Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nabubřelá západní medicína a její vlajkonoši se vztekají jak malé děti aneb

jak nízkou mírou sebereflexe a úcty trpí někteří diplomovaní lékaři. To vše ve jménu farmakologického diktátu a jeho zisků. Největší byznys na světě se odehrává, kromě zbrojařství, ve zdravotnictví. 

"Čínská medicína je nesmysl, z léčitelství musí být živnost," míní lékař a předseda České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně Štěpán Svačina. V rozhovoru pro MF DNES se zostra pustil do účinnosti akupunktury či bylin.

Pan doktor byl vskutku nekompromisní. Považuje rozmach čínské medicíny v Česku za „absurdní nesmysl“. „Všichni přece víme, že čínská medicína u nás je politická záležitost. Jde o navazování hospodářské spolupráce, o obchodní snahy,“ řekl deníku Svačina.

Při čtení jeho "konstruktivní" kritiky jsem si vybavila jednu, dnes již letitou dámu s chronickými bolestmi krční páteře. Tyto bolesti se táhly mnoho let. Nezabíralo nic. Dámě bylo tehdy kolem čtyřicítky, režim poskytoval v rámci bezplatného zdravotnictví běžně dostupnou péči. Nepomáhala rehabilitace, nepomáhaly alopatické léky. Také jsem si, při čtení jeho "konstruktivní" kritiky, vybavila závodního lékaře, pana doktora Dusílka. Jeho klient a zároveň manžel výše zmíněné dámy se mu mimoděk svěřil s problémy své drahé polovičky. Pan doktor Dusílek pozval ctěnou dámu na návštěvu své závodní ordinace a za pomoci akupunkturních jehliček ji během několika sezení naprosto zbavil obtíží. Tento pán byl medicinae universae doctor, zkratka MUDr. psaná před jménem - akademický titul udělovaný po šestiletém studiu oboru „všeobecné lékařství“ na lékařské fakultě a po složení závěrečných státních rigorózních zkoušek. V mnoha státech je získání obdobného titulu nezbytnou podmínkou k umožnění vykonávání lékařského povolání.)

Pan doktor Dusílek by se asi divil, co to prováděl za šarlatánské techniky. Dokonce si je dovolil - zcela nepokrytě -  integrovat do své péče! A to před mnoha desetiletími - zde tedy argument MUDr. Svačiny, že je to politická záležitost - malinko pokulhává. Ale hodí se, tak co naplat...

Po přečtení rozhovoru s MUDr. Svačinou může mít čtenář, byť jednou jedenkráte políbený empirií alternativní léčby, pocit, že se účastní inkvizičního procesu on - line. Je dojímavé, jak předsedovi České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně běží o blaho českých pacientů a jak se je dojemně snaží uchránit "zla" v podobě homeopatie, čínských bylin nebo již zmíněné akupunktury. Kéž by blaho nás všech bylo tolik střeženo i v jiných oblastech!!!

Čeští pacienti podle něj mají velmi chabou zdravotní gramotnost a alternativním metodám se neumí bránit. Konkrétně zmínil homeopatii, akupunkturu nebo léčbu kmenovými buňkami. Riskantní je podle něj i užívání čínských bylin.

Ano, pan doktor vyjmenoval v podstatě všechny stěžejní linie alternativní medicíny v Čechách. Jednoduše řečeno, všechno, co nehraje do "not" západní medicíně, je šarlatánství a tmářství. „Ví se, že v některých regionech Číny se objevuje vyšší frekvence selhání ledvin. I čaje nebo potravinové doplňky  z přírody mohou být někdy nebezpečné. A zavádět tohle do České republiky, to je už absolutní nesmysl,“ řekl MF DNES obezitolog a odborník na léčbu metabolických poruch (MUDr. Svačina).

Zde stojí za povšimnutí již ten NEPRŮSTŘELNÝ argument "ví se". Taktéž vyšší frekvence selhání ledvin v některých regionech ČLR je jistě PROKAZATELNĚ podložena studií, která jasně dokazuje, že to vše probíhá právě v důsledku využívání znalostí několik tisíc let staré přírodní medicíny. Jistě to nemůže být kupříkladu dopad příšerného přístupu k ochraně ovzduší, vodních toků atd.

Kdysi jsem považovala lékařské povolání za něco nadstandartního. Za něco, co ve mě vzbuzovalo posvátnou úctu - neboť nakládání s lidským životem, s lidským zdravím - je něco nadmíru závazného a zodpovědného. Ze své dětinské naivity jsem byla po zásluze "vyléčena", nicméně novodobí inkvizitoři mne přivádí v němý úžas znovu. Pokud jsem kdy jen pochybovala, že by byli někteří schopni vést válku za účelem zachování farmakologického byznysu - tak dnes již nepochybuji. Na oběti se nehledí. Důležité je, aby vyhrála ta SPRÁVNÁ  medicína. Správná bude ta, která bude živit nadnárodní farmakologické kolosy, které vyrábí "pochodující mrtvoly" v řádech tisíců. Která efektivně udržuje hladinu "potřebných". Tou správnou rozhodně není ta, která oproti té alopatické (sotva pár století staré) medicíně, prošla tisíci lety vývoje a poznání, která ctí pozici lidské bytosti uprostřed přírodního řádu - coby celku, včetně psychiky. Která se opírá o moudrost, empirii, poznání, ale i logiku. Na téma homeopatie by se dalo hovořit jistě také rozpolceně - nicméně, ženy, které rodily za použití obrazu odpovídajících homeopatik, které podpořily homeopaticky laktaci, které ulehčily svým dětem prořezávání dentice, které předešly nebezpečným laryngitickým záchvatům svých ratolestí za pomoci homeopatik - věřte nebo ne, existují. A je jich mnoho. Obzvláště žen, které mohou srovnávat třeba předchozí porody vedené pouze alopaticky..

