Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

maxikocour

9. 3. 2008 8:33
Stále vzpomínám

Paní kolegyně,vyrůstal jsem na vesnici jako syn kulaka.Nepoznal jsem žádný tábory, protože jsem musel tvrdě makat od malička.Jednou jedinkrát jsem byl na pionýrském táboře to bylo v roce 1958 v Podštejně..Mohu Vám říci ,že nic krásnějšího a lepší prázdniny jsem neprožil.Do dneška na to vzpomínám!!!!Je třeba si vážit maličkostí,aby byl člověk šťastný.

0 0
možnosti
S

rypal

8. 3. 2008 23:32
Ja mam doted hrozne vzpominky

na sikanovani, spatne jidlo a hlavne nekonecne sportovni akce. Jsem totiz lenoch, nesnasim behani a stezka odvahu by asi mela byt ted zakazana. Samozrejme me matka nutila jezdit na tabor. Jeden z nich se jmenoval Zdravuska, ale moc mi to na zdravi nepridalo, spis me to mentalne zdeptalo. Take jsem byl samotar, rad jsem si cetl. Ale matka se me chtela na mesic zbavit. Politika tam vubec zadna nebyla. Jen sport a zpev a kanadske zertiky.

0 0
možnosti

alzr

8. 3. 2008 23:14
Zlaté pion. tábory

Na pionýrské tábory jsem jezdil každý rok.

Vždycky jsem se tam strašně těšil. O nějaké politice tam nikdy nepadlo ani slovo. A to jsem byl i na táborech vojenských -matka byla civilní zaměstnankyně. Nejlepší byl ten poslední ještě v 15 letech. Byl to t. zv. puťák. Chodili jsme po slovenských horách, prostě paráda.

Myslím si že nejvíce záleží na povaze toho kterého dítěte.:-)

0 0
možnosti
M

mm

7. 3. 2008 23:58
úbohé děvčátko

Kdybys rostla na dědině pásla nejdřív husy pak kozy potom krávy. Naučila by ses jak chutná chléb s cibulí ,který po spadnutí na zem očistíš od trávy a sníš.Umíš si představit jaké jsou vynikající pečené brambory,pstruh na rozpáleném kameni?

Jak jsme měli žízeň tak jsme podojili kozu přímo do huby.100krát zmoklý špinavý V květnu jsme se koupaly v potoku,nebylo stromu na který bych nevylez

0 0
možnosti
M

m+m

8. 3. 2008 0:23
Re: úbohé děvčátko

v10ti letech jsem uprosil rodiče aby mně dali do pionýra právě k vůli Po. táboru byl jsem na Vsackém Cábu pro ty co to znají,chodily jsme se umývat dolú do potoka,jídlo převážně z jednoho kotle, vzpomínám jak to bylo fajn hry Táborové písně které jsem neznal kamaráti školní láska  Bohužel dostal jsem se jenom jednou.Jsem už dost starý snad právě proto vzpomínám.Někde sem četl článek jak jsme to mohli přežít?    Přesto jsem do 21ti let měl v zdrav. kartě jenom obal.Děcek jako ty je mi fakt líto.

0 0
možnosti

:(:(:(:(:(:(:(

7. 3. 2008 13:59
:):):):):):):)

smajlík, smajlík, smajlík

moc tomu nerozumím ve článku brečíte a přitom se smějete  - opravdu nerozumím

0 0
možnosti

myšák

7. 3. 2008 13:43
tábor a táborák

Ahoj na tábory jsem jezdil celý život a bylo to prostě fajn. Spousta děcek, spousta srandy, spousta přírody. Dovedu pochopit, že někomu kdo je více méně samotář prostě tábory nesedí. Musím ovšem otevřeně říci, že naše pionýráky byly o pobytu v přírodě a ne o oslavování rudé vlajky. M

0 0
možnosti

\semicolon

6. 3. 2008 13:11
Nechápu zdejší diskusní nechápavce

Tak se mi zdá, že tady skoro polovina diskutujících spílá autorce za to, že napsala článek. Z nich většina vůbec nepochopila záměr autorky a podstrkuje jí svoje podivné představy. 

I když nejsem dojat k slzám, tak mi článek nepřipadá špatný. Mám rád takové vzpomínky na dětství. A je pro mě aktuální, protože také musím děti na prázdniny nějak obstarat a ony na tábory jet odmítají (dva nebo tři tábory už zkusily). Nechat je sedět celé dny u počítače zatímco budu v práci mi nepřipadá dobré. Tak babo raď.

0 0
možnosti

Lucifer

6. 3. 2008 0:35
Re tabory

Hodne zalezelo na tom,kdo ve skole Pionyra vedl.Ja jsem mel vysokohorskou turistku a kazdym rokem putak po horach.Na tabory jsem jezdil moc rad i jako vedouci .Nejvetsi legrace byla,ze vecer vsichni vytahli sesitky ,zdedene po rodicich a zpival se zasadne Kryl a spol.Jina hudba na taborech ani nezaznela.Za hlubokeho totace.Musim take konstatovat,ze mezi vedoucimi bylo podstatne mene pedofilu,nez dnes a pamatuji si jenom ty pekne veci,Ty pitome politicke reci nejspise deti nebraly vazne.

0 0
možnosti
MP

kokrspanel

5. 3. 2008 17:41
sice jsem nezazil tabory v dobe komunismu

ale az do patnacti jsem na tabory jezdil kazdorocne a velmi rad. Kazdy rok se tam schazela podobna parta z cele CR a protoze v te dobe neexistovaly mobily ani internet a jedina bezna moznost komunikace byly dopisy, tak jsme se na sebe nevzajem i tesili. Bojovky, denni aktivity, vse suprove. Casto to chce pouze vybrat ten správný tábor...

0 0
možnosti

SoptikB

5. 3. 2008 12:33
Re.: Pionýrský tábor a odboj

:-/I když se jedná o téma letních pionýrských táborů, tak jsem z diskuze získal dojem, že co Čech, to dnes"odbojář" proti systému,který zde byl před rokem 1989. Nevíte náhodou,kdo ten systém tedy podporoval? Až bude uzákoněn "třetí odboj", to se objeví odbojářů, třebaže se narodili po roce 1989! Kde je nyní pan Kocáb,když jsou na naše uzemí vládou vedenou panem Topolánkem, zváni cizí vojácí? Nějaké zdůvodnění pozvání se vždy najde. Jak budete reagovat,až vás další generace za vaši podporu nebo tichý souhlas bude špinit? "V kurzu" je šíření nenávisti mezi lidmi a jak ukazuje diskuze, docela se to panu Topolánkovi a jeho vládě daří-nikoliv snaha vyslechnout nebo si přečíst názor jiného člověka, ale z některých příspěvků je cítit "až třídní modrá nenávist".:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1108x
jsem (p)savec od přírody:)
oblíbený citát - Kdo vítězí nad lidmi,je mocný.Kdo vítězí nad sebou,je nejmocnější./Lao-c´/

Seznam rubrik