Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Evropa by mela premyslet o tom, jak splatit  obrovskou pomoc, kterou dostala po II. svet valce od USA. Take spolehani na to, ze americke vojenske vydaje budou vecne chranit naprosto vojensky neschopne a politicky idiotske bruselske "nacalstvo" je bohuzel realita. Ukrivdene stenani a antiamericke vypady vzajemnym vztahum urcite nepomohou.

3 2
možnosti
JS

Vážený pane zaměňujete pomoc s investicí s maximálním ziskem. Americké vojenské výdaje jsou příčinou všech válek v poslední době. Bez zbrojní výroby a válek by USA ekonomicky zkrachovaly.

2 3
možnosti
PK

P35a46v18e27l 89K61i70l39i86k

15. 8. 2015 17:01

V žádným případě se nechci nijak zastávat a ani kritizovat politiku USA. Ale chybu musíme hledat tady v Evropě. Kdo nutil Evropský rádoby "mocnosti" aby se podíleli na válečných dobrodružstvích USA? Nejenom Anglie a Francie si v tom libovaly. A jak celá Evropa jásala když probíhalo takzvané arabské jaro! Miliony lidí v Africe a Asii dal do pohybu štědrý sociální systém v Evropě, zcela neuvážené přijímání takzvaných uprchlíků, z nichž většina ani uprchlíci nejsou, a absolutní neochota evropských vlád danou situaci řešit. Ať na úrovni jednotlivých států nebo na úrovni EU. A s tím nemají USA vůbec nic společného. "Uprchlíky" vyzvedávají u libijských břehů a do Evropy vozí válečné lodě evropských armád na příkaz USA? Federica Mogherini prohlásila na půdě OSN že EU nikoho nevrátí, a s otevřenou náručí přijme všechny co se pokusí dostat do EU, taky na příkaz USA? Evropa páchá sebevraždu na příkaz USA? Vyspělé státy přijímaly stovky tisíc takzvaných "uprchlíků" řadu let na příkaz USA?

Spojený státy mají svojí zahraniční politiku. Dobrou nebo špatnou? To teď není podstatný. Zahraniční politikou, ale nejen zahraniční, dalo by se říci vrcholnou politikou a vrcholným snažením EU je spáchat sebevraždu, zlikvidovat Evropu sociálně, národnostně a hospodářsky. Taky na příkaz USA?  Samozřejmě že válečná dobrodružství v severní Africe a na blízkým východě situaci vyostřilo, ale primární roli hraje právě chování EU. A nebyli největšími zastánci svržení Muamara Kaddafiho právě Francouzi?

EU se rozhodla přestěhovat na svůj kontinent alespoň půlku světa a spáchat sebevraždu. USA na to koukají a nestačí se divit. Možná z toho někteří mají radost, někteří si klepou na čelo, ale co s tím mají asi tak dělat? To mají jako vybombardovat Brusel a národní vlády jednotlivých členů EU?

3 3
možnosti
KV

Tohle je přesně i můj názor. Jenom bych ho tak dobře nenapsal. Jsem rád, že jste to vyjádřil i za mně. R^

0 0
možnosti