Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vede Evropu do záhuby psychicky nemocná žena?

Angela Merkel nectí nic. Nectí hlas velkého německého národa. Nectí hlasy těch malých národů kolem. Nectí demokratické principy demokratického spolku zvaného EU. Nectí zkušenosti svých předchůdců ani azylovou historii své země.

"Princip pudu sebezáchovy dala příroda každé lidské bytosti."

Alespoň to si myslel jeden z významných filozofů a politických myslitelů, holandský právník, spoluzakladatel mezinárodního práva, Hugo Grotius. Zastával názor, že všeobecná morálka spočívá na dvou zásadách. První je, že sebezáchova musí být vždy považována za legitimní. Druhá, že svévolné poškozování druhých (tj. bez sebezáchovných důvodů) musí být vždy považováno za nelegitimní. Grotius tvrdil, že na těchto zásadách je založena sociabilita (není možné představit si společnost, která by je chtěla popírat), a tudíž jsou i základem přirozených práv.

Jeho filozofie je aplikovatelná na současnou situaci v obou směrech. 

1. Zcela jistě nemůžeme upírat právo na sebezáchovu lidem stiženým válkou - válečným uprchlíkům (definice pojmu "uprchlík" je velmi složitá, nicméně jedním pilířem při posuzování přiznání statutu uprchlíka je tzv. individualita - zde se praví, že neutěšená obecná situace v domovském státě pro přiznání statutu uprchlíka nepostačí!!! ) Čímž je vlastně vysvětleno, proč tolik imigrantů nemá doklady totožnosti a jako svůj původ uvádí původ syrský - tedy původ země ve stavu občanské války. Toto chování je zcela účelové a dovoluji si tvrdit, že tím tzv. ekonomičtí imigranti svévolně poškozují druhé (tj. bez sebezáchovných důvodů) a proto jej považuji  za nelegitimní. Jelikož tímto je  jedna ze dvou zásad Grotiovy rovnice morálky podlomena, skutečně nemůže nikdy dojít k úspěšné sociabilitě. Ano, v překladu, nikdy se nebudeme držet svorně kolem ramen s někým, o kom víme, že přišel do naší domoviny pod falešnou identitou, předstírajíce nesnáze - a to jen proto, aby se měl ekonomicky lépe. Všichni se chceme mít lépe, ale přesto se všichni střemhlav nevrhneme na nejbohatší region světa. Musíme budovat své "lépe" na své hroudě. A také to ve valné většině pokorně činíme.

2. Zcela jistě je ale v současné situaci potlačováno právo na sebezáchovu původních evropských národů. Cítíme-li se ohroženi nebezpečnou ideologií, kterou s sebou 70% imigrantů přináší - to jest islám, vyslovujeme své obavy. Pokud toto činíme, jsme označováni za xenofoby a islamofobisty. Islám je téma samo o sobě. Každému nechť je vlastní jakákoliv víra - ale měla by být veskrze osobní záležitostí, nikoliv organizovanou ideologií. Neumím si představit, že bych své pastafariánství propagovala způsobem, jakým je v evropských zemích propagován islám. Muslimští vůdci v ulicích velkých evropských měst hlásají otevřenou likvidaci svým hostitelským zemím. Prohlašují kohokoliv, kdo s nimi nesouhlasí za nepřítele nehodného života. Nejsou tedy tyto výhrůžky, včetně obrovské kriminality, včetně ničení majetku jak veřejného, tak soukromého - není toto vše možné považovat za svévolné poškozování druhých (tj. bez sebezáchovných důvodů) a nemělo by být tedy považováno za nelegitimní? Co už jiného, proboha? Takže dle rovnice morálky filozofa Grotia - prostě nebude žádná společenská soudržnost fungovat.Vlastními vedoucími politickými špičkami je nám upíráno legitimní právo na sebezáchovu.

Nemusíme moc přemýšlet, abychom si odpověděli na otázku, kdo je v současnosti postavou č. 1 mezi politiky upírajícími nám naši sebezáchovu. Paní Angela Merkel se skutečně probojovala pod piedestal Nobelovy ceny míru zvláštním způsobem. Na to, jak šokující přístup v očích lidí se zbytky pudu sebezáchovy zvolila, jsme si už tak nějak zvykli. Ale na otázku PROČ tak činí se nedaří nalézt adekvátní odpověď. Opravdu s jistotou to ví pouze ona. Doufejme. Vynecháme - li jakékoliv konspirační teorie, nezbývá nám, než podívat se na osobnost paní Merkel očima odborníka...

