Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Realita je prostá. Klokánky měly přislíbenu podporu státu a podle toho FOD plánoval dopředu investice. Kvalitně vybavené chráněné bydlení, personál, to není zadarmo. Jenže pak stát změnil pod vlivem EU strategii. Z podpory organizacím jako je FOD se přeorientoval na výcvik armády profesionálních pěstounů, na což také dostal nemalé dotace. Norské fondy fungují naprosto stoprocentně.

Stát má dnes hromadu profesionálních pěstounů, ale nemá pro ně dost dětí. Vyškolení pěstounů stálo dost peněz, tudíž stát už nemá zájem na tom, aby podporoval konkurenční projekty.

FOD se pod vlivem předchozích slibů zadlužil, stát sliby neplní, a i to, co plní, plní se značným zpožděním a dost neochotně. Očekávaným výsledkem bude pomalý rozpad FOD, odprodej majetku, likvidace DD a postupné přesouvání dětí do PP.

3 3
možnosti
VK

Stát má hromadu pěstounů a nemá pro ně děti? Joke dne. Špatné hospodaření přiznávají Klokánky sami, ale pan Krákora má jiné info.

0 0
možnosti
KD

Tajemný text, že začínám věřit na spiknutí proti Klokánku s cílem ukrást jejich děti do Norska.

Ale i paní Vodičková v nějakém televizním rozhovoru, který jsem sledoval přiznala, že nějak trochu blbě hospodařili i když čísla neřekla. Snad to vyšetřuje státní zastupitelství, tak uvidíme.

1 0
možnosti
KT

Zdá se, že autorka nemá ekonomické vzdělání a veškeré, veřejně dostupné informace o hospodaření Klokánků za X let dozadu jí nic neříkají. Proč kupř. bývalé vedení půjčovalo peníze subjektům, které ty peníze zřejmě nikdy nevrátí? Skutečnost, že se FOD propadá do obludné insolvence jsou známy už nejméně 3 roky z výročních zpráv. 

Pokud se týká prezidenta Zemana, je třeba připomenout, že se přátelí s exministrem Vodičkou a jeho paní mnoho let, zhruba od doby, kdy se stal předsedou vlády.

3 0
možnosti
Foto

Dovolím si reagovat asi takto: Těžko vysvětlovat čtenáři, jakou mírou nadsázky je můj článek opředen. To si musí každý vycítit sám. Kdybych chtěla dělat ekonomický rozbor, udělala bych ho. 

VŠE opravdu nemám, ale líbí se mi, kolik se zde vyrojilo neomylných finančníků a manažerů, kteří v tom mají tak zcela jasno. Od přírody tak "obdivuhodnou" sebejistotou neoplývám. Nezbývá než blahopřát, jak do všeho vidíte.

Váš závěr mne dojímá - prezident se přátelí s Vodičkovými - to jsou ale lumpové!!! Zavřít, až zčernají!

1 0
možnosti
Foto

Všem, kdož mají pocit, že instituce starající se o děti je pouhou firmičkou, kterou vytunelovalo vedení, doporučuji přečíst si toto http://e-petice.cz/magazin/zahranici-system-klokanku-obdivuje-rika-marie-vodickova.html

zcela jasně ta záležitost není černobílá...aneb, jak dokáže stát házet klacky pod nohy..a dodám jen, že kdyby tato činnost byla tak finančně výhodná, že by si mohlo vedení nacpávat kapsy dotacemi, tak v tomhle státě poťouchlých vychytralých "podnikatelů", už by tady bylo překlokánkováno....

5 1
možnosti
VK

Jjejda. Říká Vodičková....

1 3
možnosti
Foto

Sdílím Váš názor, byť trochu modifikovaný. Klokánky prostě hned v počátku ukázaly na slabiny naší ústavní péče a podfinancované byly dlouhodobě, čas to nejspíš prostě jen shrnul na velmi viditelnou hromadu. Neumím  posoudit, jestli to měl FOD prostě zabalit dřív, jestli a kdy měli zastavit rozvoj, ale to, že dlouhodobě čelili tlaku opozdenych plateb a odmítání od státu i krajů je skutečnost. A co je za touhle závěrečnou akcí, to by mne taky dost zajímalo.