*V rámci homeopatie stojí za to se zmínit o tom, že britská královská rodina se léčí homeopatickými léky od roku 1830. A nejen britská. Prakticky všechny evropské královské rody využívají k léčbě homeopatii. Tento fakt má původ v historii. Vzdělaní lidé si rádi vybírají mezi různými typy zdravotní péče. Často pak sami pro sebe a svou rodinu vyhledají homeopatickou léčbu a volí ji jako primární způsob léčby.Například Královna Alžběta II. sebou na své zahraniční cesty vozí mimo jiné až 60 tub různých homeopatických léků, které vozí ve speciálním koženém pouzdře, bez nějž nikam necestuje.

Ano, každý směr má svůj extrém, v každé oblasti se nalezne chytrák, hrající si na spasitele. Tak jako ve všem v životě, je třeba chovat se obezřetně, vybírat si nabízenou alternativu s respektem a na základě doporučení. Ideální volbou je tedy osoba medicinae universae doctor, jež prošla dostatečnou mírou poznání, která pochopila vzájemný přínos odlišných přístupů a která má v sobě DOSTATEČNOU MÍRU SEBEREFLEXE A ÚCTU K POZNÁNÍ A OBJEVŮM DRUHÝCH. Takovému člověku patrně můžete uvěřit i Hippokratovu přísahu. Neb v úsilí o zachovaní či navrácení Vašeho zdraví překročil inkvizitorský stín a využil i alternativních metod a znalostí jiných medicín k Vašemu uzdravení. Takový člověk je skutečný lékař.

V případě všech pobouřených z alopatické obce se dá hovořit téměř o panických výkřicích vztekajících se dětí. Jejich "straničtí" kolegové je zradili a v malé české zemi, takovém spolehlivém farmakopacientovi, vyrůstají alternativní pracoviště, dokonce za podpory alopatické obce! Ti neznalí blouznivci snad chtějí, PROBOHA, spolupracovat se šarlatány!!!

Pevně doufám, že na tuto krajinu nepadne stín i v této oblasti. Že nám nikdo nebude přikazovat kdy a kde a kým si máme nechat ulevit od bolesti. 

Pěkný den všem.

 

 

 

Autor: Lucie Paseková | pondělí 2.11.2015 16:36 | karma článku: 35,70 | přečteno: 1968x
  • Další články autora

Lucie Paseková

Jak umí demokraté prohrávat volby?

V žádném případě bych nekopala do poraženého. Ovšem to, co údajně předvádí Hillary po své prohře, si vyžaduje pozastavení. Člověk by řekl, že je takřka z ocele. Vždyť chtěla velet kolosu USA. To znamená být v mnoha směrech hybnou

10.11.2016 v 12:31 | Karma: 42,51 | Přečteno: 3024x | Diskuse| Společnost

Lucie Paseková

Proč vyhrál?

US je daleko, přesto tím žijeme. Když vidím zhrzené výrazy dnešních komentátorů a moderátorů, slyším ty zlomené a rezignované hlasy.. ..říkám si, že je fakt dobře, že vyhrál ten sexistický čuňas. A jak je možné, že vyhrál?

9.11.2016 v 11:26 | Karma: 41,28 | Přečteno: 2262x | Diskuse| Společnost

Lucie Paseková

Popírání skutečnosti nás zahubí - Paříž 2016

Současný vlivný státník prorokuje: "Společnost, která nedokáže ochránit své vlastní děti, nemá žádnou budoucnost.". Reagoval tak na neřízené přijímání migrantů do srdcí velkých evropských měst, které je doprovázeno vysokou

3.11.2016 v 14:52 | Karma: 40,53 | Přečteno: 2438x | Diskuse| Společnost

Lucie Paseková

Jak spolu souvisí státní vyznamenání a řízená migrace?

Nenechme se ukolébat. Celý týden jsme ušlechtile zásobováni informacemi o vývoji udílení státního vyznamenání. Médii proběhlo tolik variant, že společnost se dostala do pořádného varu. Nenávist k hlavě státu na jedné straně,

27.10.2016 v 11:32 | Karma: 42,35 | Přečteno: 2044x | Diskuse| Společnost

Lucie Paseková

Nejsem matkou, protože nechci!

Tento titulek jsem si vypůjčila z článku "Generace nesnesitelných rozmazlenců nastupuje....", publikovaném 4. října v Lidovkách. Mimochodem, článek je výborný a doporučuji, i přes souběžně narůstající depresi, dočíst až do konce.

20.10.2016 v 17:17 | Karma: 40,36 | Přečteno: 5719x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2927x
Žena, matka, kamarádka...vlastenka a realistka. Patřím k této zemi a jiná mým domovem už nebude. 

Seznam rubrik