miluji a ctím.  Postavení žen je z pohledu značné části muslimských národních společností chápáno jako druhořadé a mnohá práva jsou ženám upírána nejen fundamentalistickými nábožensko-politickými skupinami, jako je např. Tálibán. Dle tohoto pohledu je žena podřízena muži (není mu rovnoprávná jako v jiných společenských systémech). Ženy jsou často obětmi vražd ze cti a jejich zabití je s odvoláním na islámské právo mnohde bráno za méně závážný trestný čin než zabití muže (vrazi ze cti jsou postiženi pouze vězením, zatímco běžní vrazi smrtí), následkem čehož je s ženami někdy nakládáno způsobem připomínajícím nakládání se soukromým majetkem.[1][2] V některých případech e chápána jen jako způsob jak rozmnožovat početnost věřících[3]. Ve věci sňatku panují takové poměry, že si muslim může vzít nemuslimku, ale muslimka si nesmí vzít nemuslima.[4] V přísně muslimských zemích jako je Saudská Arábie jsou ženy veřejně diskriminovány[5], mají např. omezena volební práva a možnost účastnit se jakkoliv politiky a také nesmějí řídit automobily.

V trestně právních věcech je žena oproti mužům v mnohých islámských zemích znevýhodněna.[6] Příkladem je např. potřebný vyšší počet ženských svědků ženského pohlaví ve srovnání s nižším počtem požadovaných mužských svědků. Následkem toho jsou ženy - bez zohlednění politicky motivovaných případů - častěji obětmi porušování lidských práv v islámském světě než muži.  Tohle mám podporovat v Evropě???  Náboženství netolerantní, zpátečnické, násilné. To bych musel být blázen. 8-o8-o8-o

6 0
možnosti
Foto

Pane Svoboda, děkuji za Váš názor a naprosto s ním souhlasím! R^

2 0
možnosti
Foto

Vadí-li vám svobodná prezentace názorů, pak nezbývá než nastolit zase nějakou tu diktaturu, která prosadí tu "jedinou a pravou" pravdu.

3 10
možnosti
Foto

Pane Mazal, prosím Vás, neurážejte inteligenci čtenářů.

5 2
možnosti
PBR

Jenže oni si myslí a taky nevím proč, že to právo mají. Budou jednoho dne velmi překvapení až jim to jejich právo vezmou právě ti, za které dnes tak orodují..

11 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2268x
Zajímám se o dění ve společnosti a mnohé věci mně připadají absurdní a nehodné 21. století. Nemám rád lživé zpravodajství a komentáře, politickou korektnost a pokrytectví a rád otevřeně nazývám věci pravými jmény.

Píšu jen tehdy, pokud mě něco skutečně "nadzvedne".

Seznam rubrik