Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

R^ EU by se případně mohlo zrekonstruovat, na společenství kterým bylo kdysi jako EEC. Vadná a nežádoucí je ta politická nadstavba, poněvadž jak se ted´ukazuje není schopma zajistit územní bezpečnost Schengenu. 

R^ NATO je přežitkem z doby studené války, kdy skutečně Atlantická aliance odpovídala společným zájmům západní Evropy a Severní Ameriky proti nespornému společnému ideologickému nepříteli - Sovětskému svazu. Rusko dnes takovému popisu neodpovídá.

2 1
možnosti
Foto

Pane Severa, děkuji za Váš názor, se kterým se plně ztotožňuji.

Současná dost častá naprosto nekritická adorace EU i NATO (a také USA) silně připomíná dřívější nekritickou komunistickou stádní adoraci Sovětského svazu. Nejhorší na tom je, že si tuto podobu mnozí ani vůbec neuvědomují a často ani nemohou, protože jim chybí daná osobní zkušenost a nemají co porovnávat.

1 0
možnosti
JS

R^ Z EU i NATO bychom měli co nejdříve vystoupit.

4 3
možnosti
KM

K12a92r85e42l 61M18a62s16e71k

10. 9. 2015 19:53

Nikdo vás tu nedrží, tak si klidně vystupte a spánembohem. R^[>-]R^EU

9 1
možnosti

Jako jo, EU je zatížená šilenou byrokracií a řeší spoustu nesmyslů a umělých zástupných problémů. Leč zaplaťbůh, že jsme členy, i kdyby to mělo být jen proto, že nás to oddaluje od ruské sféry vlivu. Stejně jako členství v NATO, které osobně považuji za ještě důležitější než členství v EU.

5 1
možnosti
JS

Švýcarsko v EU není a nevšiml jsem si, že by ho to přibližovalo k ruské sféře vlivu.

3 1
možnosti
MT

Me by ani NATO nevadilo tak jako pochybne seskupeni EU ktereho se zmocnilo par samozvancu (kteri si mysli ze snedli rozum z v**a)  a zavadi nezvratne inzenyrske projekty pres cely kontinent. Pomalu, pozvolna se toto monstrum zmenilo v totalitu vsech totalit. Dokonce uz media musi psat co maji narizeno, svoboda slova, vyjadrovani a šireni informaci je SILNE potlacena, mnohdy zakazan, lez se stava pravdou a pravda lzi.

9 0
možnosti
JP

J75o66s74e97f 47P94a63r56á83k

10. 9. 2015 19:17

Jsem i po létech od vstupu pro EU i NATO. Mým domovem je kromě Moravy i Rakousko a cítím se Evropanem. Raději budu nadávat na předpisy EU ohledně zakřivení banánů než mávat praporky soudruhům na tribunách na 1. máje. Raději přivítám průjezd dragounů z jůesej, než se budu hrbit před bratrskou sovětskou " vojenskou pomocí ". Nejsem sám, kdo si žije dobře. A za vaše pos....životy nemůže ani EU, ani NATO, ale vy sami. Tečka.Nazdar!

10 7
možnosti
VM

V23á44c63l71a26v 10M31a84c34h

10. 9. 2015 19:07

asi jste neměl míchat NATO a EU. Co se EU týče, stal se z něj spolek ve kterém se zůstat nedá.

RvEURv

2 2
možnosti
Foto

Proto jsem také obě věci od sebe oddělil.

Nicméně z NATO se také stalo dle mého názoru něco ne příliš dobrého.

3 5
možnosti
Foto

Nevíte o organizaci NATO ani to, co by se za nehet vešlo,jinak byste nemohl napsat takovou totální hloupost jak z Rudého práva aTribuny lidu….   „“čím dál více stávatmocenským a vojenským nástrojem agresívní zahraniční politiky USA“…. :-)RvRvRv

9 4
možnosti
Foto

Rudé Právo a Tribuna lidu už nejsou a časy se dost změnily. To, že to nevnímáte a pomíjíte reálná fakta je jen Vaším problémem.

2 5
možnosti
OM

Snůška planých keců, floskulí, frází, na úrovni žáka druhého stupně ZŠ Marie Kudeříkové. To myslíte vážně? 8-o Přečtěte si to po sobě párkrát.

13 3
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Já jo, soudruhu architekte....:-)

5 3
možnosti
Foto

To Vám nikdo nebere. A soudruhy jsem nikdy neměl rád a nikdy jsem soudruhem nebyl a ani nebudu.

1 2
možnosti
Foto

Nechci být zlomyslný, ale ti komunisté už tehdy a ještě předtím říkali, co tvrdíte vy dnes.

Ale už tehdy jste si měl být vědom, že

1) EU nemůže fungovat dlouhodobě jinak než jako federace

2) Že za amíckým kapitálem musí jít americké zbraně na jeho ochranu, že to tedy znamená, že USA musí usilovat o dominanci v NATO, což je dáno už tím, že zůstaly jako jediná supervelmoc.

2 0
možnosti
Foto

Ad 1) Ne nutně, EU mohla klidně vypadat úplně jinak.

Ad 2) V době našeho vstupu mělo NATO jinou doktrínu, než má dnes. Vše se velmi se od té doby změnilo.

2 3
možnosti