Bojíte se v metru?

V současné době, kdy z různých koutů Evropy slýcháme zprávy o teroristických útocích, čteme o hrozivých činech radikálních hnutí, se často při cestě hromadnou dopravou, intuitivně ohlížím přes rameno.

Jsem několikaletý obyvatel  našeho hlavního města. Využívám při cestě do zaměstnání i za zábavou především městskou hromadnou dopravu. Nikdy jsem neměla ráda jízdy podzemkou, metrem. Za poslední zhruba dva roky, kdy se stupňují zprávy o blížící se okupaci Evropy, její islamizaci a o nenávistných činech, bývám ještě ostražitější.

V hloubi duše vím, že nemám pádný důvod k takovým obavám, ze strachu z cizinců. Že aktuální stav v naší republice není tak vážný, nejsme ve válečné zóně. Nicméně jsem na sociálních sítích, sleduji dění ve světě, čtu o vývoji imigrace ostatních kultur do našich zemí.

Vím, že některé zprávy jsou vskutku z nedůvěryhodných zdrojů a od zaujatých osob. Také vím, že mnoho zpráv je rozhodně ověřených a pravdivých. Podvědomě sleduji lidi, kteří se, byť jen barvou pleti liší, s obavami. Ženu v burce si zařadím k rozsáhlé síti teroristů, v batůžku, který si někdo na chvíli odloží, vidím bombu,

Rozhodně nejsem takzvaný sluníčkář, snažím se být spíše realistou a věci sledovat objektivně, s nadhledem. Ale řekněte, koho v hloubi duše nehlodá, alespoň maličko, strach. Například v přeplněném vagónu. 

                                                                                                                                           LS

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lucie Skřivanová | pondělí 15.8.2016 16:42 | karma článku: 15,07 | přečteno: 509x
  • Další články autora

Lucie Skřivanová

Zlí řidiči autobusů

4.2.2023 v 18:34 | Karma: 34,98

Lucie Skřivanová

Straší nás virus nebo tisk?

23.10.2020 v 8:42 | Karma: 16,14

Lucie Skřivanová

Lhostejnost nebo strach?

24.4.2017 v 0:55 | Karma: 22,57