Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Byl jsem také někde imigrantem, čili z vlastní zkušenosti potvrzuji, v řadě po stopadesátésedmé, abych dodržel posloupnost, že to je pravda. Fakt, není imigrant jako imigrant. Opravdových imigrantů je na světě hodně málo.

0 0
možnosti
AF

pojem "opravdový imigrant" je sám o sobě nesmysl. Něco podobného, jako kdybyste řekl "opravdový cestující".

Dokonce i u uprchlíků je těžké definovat toho "opravdového", a proto se otevírá otázka, jak poznat toho "pravého", pokud ho předtím nepustím na své území, poskytnu mu předběžný azyl a budu zkoumat jeho pohnutky, či důvody ohrožení.

Paní autorka se snaží předem selektovat například na základě náboženského vyznání, v čemž jí nikdo pochopitelně nemůže bránit, ale já jsem nabyla dojmu, že takováto selekce byla již od dob Bílé Hory a později Holocaustu považována všeobecně na morálně nepřijatelnou.

0 0
možnosti
MK

R^ Dobré. Jen u té Sýrie; teď to pořádně nikdo neví, ale před pár lety bylo 85% sunnitů, 13% šiítů a zbytek křesťané, jezidé a další nevýznamné menšiny.

0 0
možnosti
Foto

Stát, tedy ti co vládnou,  si to udělají jak budou chtít a z vás vyrazí další peníze, aby mohli realizovat své představy.  Oni si to mohou dovolit, tyhle pokusy a omyly, protože oni to nejsou, kdo za jejich omyly platí svými prostředky a svými životy, jsme to my a my jsme jim opravdu ukradeni.

0 0
možnosti

Trochu mě autorka blogu mate. Vypráví o tom, jak byla nadšenýá ze sametu. Předpokládám tedy, že jí tehdy muselo být minimálně 15 let. Dnes je to 26 let po sametu, takže té mladé a půvabné blogerce musí být minimálně 41 let. Takže buďto  se prezentuje hodně letitou fotkou z mládí, nebo byla ze sametové revoluce nadšená už jako děcko hrající si na pískovišti s tahacím kačerem.;-D

Každopádně tady žije asi 430 tisíc imigrantů s trvalým nebo přechodným pobytem, přičemž 19 tisíc z nich pochází z muslimských zemí. A nejsou s nimi žádné problémy.

Je potřeba zaroveň připomenout, že mnoho imigrantů už má české státní občanství, takže se mezi těch 430 tisíc cizinců s trvalým a dočasným pobytem nepočítají. Jsou totiž evidování jako čeští občané s jinou než českou národností. To se týká hlavně naturalizovaných Slováků, Ukrajinců, Rusů a Vietnamců. Takže celkový počet lidí s jinou než českou národností může u nás žít až 1 milion, tedy 10% populace ČR. A neexistují problémy.

Já si ale pamatují, že český xenofob, měl v minulosti výhrady vůči Vietnamcům, poté vůči občanům Jugoslavie, pak vůči Ukrajincům a naposled vůči Rusům. No a po rozdělení Československa bylo mnoho Čechů hodně nasr@ných na zde žijící Slováky. Takže averze vůči cizincům tady není nic nového. I ta současná averze se postupně vytratí.

3 4
možnosti
JB

Jako Slovenka žijící v Čechách od roku 84 můžu říct, že jsem si zažila moc nepříjemných situací od začátku, nejen po rozdělení Československa. A to jako pracující ve školství jsem od prvního dne mluvila česky. Kdybych se ke své národnosti vždy hrdě nehlásila, občanství mám české, nevím, jestli by kdy někdo poznal, že nejsem Češka, a i přesto jsem byla označována za čoboláka. Jenže to není česká xenofobie, vy si myslíte, že Češi Slováky neznali? Mně to teda fascinuje - kontrolní otázka, pane Šejno, co si vy představujete pod xenofobií??8-o

A že nejsou problémy s muslimy? Možná ne, jenže není to tím, že všechno, co by se nám nelíbilo, se možná prozatím odehrává jenom za zdmi modliteben? Když sem tam něco prosákne, není to nic hezkého.

3 0
možnosti
JK

Krásně, věcně, bez emocí a velkých slov a také dostatečně pregnantně vyjádřeno. Vzhledem k tomu, že jsem se ve třech z posledních čtyř svých textů touto problematikou s podobnou dikcí zabýval, dávámR^!:-) a samozřejmě karma.

4 0
možnosti
VC

Celé naše dějiny jsou provázeny nespočetnými emigracemi. Od Bílé Hory, přes násilnou katolizaci, až po dvacáté století ( ničení inteligence za protektorátu, v letech 1948, 1968, rok 1989 nevyjímaje). Tento úbytek naší inteligence je třeba nahradit novými zdroji. Je však nutno alespoň dvojnásobného počtu imigrantů, aby celkové IQ v naší republice zůstalo zachováno !!

3 0
možnosti
JS

Vynikající blog, naproto zasloužená karma. Hlavně díky za popsání situace českých imigrantů v USA. :-)

10 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2927x
Žena, matka, kamarádka...vlastenka a realistka. Patřím k této zemi a jiná mým domovem už nebude. 

Seznam rubrik