Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Sexuální orientace není pouze biologická záležitost - realita sama to potvrdila!

Poslední průzkum provedený ve Velké Británii hodil, zdá se, pomyslné vidle do vědeckých studií. Znamená to konec popírání skutečnosti, že kupříkladu homosexualitu lze získat vlivem působení okolí, zkreslováním hodnot a morálky?

"Minulý týden proběhl ve Velké Británii průzkum ohledně sexuality obyvatelstva. Ten zpracovala agentura YouGov, která se specializuje na průzkumy trhu prováděné on-line metodou. V současnosti údajně tato metoda přináší nejpřesnější výsledky, které maximálně kopírují mínění veřejnosti. Lidé byli požádáni, aby dle Kinseyho škály vymezili své sexuální zaměření. Stupnice Kinsey se pohybuje v rozmezí od 0 (zcela heterosexuální) až 6 (plně homosexuální). Všechna ostatní čísla představují celou řadu sexuálních atrakcí - 3 znamená bisexuální, 2 je více přitahován opačným pohlavím, než stejným, ale stále jsou tam sympatie i ke stejnému pohlaví. 

Průzkum ukázal, že 88 % občanů starších 60 - ti let se identifikovalo jako naprosto heterosexuální. V každé následující věkové skupině počet heterosexuálů klesal: 78 % ve věku 40 až 59 let, 58 % ve věku 25-39 let, a jen 46 % ve věku 18-24 let. Tato čísla ukazují, jak mladší generace stále více inklinují k homosexuálnímu zaměření. U osob ve věku 60 let a výše se pouze 1% přihlásilo k homosexualitě, ve věku 40-59 let to byla 3%, u osob ve věku 25-39 let to bylo 9% a ve věku 18 až 24 let to bylo 6 %.

Výše uvedenými výsledky tento průzkum otevřel ožehavou otázku, zda je sexuální orientace dána čistě biologicky, či zda je společensky ovlivněna. Tak masivní změnu v sexuální orientaci obyvatel Velké Británie (jako testovaného vzorku) lze tedy vysvětlit pouze dvěma způsoby - biologie a biologie kombinovaná se společenským prostředím.

1. Biologie

Argument, že sexuální orientace je pouze biologický jev je mimořádně slabý, a toto hlasování je toho důkazem. Evoluce nezvýhodňuje vysoký výskyt homosexuální orientace. Homosexualita zabraňuje reprodukci, hlavnímu cíli přirozeného výběru. Kromě toho, protože homosexuální aktivita je v lidské populaci spojena s rizikovějším chováním (vyšší výskyt onemocnění a nižší očekávaná délka života), představa, že evoluce by upřednostnila vyšší výskyt homosexuality je obtížně obhajitelná. Z evolučního hlediska je vysoce nepravděpodobné, že by mohl nárůst jiné sexuality než hetero "vyskočit" přirozenou cestou z 12 % na 54 % v průběhu pouhých dvou generací.

Pokud samozřejmě Britové při průzkumu nelhali. Znamenalo by to, že 4 z 10 Britů muselo lhát kvůli své neheterosexuální orientaci, aby mohli konzumovat heterosexuální styl života a že neheterosexuální zameření pociťuje více jak polovina populace. A že o svém skutečném sexuálním zameření lhaly všechny předchozí generace.

A i kdyby společnost  upřednostňovala heterosexualitu na úkor non-heterosexuality, položme si otázku, zda je společnost skutečně šťastnější, než tomu bylo před generacemi. Pokud jde o sexualitu - má současný postoj společnosti osvobodit lidi z pout binární sexuality, nebo povzbudit ty, kdož se mohli zapojit do zdravých heterosexuálních vztahů v experimentování s alternativami, které jsou statisticky více fyzicky a psychologicky škodlivé?

2. Anebo je zde druhá možnost - Vliv prostředí.

Tato varianta přichází s tvrzením, že sexuální orientace není čistě biologická záležitost, ale že sociální prostředí má mimořádný dopad na utváření sexuální orientace jedince. Míra non-heterosexuální identifikace ve Velké Británii vygradovala o 45% ve dvou generacích (podle výsledků tohoto průzkumu). Na základě jakých sociálních jevů se toto děje?

a) společnost toleruje jako nikdy v historii homosexualitu a přijímá ji, homosexualita je navíc oslavována (Prides)

b) děti se učí, že morálka neslouží jako ukazatel při výběru sexuálního partnera 

c) heterosexuální společnost je obviňována z homofobie

d) být bisexuální se stalo "cool" a módní záležitostí a stále více mladých lidí takto experimentuje 

 Čas a prostor, kde kdysi lidé přijali společensky schválený standard sexuální orientace, heterosexuální pocity byly posilovány, zatímco homosexuální odmítány, nyní zaplavily všechny druhy sexuálních atrakcí a jsou přijímány jako norma. Pokud 12- ti letá dívka inklinuje k chlapcům, ale měla lesbický sen - v roce 1950 by jí rodiče zřejmě řekli, že puberta vede ke zmatku, ale že její heterosexuální orientace se časem vyjasní. Dnes by se hned stala LGBT hrdinkou a rodiče by ještě byli kritizováni (v případě Velké Británie patrně i obviněni na základě zákona), pokud by použili argument z padesátých let. 

