Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Eurokomunismus s ódou na radost 21. století!

Filozofie komunismu je obsažena v jeho základní myšlence: „Každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb“. Současná nová Eurounijní filozofie Eurokomunismu 21. století z ní zjevně vychází a ještě navíc ji upřesňuje.

Jako taková již totiž nemůže platit úplně pro každého, ale zjevně platí pouze pro někoho!

„Silně morálně vyspělá“ společnost současné Evropské unie pod vedením Německa a Francie, řízená osobnostmi jako jsou Merkelová, Macron, Juncker a další, prokazatelně zahájila uvádění této nádherné (leč zcela utopické) nové filozofie a myšlenky do praxe. Má to ale jednu takovou „malou vadu“ na kráse. Tento novodobý utopický Eurokomunismus s ódou na radost pro 21. století zjevně není (na rozdíl od toho dřívějšího sovětského) od samého počátku vůbec ani určen pro všechny, ale je aplikován a určen přísně selektivně pouze pro vybrané jedince a skupiny lidí.

Prvotní selektivní výběr zařazení jednotlivých lidí do novodobých Eurokomunistických skupin je tady poměrně snadný. Kdo dnes pracuje a dře od rána do večera, aby uživil sebe, své děti a rodinu, ten bude dřít i nadále a z výsledků své práce bude i nadále povinně odvádět stále se zvyšující daně a odvody všeho druhu (tady jasně platí – jsi-li schopný a něco umíš, tak makej podle svých schopností a nesmíš přestat!) tak, aby tím byly pokryty nárokové potřeby všech ostatních. Oproti tomu - kdo toho moc nebo skoro nic neumí, nikdy neuměl a nepracoval, po tom něco takového zjevně není ani možné  v současné Eurokomunistické společnosti chtít či jakkoli požadovat. A pokud je někdo takový navíc ještě naprostým cizincem neznajícím ani jazyk, ani kulturu ani zvyklosti domácích zemí, je naprosto jasné, že ten už vůbec nemůže a nadále nemusí dělat vůbec nic. A přesto bude mít právo mít se stejně dobře (dostat peníze, bydlení, jídlo, zdravotní péči i kulturní a náboženské zázemí a prostředí) jako kdokoli jiný! Má přece také své potřeby, na jejichž plné zabezpečení má v duchu současného praktického Eurokomunismu naprosté právo.

Něco takového nám aspoň říkají a otevřeně prosazují naši současní evropští vůdci s tím, že kdo to nechápe, ten je „zpátečník, morální odpadlík a prostý vyvrhel“ současné moderní společnosti.

Jak jinak si totiž lze vysvětlit současná obrovská a na úkor domácích obyvatel všeobecně poskytovaná práva a hmotné zaopatření milionům do Evropy přicházejících imigrantů, jejichž schopnosti jsou (eufemisticky řečeno) bídné, zatímco jejich „potřeby“ a nároky jsou doslova obrovské a stále se zvětšující? Proč jsou tyto potřeby cizinců neustále a za každou cenu plně uspokojovány na úkor celé společnosti domácích obyvatel zemí Evropské unie, a to  prakticky bez šance na jakoukoli návratnost či dokonce „prostý lidský vděk“?! Jak jinak lze vysvětlit současnou azylovou politiku Evropské unie vytvářející nejrůznější „mosty a dálnice“ (např. - zde) pro bezbřehé proudy lidí valících se do Evropy z Afriky, Blízkého východu a potažmo možná z celého světa – prostě prakticky pro každého, kdo si jen řekne (stačí jen, aby měl nižší životní úroveň, než mají současní obyvatelé Evropské unie – což jsou doslova miliardy lidí)?

Je takový novodobý Eurokomunismus ukázkou „morální vyspělosti a soucitu“ naší současné západní společnosti se všemi lidmi, kteří prostě měli tu smůlu a nenarodili se v Evropě, ale někde jinde, kde životní úroveň není takové výši a úrovni?

Odpověď je prostá a jedenoduchá. Není!

Současná Evropská unie se chová jako záchranář, který se chystá při marném pokusu o něčí záchranu ostentativně položit vlastní život (Evropa totiž není nafukovací, všichni potřební se sem vejít nemohou a všechny tím pádem "zachránit" nemůžeme). Výsledkem pak nemůže být nic jiného, než, že nakonec zemřou všichni - tedy nejen zachraňovaný, ale i jeho záchranář. Něco takového v žádném případě nemůže být žádným žádoucím ani rozumným počinem. Co současné vůdce Evropy k něčemu takovému motivuje a vede, o tom si netroufám ani spekulovat.

