Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji za připomenutí zakladatele našeho novodobého státu. Obávám se, že se jeho morální kvality nehodí do naší konzumní společnosti. Je to škoda, když mladí nemají pozitivní vzory, někoho, koho by si vážili. Pamatuji si , jak má maminka, která se narodila v roce 1920, vždy o něm říkala "tatíček Masaryk".

0 0
možnosti

Bohužel svojí politikou čechoslovakismu zlomil duši českého národa a přetrhl jeho zdárný rozkvět, který byl dílem miliónů našich předků v době obrozenecké.Z jeho díla čiší nenávist ke všemu ruskému.Proto také nechal légie v Rusku napospas svému osudu, aby mu náhodou nepřekážely v jeho plánech stejně diktovaných západními mocnostmi, především Francií.Francii nejvíce záleželo na rozbití R-U.Chtěla rozdrobit i Německo, ale proti se postavila VB.Český národ se ještě doposud nevzpamatoval z jeho protičeské politiky.Uměle vytvořené státy při sebemenší krizi upadají do vleklých problémů a nakonec se rozpadají.Příkladů je více než dost a osud bývalých kolonií je v tomto směru více než výmluvný.Nestabilita a chaos jsou průvodním jevem v dnešním světě uměle narýsovaných hranic bývalých kolonií.Proto i Československo ve složitých situacích nedokázalo přežít.Český národ se musí vrátit ke svým kořenům a znovu čerpat sílu z dob obrozeneckých.Jinak se stále bude "točit" v kruhu.Každý národ musí mít vizi svojí existence, jinak nepřežije.Současní politici v Česku žádnou vizi nemají a proto je stav českého národa přes nesporné materiální bohatství tak rozporuplný.Na okraj ještě k Rusku.Předseda první československé vlády Karel Kramář si na pařížské mírové konferenci postěžoval, že západní mocnosti Rusku nerozumí.A nerozumí mu ani dnes.Karel Kramář měl pravdu.Bohužel on i další schopní politici v tehdejších českých zemích byli "odejiti" zásluhou mediální masarykovské kampaně.Pro český národ vykonali daleko větší práci zakladatelé Sokola  než Masaryk.

1 3
možnosti
Foto

Byl to největší prezident od roku 1914. Druhým - a tam už asi nebude shoda byl Edward Beneš. První republika v každém případě měla schopnost postavit do čela státu ty v daném okamžiku nejlepší.

0 0
možnosti

Moc nerozumím tomu, jak se Masarykovi podařilo ukočírovat mnohonárodnostní stát. Prohlásit Československo za stát Čechů a Slováků a přehlížet jako družstevní lány Němce, kterých tehdy bylo v ČSR více než Slováků, to byla dost fatální chyba, jejíž důsledky se nejspíš projevily v mizivé loajalitě německé menšiny v době Hitlerova nástupu k moci. :-/

4 1
možnosti

Progresivni socialista, castecny marxista, arbitrazni zakladatel statu, ktery se nasledne nekolikrat rozpadl... Co se tady vlastne oslavuje?

0 0
možnosti

Děkuji za připomenutí. Takovou osobnost v čele státu bychom potřebovali i nyní...

3 0
možnosti
Foto

Ode mě karma. Je ostuda, ež jste první,který toto musel nám, bloudům, připomenout. [>-]

A že je ta naše vlajka nejhezčí, co? K čemu nějaký štráfy a podobně?

0 0
možnosti

Jenže to není zásluha T.G.M. A mimochodem Charlote G.Masaryková byla Američanka... Tak nechápu tu nejapnou narážku.

2 0
možnosti

A97d26a45m 33S68t92a18v65a

7. 3. 2015 17:23

Co dodat! Takže R^[>-] taky. Bohužel jen to Československo zaniklo pro nezřízenou ctižádostivost jednoho z Masarykových nástupců.

1 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 965x
Amatérský historik, který má občas potřebu komentovat věci okolo sebe. Občasný přispěvovatel na valka.cz

Seznam rubrik