Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

..osobně nemám "pocit, že bez EU nejsme schopni přežít."...ale nějak nemám potuchy...jak bychom dokázali fungovat jako enkláva uvnitř schengenu...vy ano...???

0 0
možnosti
PK

P88a59v36e97l 84K51i30l90i63k

27. 8. 2015 21:34

Taky se mi to čím dál víc jeví, že jedinou cestou k přežití je vystoupení z EU a Schengenu.

Dneska je většina lidí proti imigrantům-kolonizátorům, a většina brblá proti EU. Ale kdyby bylo náhodou referendum o vystoupení z EU, jak by asi hlasovali? Dovedete si představit tu neskutečnou šílenou masáž ČT. Doteďka bylo lidem z ČT úplně jedno jestli vyhraje ODS, ČSSD, ANO, TOPka nebo někdo jinej. Oni měli svý furt jistý. Ale kdyby šlo o referendum, kde národ rozhoduje o své svobodě, pak by začali mít strach o svojí existenci a museli by rozpoutat neuvěřitelnou masáž, jakou si zatím vůbec nedovedeme představit. Ve srovnání s tím, co by se na nás valilo z obrazovky před případným referendem o vystoupení, je dnešní zpravodajství skoro  provdivé, objektivní a nezávislé

A kdo referendum vyhlásí? Dneska jsem zahlíd nachvíli premiéra, asi na CT24, a on snad věří tomu že naším největším problémem v současnosti je čerpání-nečerpání dotací. Problémy s migrací? Když se o tom nebudeme bavit, tak to snad samo vyšumí. Hlavně bojovat proti xenofobii. Tadle vláda referendum rozhodně nevyhlásí.

1 0
možnosti
MK

Ano - správně poukazujete na praktické problémy s tím spjaté.

Na druhou stranu si myslím, že kde JE vůle, cesta se najde VŽDY.

Osobně si myslím, že to s tou mediální masáží zase tak úplně horké nebude - to se např. ukázalo při prezidentské volbě.

0 0
možnosti
MK

Ještě dodám:

Je fakt, že naše země slušné a schopné lidi potřebuje jako sůl. Pak je logické ptát se, CO jim vlastně můžeme zde nabídnout, JAKÉ konkrétní podmínky, prostředí, ... A co proto můžeme udělat? Nemyslím si, že soužití více různých nár. skupin pod hlavičkou jednoho státu je nemožné, dokonce může celkem obstojně fungovat - třeba Singapur. Potom je ale třeba mít nějaký dostatečně silný sjednocující fundament, ideu, smysl, za kterým lidé, navzdory svým odlišnostem, půjdou. U nás, upřímně řečeno, nic takového zatím nikde nevyčnívá.

Ono, když tak vidím tu současnou imigrační krizi, tak mi přijde, že nebude dlouho trvat, a budou k nám emigrovat původní Němci, popř. Švédové ...

Že je to moc vybájená myšlenka? Možná, ale to by si asi většina lidí cca před rokem taky myslela, kdyby jim byla nastíněna dnešní situace.

0 0
možnosti
MK

Podle mne je (nejenom) v našem případě hlavní problém v síle a schopnosti politických elit. Skutečně SILNÁ politická elita by podle mne nikdy neměla vůbec připustit debatu na téma zvyšování uprchlických standardů na německou úroveň - v ostatních, většinou ekon. slabších zemích EU.

Pokud by i přesto EU elity totalitně trvaly na této a podobných věcech (které by naprosto zásadně mohly změnit životní podmínky v ČR), potom já osobně bych byl pro vyhlášení referenda o setrvání v EU - ať rozhodnou ti, na které to bude mít největší dopad.

0 0
možnosti
Foto

To, že srovnáváte EU s SSSR vás zásadně diskvalifikuje z rozumné diskuse.

Vystoupení z EU znamená další přiblížení k marasmu, k totalitě, k Rusku. Uvědomujete si s kým vlastně v této době ekonomicky nejvíce spolupracujeme?

Chcete tímto přetrhat všechny tyto vazby a začít si vařit na vlastním písečku?

Jste si jistá, že máme tak silnou politickou elitu, abychom si dokázali vládnout sami?

Vy si myslíte, že můžeme v dnešní době strčit hlavu do písku a myslet si, že se nás tento svět netýká?

Když uprostřed jakéhokoliv utkání si jeden člen týmu začne vymýšlet vlastní taktiku, celý tým to projede. Co si myslíte, že potom spoluhráči s vámi budou probírat v kabině?

3 1
možnosti
VV

Take si myslim, ze autorka vubec nevi o cem pise.

1 0
možnosti
JK

J66i34r75k23a 60K26o19c89h

27. 8. 2015 13:11

"vždyť je vlastně pro EU tak bezvýznamná, že ji mrknutím oka může oželet"

ale jiste EU nas muze ozelet. ale CZ nemuze jen tak lehce ozelet EU.

1 1
možnosti
MM

Myslet si, že samotné Česko bude schopno čelit výzvám (a hrozbám) současného světa lépe, než jako součást EU, je podlě mě naivní. Stejně tak jako by bylo naivní si myslet, že naši politici, státní správa, soudy, policie, podnikatelé, intelektuální elity atd. by byli bez onoho "bruselského řetězu" mnohem schopnější, pracovitější, čestnější a kreativnější a že by nás lépe ochránili proti negativním vlivům globalizace. Domnívat se, že české ekonomice prospěje uzavření se společnému trhu s půlmiliardkou obyvatel, kam směřuje téměř 80% našeho vývozu, je také chyba. EU nefunguje vždy dobře, to je pravda. V našem národním zájmu by ale mělo být spíš se aktivně podílet na její politice a prosazovat případné změny, než usilovat o výstup nebo dokonce zrušení EU. Zájmy Čechů, Němců, Estonců nebo Malťanů se od sebe zas až tolik neliší. Společnými silami je můžeme ve světě prosazovat daleko úspěšněji. V našem případě by navíc vystoupení z EU znamenalo opětovnou sovětizaci společnosti a dříve či později by vedlo k návratu do náruče "východního bratra".

5 1
možnosti
TJ

Samotnému Česku by se čelilo výzvám mnohem hůř, než kdyby jim čelilo v rámci EU. Bez diskuze. Jenže jelikož EU nečelí, situaci zhoršuje a čelení ztěžuje až znemožňuje, bylo by vhodné to minimálně zvážit. Jenže to není možné, stejně jako není možné právně čistě z EU vystoupit a..... to je divné, že? Proč je to takto postavené, hmmm?

1 0
možnosti
JV

J80i44r61i 11V92r66a10b83e83c

27. 8. 2015 12:01

Si predstavte jak si Evropa oddychne kdyz Cesi zmiznou.Nikde se neuroni slza a EU usertri plno penez.

7 1
možnosti
TJ

EU nerovná se Evropa a jsem si dost jistý, že případným vystoupením z prvého nezmizneme z druhého.

Odkdy EU zajímá nějaké šetření peněz? Řecko Vám oči neotevřelo?

0 0
možnosti
JT

Jedno referenndum urcite nebude stacit. pokud bude jedno, bude se muset opakovat tak dlouho, dokud nedopadne priznive pro eurokraty. Mezi jednotlivymi referendy bude probihat medialni masaz i ekonomicke a politicke tlaky, abychom se uz konecne na popadesate rozhodli zustat. V nejhorsim pripade by asi byla nutna internacionalni pomoc se spravne rozhodnout.

1 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2255x
Žena, matka, kamarádka...vlastenka a realistka. Patřím k této zemi a jiná mým domovem už nebude. 

Seznam rubrik