Posuďte sami:

„Diktátor žije ve své soukromé džungli plné falešných přátel a zrádných nepřátel, kteří mu neustále chtějí ubližovat a proti nimž se musí bránit, základem jeho onemocnění je překrucování pravdy o světě. Diktátor si zdůvodní své osobní cíle tím, že je prohlásí za veřejné a vlastenecké. Při naplňování vnitřních potřeb na cestě k moci i při jejím upevňování, bez váhání používá teror k likvidaci svých protivníků a porážce svých nepřátel. Svou vůli prosazuje propagandou i argumenty. Vytváří tak osobní mytologii na zvýraznění svých hrdinských vlastností, které ovšem postrádají zakotvení v realitě.“(Green, Šílenství vládců 2005, s. 271) 

Je zajímavé, že poruchami osobnosti trpěli mnozí významní političtí činitelé, kteří se dostali k moci, což mělo pro společnost fatální důsledky. Dnešní svět se navzdory bohatým zkušenostem z historie neponaučil a problémy narušených osobností, které přenášejí nestabilitu na národní i světové dění zůstávají. Je stále velmi mnoho politiků,  kteří své osobní posedlosti a ambice prosazují pod maskou altruismu a vlastenectví.

Paní Angela Merkel dala průchod svým ambicím na úkor vlastního národa, který se bouří. Zotročila vůli zemí, které se nehodlaly jejímu ambicioznímu projektu altruismu podřídit v rámci vlastní sebezáchovy. Navzdory údajné demokracii, která má ve spolku EU vládnout.

Paní Angela Merkel nectí ani své politické předchůdce:

"Když některé země prohlašují, že nechtějí "pestrou společnost", tak je třeba to akceptovat," vyjádřil se čestný předseda CSU a bývalý dlouholetý bavorský premiér Edmund Stoiber, který se po skončení premiérství v Bavorsku - v této spolkové zemi vládl v letech 1993 až 2007 - angažoval ve zvýšené míře v Bruselu. A dále: "Varuji také každého, kdo si myslí, že může většinovým rozhodováním v Bruselu zasahovat do suverénního rozhodování států. Tak se ruinuje evropská idea."

Ten samý muž prohlásil již v roce 1990, že jeho povinností jako politika je optimalizovat podmínky života místního obyvatelstva a nikoliv léčit všechny problémy světa. Reagoval tak na situaci ne nepodobnou této - v letech 1980 - 1993 vzrostl počet azylantů v Německu téměř osmitisíckrát!!! Zvládnutí takových azylových kvót bylo stále více náročné. Začaly se objevovat silné nepokoje na politickém poli, také sílila enormně nespokojenost vlastního obyvatelstva. A to nejen kvůli obrovským výdajům na zvládnutí této situace - podle kvalifikovaných údajů - výdaje tvořily v té době (90. léta) téměř 2 miliardy dolarů ročně!!! Lidé se také obávali sociálních dopadů vzhledem k obrovskému množství azylantů. Tehdy se tvrdilo, že absorbační schopnost Německa je vyčerpána. Ulrich Kortmann z tehdejšího Kolínského uprchlického centra prohlásil, že nelze dále akceptovat řády počtu azylantů, kterých bylo dosaženo.

A jaký je postoj zkušeného německého politika k problematice islámu?

V nynější migrační vlně je až 70 procent vyznavačů islámské víry.

"Muslimové patří k Německu, ne islám," řekl Stoiber. Když se podle něj mluví o tom, že se Německo mění, musí být jedna věc jasná: "My Němci máme urostlou vůdčí kulturu, která je také zakotvená v ústavě: tolerance, svoboda tisku a náboženství a například náš vztah k Izraeli.Tato vůdčí (převládající, dominantní) kultura nemůže být k dispozici, úplně jedno kolik přistěhovalců k nám přijde."

Naprosto jasně odporuje konstatování Merkel, že "islám patří k Německu". "S touto větou se neztotožňuji," prohlásil v rozhovoru s nejčtenějším německým listem Bild.