 

Možná bychom se jako společnost měli více starat o eliminaci sexuálního zmatku mezi mladými lidmi, než o dopad heterosexuální normy na ty, kteří jsou nezměnitelně non-heterosexuálně orientovaní. 

Ale o tom tento článek není.

Otázkou je, zda sexuální orientace je čistě biologická a neměnná, jak obhájci LGBT tvrdí, nebo zda může skutečně být ovlivněna prostředím, což by vyvolalo další závažné otázky ohledně sexuální výchovy dětí.

Tato studie nyní vybojovala velké vítězství, neboť naznačuje, že druhá teorie je pravdivější: To, jak nakládáme s homosexualitou jako společnost má obrovský vliv na sexuální orientaci jednotlivců v takové společnosti. V dobrém i špatném."

 Zdroj ZDE.

Za mne jsou výsledky tohoto průzkumu dalším argumentem, proč nepodporovat adopci dětí homosexuálními páry. Vliv prostředí zkrátka není zanedbatelný.

 

Autor: Lucie Paseková | pondělí 24.8.2015 7:00 | karma článku: 30,40 | přečteno: 1732x
  • Další články autora

Lucie Paseková

Jak umí demokraté prohrávat volby?

V žádném případě bych nekopala do poraženého. Ovšem to, co údajně předvádí Hillary po své prohře, si vyžaduje pozastavení. Člověk by řekl, že je takřka z ocele. Vždyť chtěla velet kolosu USA. To znamená být v mnoha směrech hybnou

10.11.2016 v 12:31 | Karma: 42,51 | Přečteno: 3024x | Diskuse| Společnost

Lucie Paseková

Proč vyhrál?

US je daleko, přesto tím žijeme. Když vidím zhrzené výrazy dnešních komentátorů a moderátorů, slyším ty zlomené a rezignované hlasy.. ..říkám si, že je fakt dobře, že vyhrál ten sexistický čuňas. A jak je možné, že vyhrál?

9.11.2016 v 11:26 | Karma: 41,28 | Přečteno: 2262x | Diskuse| Společnost

Lucie Paseková

Popírání skutečnosti nás zahubí - Paříž 2016

Současný vlivný státník prorokuje: "Společnost, která nedokáže ochránit své vlastní děti, nemá žádnou budoucnost.". Reagoval tak na neřízené přijímání migrantů do srdcí velkých evropských měst, které je doprovázeno vysokou

3.11.2016 v 14:52 | Karma: 40,53 | Přečteno: 2439x | Diskuse| Společnost

Lucie Paseková

Jak spolu souvisí státní vyznamenání a řízená migrace?

Nenechme se ukolébat. Celý týden jsme ušlechtile zásobováni informacemi o vývoji udílení státního vyznamenání. Médii proběhlo tolik variant, že společnost se dostala do pořádného varu. Nenávist k hlavě státu na jedné straně,

27.10.2016 v 11:32 | Karma: 42,35 | Přečteno: 2044x | Diskuse| Společnost

Lucie Paseková

Nejsem matkou, protože nechci!

Tento titulek jsem si vypůjčila z článku "Generace nesnesitelných rozmazlenců nastupuje....", publikovaném 4. října v Lidovkách. Mimochodem, článek je výborný a doporučuji, i přes souběžně narůstající depresi, dočíst až do konce.

20.10.2016 v 17:17 | Karma: 40,36 | Přečteno: 5719x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

Češi umějí vyrobit řadu vojenských dronů. Ale armáda o ně nestojí

19. května 2024

Premium Letecká výroba byla v České republice vždy na špičkové úrovni. Menší dopravní letouny, ultralighty,...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  22:06

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Izraelský válečný kabinet se bortí. Ganc označil Netanjahuovy plány za fanatické

18. května 2024  20:36,  aktualizováno  21:41

Člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2927x
Žena, matka, kamarádka...vlastenka a realistka. Patřím k této zemi a jiná mým domovem už nebude. 

Seznam rubrik