Bohužel, jak se zdá a jak je vidět, rozum v dnešní době zřejmě není moc „in“ a dnešní generace lidí spíše preferují požadavek „bavit se a šokovat“. Jedno je tady v tomto případě naprosto jisté – toho druhého se Evropě dostává a bude dostávat v podobě praktického Eurokomunismu 21. století v plné míře čím dál víc!

 

Autor: Luděk Mazurek | sobota 2.9.2017 19:28 | karma článku: 32,44 | přečteno: 724x
  • Další články autora

Luděk Mazurek

Pohádka o příliš hodném a laskavém hospodáři

Bylo, nebylo. V krásném starobylém domě žil jednou jeden dobrý, laskavý a pracovitý hospodář se svou rodinou, kterému se zželelo rozedraných žebráků přežívajících o bídě a hladu venku na ulici a veřejně rozhlásil, že pohostí .....

24.2.2017 v 11:41 | Karma: 23,76 | Přečteno: 422x | Diskuse| Společnost

Luděk Mazurek

Libí se vám internetová TV Stream.cz – „Česko 51. státem USA“?

Žijeme v době, kdy naše myšlení hodně ovlivňují média a kdy v médiích hodně často exhibují nejrůznější „umělci, performeři, filmaři, zpěváci, komedianti“ a další podobní „masově lidoví baviči“.

8.2.2017 v 18:03 | Karma: 36,27 | Přečteno: 1365x | Diskuse| Společnost

Luděk Mazurek

Nevěděl jsem, že v Itálii probíhá horký válečný konflikt s muslimy!

Už to vím! Ten byl podle dnešní zprávy agentury AFP totiž zažehnán podpisem „mírového paktu“ mezi italskou vládou a muslimskými organizacemi v Itálii (zastřešujícími 70 % ze cca 2 milionů zdejších muslimů).

2.2.2017 v 16:03 | Karma: 42,22 | Přečteno: 2003x | Diskuse| Společnost

Luděk Mazurek

Dostaň se do Německa za každou cenu – odměna činí 32.400 Kč. na osobu!

Německo vyslalo do světa nejnovější signál a odstartovalo další „mezinárodní závod a honičku“ nikoli nepodobnou někdejším závodům zlatokopů na Aljašce. Vysoké „startovné“ je zajištěno a vypláceno, ale jen vybraným účastníkům.

31.1.2017 v 20:09 | Karma: 41,00 | Přečteno: 1598x | Diskuse| Společnost

Luděk Mazurek

Znovu uprchlické kvóty?! Za 6 minut můžete mít jasno!

Malta, dnes předsedající země EU, se údajně chce znovu vrátit k jednání o otázce tzv. „uprchlických kvót“. Domníval jsem se, že s odchodem Obamy toto pokrytecké a falešné pseudo-humanistické šílenství skončilo. Mýlil jsem se.

26.1.2017 v 12:02 | Karma: 42,75 | Přečteno: 2462x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Poslanci zvýšili ochranu zemědělské půdy. NEchtějí už další logistická centra

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  12:05

Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schválila Sněmovna. Nemají na ní do budoucna vznikat...

Bazény v ulicích, výpadky elektřiny. Jihovýchodní Asii drtí rekordní teploty

3. května 2024

Premium Od spolupracovníka MF DNES v Asii Horké počasí ve filipínské Manile mění život v ulicích. Přibývají bazény nebo škopky, ke kterým je...

Požár pralesa Mionší musel založit člověk, zjistili odborníci. Sčítají škody

3. května 2024  11:46

Hasičští experti se vrátili do terénu, aby vyšetřovali příčinu požáru v pralese Mionší v Dolní...

Zdravotnictví čeká kolaps, věští analýza. Chybí 3000 lůžek, péče se nadužívá

3. května 2024  11:36

V českém zdravotnictví hrozí bez přijetí potřebných opatření vyčerpání zdrojů. Systém není podle...

  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2295x
Zajímám se o dění ve společnosti a mnohé věci mně připadají absurdní a nehodné 21. století. Nemám rád lživé zpravodajství a komentáře, politickou korektnost a pokrytectví a rád otevřeně nazývám věci pravými jmény.

Píšu jen tehdy, pokud mě něco skutečně "nadzvedne".

Seznam rubrik