Stoiber není sám, kdo z pozice zkušeného politika má co říci k aktuální problematice uprchlíků a islámu v jeho vlasti. Velmi zajímavým počinem je kniha předního politického myslitele a ekonoma Thilo Sarrazina "Německo páchá sebevraždu".

Přes všechno toto, Angela Merkel jde jako umanutý bulldog za svou vzletnou ambicí. Tedy bez ohledu na následky, na hlas svého lidu, na poradní hlasy zkušených politiků, navzdory odporu jiných států. Opravdu netrpí syndromem velikášského diktátora? Opravdu nevede Evropu do záhuby jedna psychicky narušená žena?

*zdroj:http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/bavorsky-expremier-stoiber-islam-k-nemecku-nepatri_356459.html

Autor: Lucie Paseková | středa 7.10.2015 14:12 | karma článku: 43,60 | přečteno: 3656x
  • Další články autora

Lucie Paseková

Jak umí demokraté prohrávat volby?

V žádném případě bych nekopala do poraženého. Ovšem to, co údajně předvádí Hillary po své prohře, si vyžaduje pozastavení. Člověk by řekl, že je takřka z ocele. Vždyť chtěla velet kolosu USA. To znamená být v mnoha směrech hybnou

10.11.2016 v 12:31 | Karma: 42,51 | Přečteno: 3024x | Diskuse| Společnost

Lucie Paseková

Proč vyhrál?

US je daleko, přesto tím žijeme. Když vidím zhrzené výrazy dnešních komentátorů a moderátorů, slyším ty zlomené a rezignované hlasy.. ..říkám si, že je fakt dobře, že vyhrál ten sexistický čuňas. A jak je možné, že vyhrál?

9.11.2016 v 11:26 | Karma: 41,28 | Přečteno: 2262x | Diskuse| Společnost

Lucie Paseková

Popírání skutečnosti nás zahubí - Paříž 2016

Současný vlivný státník prorokuje: "Společnost, která nedokáže ochránit své vlastní děti, nemá žádnou budoucnost.". Reagoval tak na neřízené přijímání migrantů do srdcí velkých evropských měst, které je doprovázeno vysokou

3.11.2016 v 14:52 | Karma: 40,53 | Přečteno: 2439x | Diskuse| Společnost

Lucie Paseková

Jak spolu souvisí státní vyznamenání a řízená migrace?

Nenechme se ukolébat. Celý týden jsme ušlechtile zásobováni informacemi o vývoji udílení státního vyznamenání. Médii proběhlo tolik variant, že společnost se dostala do pořádného varu. Nenávist k hlavě státu na jedné straně,

27.10.2016 v 11:32 | Karma: 42,35 | Přečteno: 2044x | Diskuse| Společnost

Lucie Paseková

Nejsem matkou, protože nechci!

Tento titulek jsem si vypůjčila z článku "Generace nesnesitelných rozmazlenců nastupuje....", publikovaném 4. října v Lidovkách. Mimochodem, článek je výborný a doporučuji, i přes souběžně narůstající depresi, dočíst až do konce.

20.10.2016 v 17:17 | Karma: 40,36 | Přečteno: 5719x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Příměří v nedohlednu. Jednání Izraele s Hamásem v Káhiře ztroskotala

5. května 2024  18:31

V Káhiře v neděli skončila jednání o příměří mezi radikálním palestinským hnutím Hamás a Izraelem,...

Kdo vlastní české firmy. Zahraniční kapitál roste, počet Rusů v čele klesá

5. května 2024  18:22

Ruský kapitál v českých firmách od invaze na Ukrajinu a s ní spojenými sankcemi klesá, některé...

Měření lebek či nucená převýchova. Sámové podávají svědectví o křivdách

5. května 2024  18:20

Krádeže území, odebírání dětí na převýchovu nebo pseudovědecké experimenty. To je pouze část...

Záchranka na maratonu ošetřila 52 běžců po kolapsu, do nemocnice museli čtyři

5. května 2024  13:30,  aktualizováno  17:53

Záchranáři na Pražském mezinárodním maratonu ošetřili 52 běžců, vesměs po kolapsu. Informovali o...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2927x
Žena, matka, kamarádka...vlastenka a realistka. Patřím k této zemi a jiná mým domovem už nebude. 

Seznam rubrik