2 0
možnosti
Foto

Vyslovila jste to za mne, skutečnost, že někdo nehospodařil zdárně, přece naprosto nikdo nepopírá. Nechodila jsem v jejich botách, opravdu nevím, jak těžké to musí být ustát věčný boj o korunu pro děti, protože tady se na ně myslí málo. Ať už na ty bez domova nebo s. Nicméně, snahy o napadání této instituce tu byly od jejího založení. Na růžích ustláno neměla nikdy. Všichni extrémně poukazují na peníze, a extrémně nepoukazují na děti, které díky Klokánku dnes mají "normální" život. Chtělo by to uvést malinko do jing jangu - jenže v Čechách se vždy umělo jen hledat chyby, po bitvě být generálem a kritizovat.

5 0
možnosti
SP

Jako konspirační teorie R^ ale zkuste porovnat fakta:

Dluh - 127 milionů Kč

Mzdy po splatnosti u zaměstnanců - více než 3 měsíce

Odvody na soc. a zdarav. nehrazeny 8 měcíců.

Marně přemýšlím kdo to upekl, aby je zlikvidoval a radil jim utrácet víc než mají a neplatit mzdy a další platby?

Mimochodem, každá normální firma by byla dávno v insolvenci nebo v likvidaci!!

A pokud měli 600 zaměstnanců, desítky budov a majetku, je to víc než normální menší firma, přisátá na státním rozpočtu a v nemalé míře na soukromých dárcích.

Kdyby to těm dárcům nebylo blbý tak by dávno na vedení FOD podali trestní oznámení, aby se zjistilo, kam se skutečně ty peníze poděly. Ale vzhledem k mediálnímu tlaku bývalého vedení FOD a současnému postoji většiny veřejnosti si to nikdo nedovolí - bohužel!!

6 2
možnosti
Foto

Několikrát  jsme FOD  dali dar. Vždy na jasný účel a vždy byl v souladu se smlouvou použít. Zdaleka ne všude to tak je.

1 0
možnosti
ZB

Vedení Klokana se znemožnilo samo,dlouhodobým špatným hospodařením a dluhem skoro 130 milionu.Také by jste chtela pracovat u firmy co špatně hospodaří,nedává Vám plat a neplatí za Vás sociální pojištění...takový podnik by za normálních okolností už dávno skončil...

8 1
možnosti
Foto

Nejsem obeznámena s konkrétní situací a myslím, že to skutečně jsou jen pracovníci FÚ a dotčené subjekty, napsat o vás může dnes kdekdo kdeco, takže si dávám velkou rezervu u čtení mainstreamu.. existují u nás stovky a stovky dalších, po kterých by se dalo vozit. Opravdu zrovna sféra, kde jde o dětské životy, mi nepřijde jako to nejproblematičtější u nás. Možná, že někdo pochybil, nikdo nevíme zcela určitě jak moc a jak moc je to nafouknuté, každopádně se tady někdo docela dlouho věnoval něčemu nepopulárnímu a prospěšnému.

4 1
možnosti
MK

Já o teto veci moc nevim, tak se naivně zeptám- prý dluží desitky miliónů,jak je to mozne? Ty miliony se preci nenarodily za jednu noc. Neco muselo byt hodně špatně,když to došlo do takovych obludnych rozměrů.

1 0
možnosti
RN

dobry postreh, jde jim opravdu o to zlikvidovat nestatni spolky. superkarmaR^R^R^

1 1
možnosti

Komu? Zednářům? Vláda neustále předkládá důkazy své neschopnosti. Proč si myslíte, že by při likvidaci Klokánků byla najednou efektivnější, než u jakékoliv své jiné činnosti?

2 1
možnosti
Foto

Nevím, jak jste přišla na to, že pochvala prezidenta Zemana je polibkem smrti.

To totiž platilo dost dávno u prezidenta Havla u různých kandidátů na funkce, popřípadě politických stran.

Doktorka Vodičková prostě Klokánky vedla jako idealistka a nikoli jako zkušený manažer, kterým asi vůbec není.

4 2
možnosti
VK